Гласање

Која марка на акумулатори се најдобри според вас?

Exide
141 (42.6%)
Black Horse
32 (9.7%)
Vesna
22 (6.6%)
Topla
63 (19%)
било кој...
73 (22.1%)

Вкупно гласови: 330

Автор Тема: Предлог за акумулатор  (Прочитано 764344 пати)

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
Одг: Предлог за акумулатор
« Одговори #1410 на: 05 Декември 2017, 17:21:05 pm »
Си гризам од газот.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #1411 на: 05 Декември 2017, 17:22:49 pm »
На јога идеш?

Отсутен bubeqwerty

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 570
« Одговори #1412 на: 05 Декември 2017, 18:10:57 pm »

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1413 на: 05 Декември 2017, 19:07:51 pm »
Цени на акумулаторите во бугарија:

http://akumulatori.bg/3/Каталог

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #1414 на: 05 Декември 2017, 19:10:56 pm »
Сериозно со муабетов? Друже @kamarad , па тебе не дај боже телевизорот да не ти се пигоди, ќе читаме по нет дека незадоволен потрошувач ги запалил нептун. Еве јас од кај анџело иам земено 4ри акумулатори и сите траат веќе 3 и повеќе години. Ако имаш лошо искуство, јеби га така ти се погодило, волку драмење и закани за 50-100 евра е многу нездраво, најмногу по твоето здравје. Биди среќен шо досега не кркаше бан, ти не изразуваш незадоволство и не споделуваш лично искуство, ти друже лечиш комплекси, а форумов не е соодветна институција за тоа.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #1415 на: 05 Декември 2017, 19:13:18 pm »
Како бе не е? :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #1416 на: 05 Декември 2017, 22:48:55 pm »
Цени на акумулаторите во бугарија:

http://akumulatori.bg/3/Каталог
Da, genetalno poskapi se odkolku kaj nas.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
« Одговори #1417 на: 05 Декември 2017, 23:58:05 pm »
место да каже у сам старт дека му продале стар акумулатор,драми праење у пичку матер за да тактизира и да му даде шанса на увозникот да направи незнам што за да си го спасел бизнисот.Или можда очекувал у пп да му пише дека ок ќе ти ги заменам сите акумулатори само не пишувај на форум.Личи на уцена,а и себично е да се гледа само за себе и да се гради прича на форумов,да се билда тензија за да на крај се испосере целиот концепт и у канта да заврши како безвезална глупост.Башка,имаш надлежни релевантни институции кои ако има злоупотреби треба да реагираат,а не преку форум да се настапува со билдање на приказна.Или кажи од сам старт како стојат работите директно,пошто вака гледаш не ти проаѓа,не сме мали деца со вакви приказни да не занимаваш.И не ми е ни увозникот пријател,нит па го знам лично,нит сум го видел како изгледа,а имам 2 акумулатори купено од брендот Exide.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #1418 на: 06 Декември 2017, 00:15:10 am »
Јас немам сеуште ниеден ексајд купено, не се погодила ситуација, не за друго, и Анџело не го знам лично, ама причава ме „отвори“ ептен.
Чекам сеа по македонските портали вести у стил: ШОКАНТНО: Продал акумулатор стар 9 месеци!!! :D :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #1419 на: 06 Декември 2017, 00:45:55 am »
место да каже у сам старт дека му продале стар акумулатор,драми праење у пичку матер за да тактизира и да му даде шанса на увозникот да направи незнам што за да си го спасел бизнисот.Или можда очекувал у пп да му пише дека ок ќе ти ги заменам сите акумулатори само не пишувај на форум.Личи на уцена,а и себично е да се гледа само за себе и да се гради прича на форумов,да се билда тензија за да на крај се испосере целиот концепт и у канта да заврши како безвезална глупост.Башка,имаш надлежни релевантни институции кои ако има злоупотреби треба да реагираат,а не преку форум да се настапува со билдање на приказна.Или кажи од сам старт како стојат работите директно,пошто вака гледаш не ти проаѓа,не сме мали деца со вакви приказни да не занимаваш.И не ми е ни увозникот пријател,нит па го знам лично,нит сум го видел како изгледа,а имам 2 акумулатори купено од брендот Exide.

Нема институција со такви експерти како на carclub. Кај сакаш пријавувај, ако не пројде експертиза тука бато, џабе ти е и институција и пријава.

Анонимус со псевдоним, напаѓа лик кој што продава одреден бренд зад кои што стои правно лице.

Па на кого да му верувам на @kamarad или на @andzelo ?

Првиов појма немам кој е тотален анонимус, вториов мене ми продал 2 акумулатори кои што веќе 4 години работат солидно.

Ако веќе се изнесуваат квалификации и напади, тогаш бујрум со име и презиме претставете се кои сте и обвинувајте бренд, фирма кој што е општо познат и со обично гугл пребарување ќе го најдеш кој е.

Вака е тотално педерски, нефер и малограѓански до јаја.

Не го бранам @andzelo не го знам лично нити го познавам, не велам дека не му продал бајат акумулатор на @kamarad, можеби било така.

Ама целава оваа drama queen ситуација од страна на attention whore е глупост.

Можеше да се заврши во две реченици.

Здраво на сите јас сум анонимус, купив акумулатор Exide мислам дека е бајат затоа што видов некои статии на интернет, и сакам сите да го знаете тоа.

Па @andzelo нека се брани ако е така.

Разврскава од целава ситуација излезе драма без исход.

Киа Стингер е многу убава кола, и фабрички има Exide акумулатор.

Класен, знам дека тупам со Стингерот, ќе прекинам. Стај го банот во фиока, нека стои за другпат.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1420 на: 06 Декември 2017, 01:04:19 am »
^ Го лајкнав постот само ради што најде начин да убациш Стингер. ;D

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1080
« Одговори #1421 на: 06 Декември 2017, 09:55:29 am »
Дајте препорака за акумулатор 75A со пристојна цена. За туаран 2005 година ми треба. Не ми треба од тие најкавалитетни и најскапи, нешто средина барам. :)

Отсутен andzelo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 155
« Одговори #1422 на: 06 Декември 2017, 10:54:49 am »
Дајте препорака за акумулатор 75A со пристојна цена. За туаран 2005 година ми треба. Не ми треба од тие најкавалитетни и најскапи, нешто средина барам. :)

Здраво другар,

Ако сакаш средина повели :
Hagen Germany 74 Ah 680A - 4700 denari
Eko cena i popust za nasi clenovi 3950 denari
Exide Excell 74Ah 680A - 5050 denari
Eko cena so vraten star i popust 4250 denari
078312220 vo sekoe vreme baraj me

Отсутен nidzzo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 241
  • No.1 battery POWER DURACELL
    • www.akumulatori.com.mk
« Одговори #1423 на: 06 Декември 2017, 11:35:55 am »
@BraneMKD  Eve i od nas :) 12v 74ah DURACELL Advanced 5750 den. minus eko popust 700 den za stariot 5050 den komplet.
Razgledaj si opcii shto ke odlucish ti veruvam ke odlucish pravolno :)

Pozdrav,

02 2783030
DURACELL AUTOMOTIVE POWER
(02) 2783030
078 373414

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #1424 на: 06 Декември 2017, 12:39:19 pm »
Мене лично ми се допадна начинот на размислување на @kamarad. Кој и да е човекот. Се обидел да дознае и научи многу работи околу акумулаторите, кои ние како конзументи, не им придаваме значение, а очигледно дека требаме. Премногу е голема поврзаноста на датумот на производство ( пред останатите исто битни фактори ) со рокот на траење на акумулаторите. Веројатно затоа, фабричките највеќе траат, бидејќи производството ( ете и на акумулатори ) и нивната испорака до производителите на возила е базирано на Just in time договори.

Камарад постави многу реални прашања, кои заслужуваат одговор. Ова, секако, во озбилен форум како овој е многу битно, за да се расчистат и искристализираат познавањата кои сите ние ги имаме ( или немаме ) , а не само да коментираме со „така се погодил да го е*ам“.

Ако одлучувам да платам бренд, сакам да добијам таква услуга ( и таков производ ).

Камарад, одлично ги испоентира работите.

„Секогаш кога ке се најдете на страната на мнозинството, треба да застанете и размислите. “- Марк Твен