Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1439321 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #7170 на: 04 Февруари 2018, 19:38:26 pm »
Оди во салон види го таму колку покажува.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30813
    • CARclub.mk
« Одговори #7171 на: 04 Февруари 2018, 20:47:29 pm »
Кога купувате хард диск за компјутер, го есапите сосе виндоус и игри колку простор има, или?

Глупости.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8368
  • Плинаш!!!
« Одговори #7172 на: 04 Февруари 2018, 21:31:52 pm »
Не го есапиме со се виндоус ама без виндоус е нефукциинален евентуално ако не го користиш како екстерен. Исто и телефонот без андроид може само за украс да го чуваш. Сметам дека и тоа треба да го пишува во спецификација на телефонот, затоа што има луѓе што не се разбираат во таа работа и купуваат телефон со 8гб простор, сликаат "100" слики и телефонот им појавува дека нема више место и не им е јасно на луѓето каде им отишла цела меморија.

Sent from my MI 4S using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45189
  • Il Moderatore
« Одговори #7173 на: 05 Февруари 2018, 00:25:10 am »
Дај немојте вакви ретардирани муабети, ама стврно...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #7174 на: 05 Февруари 2018, 00:39:07 am »
Nese moabetite retardirani vo pravo e zile punto. Ima narod koj pojma nema od telefoni ne se site strucnjaci kako nas ovdeka. Odat u salon zima telefon na pretplata od ovie 1 den sto gi davaat 1gb ram i 8gb memorija i uste prviot update koga kje go upali doma na wifi i mu se azuriraat aplikaciite otide memorijata i posle koci, secka, sporo otvara.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6316
« Одговори #7175 на: 05 Февруари 2018, 01:35:21 am »
.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #7176 на: 05 Февруари 2018, 01:38:05 am »
Муабетот е исто како да купуваш голф 7 пример.. Самиот мотор вади да речиме 200 коњи.. Го ставаш на каросерија и оп 160 коњи... И сега колата 200 има или 160 ?

Грешен пример Бузуки. :)

Ако VW групација рече „Голфот има 200 коња.“, обично Голфот има околу 200 коња на тркала. Силата на моторот е троа поголема од бројката што ја декларираат.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7270
« Одговори #7177 на: 05 Февруари 2018, 01:46:45 am »
Муабетот е исто како да купуваш голф 7 пример.. Самиот мотор вади да речиме 200 коњи.. Го ставаш на каросерија и оп 160 коњи... И сега колата 200 има или 160 ?

Грешно размислуваш затоа што и дома компјутерот на пример ти има 8 гига рам, го отвораш куќиштето, гледаш 2 плочки од 4 гига имаш, потоа инсталираш виндоус и тој ти црпи околу 2 гига и ти преостануваат 6 гига рам на располагање.
И според ова, компјутерот со 6 или со 8 гига рам е ?

Еве мене во моментов компјутеров со само пуштен хром, речиси 3 гига се користат и преостануваат 5 гига ? Треба да одам да се жалам што ми продале компјутер што има само 5 гига рам ?

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #7178 на: 05 Февруари 2018, 07:26:23 am »
Nese moabetite retardirani vo pravo e zile punto. Ima narod koj pojma nema od telefoni ne se site strucnjaci kako nas ovdeka. Odat u salon zima telefon na pretplata od ovie 1 den sto gi davaat 1gb ram i 8gb memorija i uste prviot update koga kje go upali doma na wifi i mu se azuriraat aplikaciite otide memorijata i posle koci, secka, sporo otvara.

32gb сд картичка и терај.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8368
  • Плинаш!!!
« Одговори #7179 на: 05 Февруари 2018, 08:53:29 am »
Vlarce-Vectra ме разбра што сакав да кажам. А Tesla е жив пример дека не ги разбира работите.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #7180 на: 05 Февруари 2018, 09:10:59 am »
Abe eve uste u setec, amc se prodavaat smart telefoni so 512mb ram gi imaat na internet stranata po 1999 den.
I kje ti dojde nekoj neuk u dukjan kje vidi dzabe pari telefon ne se razbira voopsto od tehnologija i kje si go kupi. Toj bil funkcionalen pred 3 god ama sega so 512mb neznam sto kje pravis osven da si pravis moabet samo drugo nisto.

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #7181 на: 05 Февруари 2018, 15:53:05 pm »
Vlarce-Vectra ме разбра што сакав да кажам. А Tesla е жив пример дека не ги разбира работите.

@ZilePunto

Како прво јас не ги разбирам работите, се согласувам со тоа. Точно е.
Благодарам на лугето како Миле, Симо, Веле и остали (многу ве има) што ми помогнале.
Како второ рам (работна меморија) и ром (внатрешна меморија) се различни работи.
Рам е активна, ром е пасивна.
Како трето, прочитај што напиша влатче-вектра, а што напишав јас. Ако не ти е јасно
прашај, не јадеме.
Влатко напиша:

@ZilePunto
Да ти појаснам сеа: Кога инсталираш апликации, кога ажурираш апликации, песни, слики, итн се тоа се складира во Ром меморијата.
Јас имам телефон од 512мб со 4гб ром (не сум сигурен за ромот) па еве пу,пу не закочил. Ама мене телефонот ми е за разговор, 2/3 слики на ден, на месинџер нешто и толку.
Телефоните им кочат затоа што апликациите бараат рам меморија. Со самото палење на инста,фб,твитер се полни рамот и телефонот крашнува.

Е сеа да се појаснам за мојот коментар во стилот на 32 gb sd.
Еве имам 8гб меморија, телефонот има пр: 400-песни, 20 филма и полна меморија, односно преостануваат уште 300mb празна меморија.
Кое е чарето знаеш?
Или да отидеш на play-store па да ги исклучиш апдејтите, или да купиш сд картичка.
Што мислиш новиве телефони онака се 4/64 (рам/ром).
Јас решението го најдов во 8гб сд картичка.

Доколку нешто од ова не е точно, слободно исправете ме.
Човек учи дур е жив, сем Македонецот се знае од раѓање. :D

Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7201
  • Бенве сие бенве
« Одговори #7182 на: 05 Февруари 2018, 19:49:48 pm »
Денес купив Р10, ќе го користам како втор телефон, се надевам ќе слика добро

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3918
« Одговори #7183 на: 05 Февруари 2018, 22:36:27 pm »
Odlicen e  ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45189
  • Il Moderatore
« Одговори #7184 на: 05 Февруари 2018, 22:41:38 pm »
Денес купив Р10, ќе го користам како втор телефон, се надевам ќе слика добро
Провери да не ти го продале со два гигабајти РАМ веќе наполнети. :D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.