Автор Тема: Совет за бела техника  (Прочитано 481788 пати)

Отсутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 341
  • Macedonia
Одг: Совет за бела техника
« Одговори #2625 на: 22 Мај 2025, 10:43:31 am »
Ние бегаме од Беко. Само Самсунг откако ни се случија глупости со нов фрижидер. Беко фрижидер од некои 40+ илјади денари се расипа после 2 години и чекавме околу месец да дојдат од Нептун сервисери (а сето ова се случува летно време во најжешкото кога е незамисливо да не функционираш без фрижидер) за во секундата штом го погледнаа да речат ова не вреди да се сервисира замена нов, па имаше некои избацувања од нив пошто немало веќе од таа серија туку од истата линија понова, а не сакаа да ни дадат замена соодветно без дополнителна доплата.
Иако изричито во гаранцијата со удрен печат од нив пишуваше дека доколку фрижидерот го немаат на залиха се заменува со модел од истата серија понова линија. Пуштање муабет демек се обидува некој да им земе фрижидер за беспари. Си ги земавме парите назад и од тогаш ништо не земам кај косоварите од Нептун, ниту пак Беко како бренд.
Горење исто така не, дома уште имаме фрижидери за длабоко и други уреди што функционираат 20тина години ако не и повеќе, ама нови модели од нив не.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1983
« Одговори #2626 на: 22 Мај 2025, 11:47:19 am »
Самсунг инвертер, евентуално ЛГ. Ма да ја би строго Самсунг.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20765
« Одговори #2627 на: 22 Мај 2025, 12:12:05 pm »
Ако влага у буџет, Bosch / Siemens.

Имавме еден земено додека бевме у Скопје, земавме ист модел (наследник на тој што го имавме у Скопје) у Германија, еве го, веќе после 7+ години и 3 преселби, мука нема (пу пу да не го урочам).
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2640
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #2628 на: 22 Мај 2025, 13:19:27 pm »
Од 2018 год од бела техника за во кујна имам се од Горење до сега никаков проблем ,фрижидери,плотни,шпорети аспиратори се визуелно се поубави од сите други except Самсунг.Кој има можност Самсунг за бела техника од парче од горење е поскап минимум 150евра од парче.Самсунг или горење бела техника а тв исклучиво Самсунг

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10540
« Одговори #2629 на: 22 Јуни 2025, 16:09:21 pm »
Кумашинов зел richardson sheffield плотна за скара, изгеат ко блок од фап :) мада се оутдор.. ме бендисаа

Отсутен Ace144

• Почетник
  • *
  • Пораки: 17
« Одговори #2630 на: 24 Јуни 2025, 21:43:07 pm »
Што да се купи меѓу Самсунг, АЕГ, Горење и Еуролукс за плотна+фурна? Комбинациите ценовно се тука негде +/- 50 евра.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5609
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #2631 на: 24 Јуни 2025, 21:49:41 pm »
Ima nekoj iskustvo so inverter na Tesla i Hisense?
Sto bi odbrale?

Ke se zema preku A1 budget taka da drugi brendovi ne se vo igra.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3918
« Одговори #2632 на: 24 Јуни 2025, 21:59:42 pm »
Hisense брат ми купе нова некоја од 40к. Мислам дека прави дефрост по 5 минути секој саат нешто што пример Вивакс Аери не го прави.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8635
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #2633 на: 25 Јуни 2025, 02:09:41 am »
Од 2018 год од бела техника за во кујна имам се од Горење до сега никаков проблем ,фрижидери,плотни,шпорети аспиратори се визуелно се поубави од сите други except Самсунг.Кој има можност Самсунг за бела техника од парче од горење е поскап минимум 150евра од парче.Самсунг или горење бела техника а тв исклучиво Самсунг

Буби те ба, колку сме биле слични. :)

Иста година, цела кујна апаратите...

Само за аспираторот имам маана.
Колку што е моќен и ефективен (му ја закачиш втора и мирис не останува во соба од ниедна кобаја)
толку е глупо направен во држачите... после неколку години се расклати и не легнува убаво во лежиштето, малку штрчи нанадвор, а не гледам како да го поправам тоа...

За некои може и тоа би било ништо, ама мене ме нервира дека секој ден го користам.
Инаку, сите други апарати - топ, шо викат у Валандово.
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен Jimny

• Редовен
« Одговори #2634 на: 25 Јуни 2025, 06:08:47 am »

Буби те ба, колку сме биле слични. :)

Иста година, цела кујна апаратите...

Само за аспираторот имам маана.
Колку што е моќен и ефективен (му ја закачиш втора и мирис не останува во соба од ниедна кобаја)
толку е глупо направен во држачите... после неколку години се расклати и не легнува убаво во лежиштето, малку штрчи нанадвор, а не гледам како да го поправам тоа...

За некои може и тоа би било ништо, ама мене ме нервира дека секој ден го користам.
Инаку, сите други апарати - топ, шо викат у Валандово.
Аспираторот вграден ли ти е или висечки?
Сеа на есен вујкино треба да се опремува станот, па уште од сега си правам математики со цениве – еве како стојат работите во јуни 2025

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8635
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #2635 на: 25 Јуни 2025, 14:26:48 pm »
Вграден е, Џимка, ако ставаш таков - земи таму у салон отвори/затвори по 100 пати на сите пред да одлучиш. :))

Али, три бончИња тотал - машала.
Ајде, стегни г'с...
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1735
« Одговори #2636 на: 25 Јуни 2025, 14:34:12 pm »
Предлог eurolux за вграден аспиратор, мислам дека имаше некои 600м³ капацитет, во 2018та беше околу 7.500ден.

Едит:

Еве го:

https://m.skoleks.mk/l_mk/?s=5&i=9&c=22&pid=4236

Изгледа бил 6.500, сега е 7.000.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
« Последно менување: 25 Јуни 2025, 15:02:03 pm Ordevski »

Отсутен Jimny

• Редовен
« Одговори #2637 на: 25 Јуни 2025, 14:36:43 pm »
Вграден е, Џимка, ако ставаш таков - земи таму у салон отвори/затвори по 100 пати на сите пред да одлучиш. :))

Али, три бончИња тотал - машала.
Ајде, стегни г'с...
јбг ова е скромна варијанта 3 сома🥹.. Имам ја тој еден Милано вграден  само бучи дал влече пареа бог знае .Ке го тестирам дал вуче јако или само бучи ипак е натурализиран Кинез -горење