Гласање

Која марка на акумулатори се најдобри според вас?

Exide
141 (42.6%)
Black Horse
32 (9.7%)
Vesna
22 (6.6%)
Topla
63 (19%)
било кој...
73 (22.1%)

Вкупно гласови: 330

Автор Тема: Предлог за акумулатор  (Прочитано 764074 пати)

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
Одг: Предлог за акумулатор
« Одговори #1425 на: 06 Декември 2017, 12:54:55 pm »
И јас не знам што е толку проблем да се напише како се чита датата на производство на акумулаторите.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #1426 на: 06 Декември 2017, 13:07:10 pm »
Se e super so diskusijata sto pocna da se razviva od clenot. I jas doznav novi raboti sto ne sum gi znael. Problem nastana koga pocna da se dramatizira (tetovirani batki i alfisti i tn) do beskonecnost i se izgubi smislata na muabetot. Inaku dokolku na nekoj mu se naruseni pravata kako kupuvac moze da se obrati do Organizacija na potrosuvaci na Mkd imaat i onlajn adresa, pa tie ke ve upatat sto kako, odnosno ke ve upatat da se obratite do Drzaven pazaren inspektorat pa tamu pravno ke se resava rabotata.

"И јас не знам што е толку проблем да се напише како се чита датата на производство на акумулаторите."

- kaj nas problem e da se napise cena na proizvod, a ne pa kako se cita data na proizvodstvo :DD  sega konkretno za akumulatori zborime inace setete se na bilo koj sto i da prodava vo Mkd nema izlozeno cena pa so najglupata finta ever - CENA INBOX

Отсутен nidzzo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 241
  • No.1 battery POWER DURACELL
    • www.akumulatori.com.mk
« Одговори #1427 на: 06 Декември 2017, 13:31:44 pm »
@Inter1   Ete na 95 strana dadovme ponuda odma :) so ceni so popusti so otkupi se komplet :)
DURACELL AUTOMOTIVE POWER
(02) 2783030
078 373414

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
« Одговори #1428 на: 06 Декември 2017, 13:43:46 pm »

Камарад, одлично ги испоентира работите.

Нопе, воопшто не ги испоентира одлично работите. Ти си ги уловил поентите во милион провокаторски прашања и серија 30 епизоди династија. Далеку од тоа дека беа поентирани работи. Поентирање на конкретни работи е да напишеш еден сублимален пост со сите искуства кои си ги стекнал попатно додека си ги осознавал работите што те мачат.
Еве сега ти убаво ги испонтира работите во еден пост. Се надевам @kamarad ќе може со своето искуствоистото да го направи, без други задни намери. Ако има нешто против ексајд, ок, нека каже на крај како заклучок.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #1429 на: 06 Декември 2017, 13:51:02 pm »
@Inter1   Ete na 95 strana dadovme ponuda odma :) so ceni so popusti so otkupi se komplet :)
@nidzzo  - Pisav deka opsto vo Mkd koj prodava bilo kakov proizvod od nerazjasneti pricini krie ceni, krie podatoci i tn, ne deka konkretno Vie ili nekoj drug toa go pravi, znaci generalnata slika e takva so cest na isklucoci.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1430 на: 06 Декември 2017, 13:55:35 pm »
не кријат цени, само inboks!!1 ги пишуваат ;D

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1080
« Одговори #1431 на: 06 Декември 2017, 14:04:19 pm »
Дајте препорака за акумулатор 75A со пристојна цена. За туаран 2005 година ми треба. Не ми треба од тие најкавалитетни и најскапи, нешто средина барам. :)

Здраво другар,

Ако сакаш средина повели :
Hagen Germany 74 Ah 680A - 4700 denari
Eko cena i popust za nasi clenovi 3950 denari
Exide Excell 74Ah 680A - 5050 denari
Eko cena so vraten star i popust 4250 denari
078312220 vo sekoe vreme baraj me

Немам стар, го украдоа. Има нешто попуст без стариот за овој Exide? Исто така колку е премиум моделот од нив.

Отсутен andzelo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 155
« Одговори #1432 на: 06 Декември 2017, 15:14:41 pm »
Дајте препорака за акумулатор 75A со пристојна цена. За туаран 2005 година ми треба. Не ми треба од тие најкавалитетни и најскапи, нешто средина барам. :)

Здраво другар,

Ако сакаш средина повели :
Hagen Germany 74 Ah 680A - 4700 denari
Eko cena i popust za nasi clenovi 3950 denari
Exide Excell 74Ah 680A - 5050 denari
Eko cena so vraten star i popust 4250 denari
078312220 vo sekoe vreme baraj me

Немам стар, го украдоа. Има нешто попуст без стариот за овој Exide? Исто така колку е премиум моделот од нив.

Vaka stom si imal maka, ti go ukrale eve za nasi clenovi
Hagen Germany 74Ah - 4400
Exide Excell 74Ah - 4700
Exide PRemium Carbon 72Ah 720A - 5000 denari

Pozdrav !

Отсутен andzelo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 155
« Одговори #1433 на: 06 Декември 2017, 15:17:13 pm »
не кријат цени, само inboks!!1 ги пишуваат ;D

Jas sekogas gi pisuvam na stranava, ne inbox :) !

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #1434 на: 06 Декември 2017, 15:50:09 pm »

Нопе, воопшто не ги испоентира одлично работите. Ти си ги уловил поентите во милион провокаторски прашања и серија 30 епизоди династија. Далеку од тоа дека беа поентирани работи. Поентирање на конкретни работи е да напишеш еден сублимален пост со сите искуства кои си ги стекнал попатно додека си ги осознавал работите што те мачат.
Еве сега ти убаво ги испонтира работите во еден пост. Се надевам @kamarad ќе може со своето искуствоистото да го направи, без други задни намери. Ако има нешто против ексајд, ок, нека каже на крај како заклучок.

Поентирањето го направи преку легитимни прашања кои треба да имаат одговор за да се решат сите недоразбирања. Прашањата се на страна 90, и мислев, со оглед дека тука имаме 2 (или повеќе) увозници, веројатно треба да се однесува за обајцата. Мада спрема дискусијава, таргет е очигледно Анџело со Ексајд.
Мене ми разви желба за повеќе информации на темата, и се надевам дека Анџело ќе го каже својот став, барем по прашањата.

Од друга страна, некако многу ми личи дека новиот јунак е наменски инструиран. Или премногу истражувал ( како јас за вакцините ) или навистина своето лично незадоволство одлучил да го пласира преку популарен медиум. Секако не се исклучени ни конкурентски влијанија, земајќи го фактот дека Ексајд стана популарен релативно брзо, секако со ангажман и посветеност на човекот што го тера а веројатно и поради квалитетот кој што го нуди за прифатлива цена.

Не треба узбурканост. Напротив, во форумов учиме, научуваме. Моето скромно искуство е со 4 ексајди досеа и еден ексајд за скутер. Од тие, 3 тераат повеќе од 3 години, четвртиот иако му беше кратко пројден рокот, ми го заменија, а акумулаторот за скутерчето е земен сезонава, па тек ке градам искуство.

Би сакал иод Камарад да го чујам неговото искуство, ако го има.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4022
« Одговори #1435 на: 06 Декември 2017, 15:56:04 pm »
Мене лично ми се допадна начинот на размислување на @kamarad. Кој и да е човекот. Се обидел да дознае и научи многу работи околу акумулаторите, кои ние како конзументи, не им придаваме значение, а очигледно дека требаме. Премногу е голема поврзаноста на датумот на производство ( пред останатите исто битни фактори ) со рокот на траење на акумулаторите. Веројатно затоа, фабричките највеќе траат, бидејќи производството ( ете и на акумулатори ) и нивната испорака до производителите на возила е базирано на Just in time договори.

Камарад постави многу реални прашања, кои заслужуваат одговор. Ова, секако, во озбилен форум како овој е многу битно, за да се расчистат и искристализираат познавањата кои сите ние ги имаме ( или немаме ) , а не само да коментираме со „така се погодил да го е*ам“.

Ако одлучувам да платам бренд, сакам да добијам таква услуга ( и таков производ ).

„Секогаш кога ке се најдете на страната на мнозинството, треба да застанете и размислите. “- Марк Твен

Зарем новите коли неседат со месеци на некој плац, некогаш може и година дена да помини пред некој да го купи возилото. Зарем тоа нема да влијае на акумулаторот.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #1436 на: 06 Декември 2017, 20:35:55 pm »
Зарем новите коли неседат со месеци на некој плац, некогаш може и година дена да помини пред некој да го купи возилото. Зарем тоа нема да влијае на акумулаторот.

На сериозни плацеви прават редовни ротации на акумулаторите, и освежување ако треба.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #1437 на: 06 Декември 2017, 20:38:20 pm »
Очигледно затоа не е реткост во Порше Скопје да видам полнач до некое возило дури и во салон. Изгледа имаат некое правило на редовно освежување.

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1438 на: 07 Декември 2017, 08:06:50 am »
што пари се за скутер, Џилера нексус 250 конкретно?

Отсутен BmwPowerRoad

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 60
« Одговори #1439 на: 07 Декември 2017, 09:44:58 am »
Нов сум на форумот, но гледам како функционира.
Едната страна со лажни профили билда рејтинг, сам си поставува прашања и на истите квалитетно одговара.
Се даваат неточни информации, се бркаат појмови и сл.
Оние членови кои купиле по 4 акумулатори и се презадоволни од истите  сигурно ја прочитале гаранцијата некогаш.

Во секоја гаранција има дадено време на гаранциски рок и време за продавање:
За Хибридни акумулатори Сб/Ца изнесува 6 месеци за продажба и 24 гаранција или 30 месеци од датата на О
Овие акумулатори се наменети за постари возила

Калциумски 12 месеци за продажба и 24 месеци гаранција но не повеке од 36 месеци од датата на производство
Имаат ознака Ца/Ца

Сите имате гарантна книшка при рака, прочитајте и дајте ваше мислење,