Vlarce-Vectra ме разбра што сакав да кажам. А Tesla е жив пример дека не ги разбира работите.
Sent from my MI 4S using Tapatalk
@ZilePunto Како прво јас не ги разбирам работите, се согласувам со тоа. Точно е.
Благодарам на лугето како Миле, Симо, Веле и остали (многу ве има) што ми помогнале.
Како второ рам (работна меморија) и ром (внатрешна меморија) се различни работи.
Рам е активна, ром е пасивна.
Како трето, прочитај што напиша влатче-вектра, а што напишав јас. Ако не ти е јасно
прашај, не јадеме.
Влатко напиша:
Nese moabetite retardirani vo pravo e zile punto. Ima narod koj pojma nema od telefoni ne se site strucnjaci kako nas ovdeka. Odat u salon zima telefon na pretplata od ovie 1 den sto gi davaat 1gb ram i 8gb memorija i uste prviot update koga kje go upali doma na wifi i mu se azuriraat aplikaciite otide memorijata i posle koci, secka, sporo otvara.
@ZilePunto Да ти појаснам сеа: Кога инсталираш апликации, кога ажурираш апликации, песни, слики, итн се тоа се складира во Ром меморијата.
Јас имам телефон од 512мб со 4гб ром (не сум сигурен за ромот) па еве пу,пу не закочил. Ама мене телефонот ми е за разговор, 2/3 слики на ден, на месинџер нешто и толку.
Телефоните им кочат затоа што апликациите бараат рам меморија. Со самото палење на инста,фб,твитер се полни рамот и телефонот крашнува.
Е сеа да се појаснам за мојот коментар во стилот на 32 gb sd.
Еве имам 8гб меморија, телефонот има пр: 400-песни, 20 филма и полна меморија, односно преостануваат уште 300mb празна меморија.
Кое е чарето знаеш?
Или да отидеш на play-store па да ги исклучиш апдејтите, или да купиш сд картичка.
Што мислиш новиве телефони онака се 4/64 (рам/ром).
Јас решението го најдов во 8гб сд картичка.
Доколку нешто од ова не е точно, слободно исправете ме.
Човек учи дур е жив, сем Македонецот се знае од раѓање.