Автор Тема: Олдтајмери..  (Прочитано 528682 пати)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
Одг: Олдтајмери..
« Одговори #1365 на: 23 Ноември 2013, 23:18:28 pm »
Работена е лимаријата, од десна страна (вратата крилата и полумесецот) му го фатија со камионче му го изизгребаа..

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #1366 на: 23 Ноември 2013, 23:21:53 pm »
Под кобитот на патосот има корозија, треба цел да го извадиш и да чистиш
имаш кај мене во темата

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3410
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #1367 на: 24 Ноември 2013, 00:55:31 am »
здраво е фичево
провери го од доле обавезно и да го исчистиш деталано
претходно ја имаат работено лимаријата се гледа по крилата и полумесецот што ти е сликан
Ако е главата проблем стај си од специјал или 850ка
@Кими кажи ми зошто да не се пескари фичо?

Затоа што по игра на случајност бузуки добива фичо и сега сите од него направија феномен пескарење заштита со што ти знам. А уствари фичото ќе биде како дошло така отишло кога бузуки ке му седне :D Премногу филмови се вртат во темава.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1958
« Одговори #1368 на: 24 Ноември 2013, 01:00:38 am »
Кими дај бе не го тупи, на се наоѓаш замерка, крај краева секој со својот мерак. Бузуки ај со среќа нека ти е фиќурето и да си го средиш по твој ќеиф. Се надевам дека ќе ја наследам и јас Фијатката на дедо ми.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3410
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #1369 на: 24 Ноември 2013, 01:04:52 am »
Јас го тупам? Ако ова е тупење тогаш што е со пескарењето вадењето на кобалтот па стругањето и што ти знам друго? А јас му дадов само една единствена сугестија дека фичулето е одлично само за една ствар. Додека бузуки се образува да биде шофер да не искрши нешто сериозно нека го фука ова и така е фичо голема работа. Проверен рецепт ми е тоа :D

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
« Одговори #1370 на: 24 Ноември 2013, 02:10:59 am »
Лол...
Прво и прво, фиќово е голема работа има многу (премногу) значење за мене...
Едно што имам многу спомени од дедоми, друго што на него се имам учено да возам...

Фиќово во последниве 2 години имав дозвола да го возам нон стоп... Го возев, не многу, ама сепак со многу внимание, од сега ќе го возам со уште поголемо..

Кими, не сум до толку, па да немам пари да купам некое асолно количе, па да го кршам фиќовчево..

Сега за сега сеуште нема ништо да се чепка (ладно е времево, надвор врни, а гаражата е многу мала), здравје впролет ќе се средува...

Кими дај бе не го тупи, на се наоѓаш замерка, крај краева секој со својот мерак. Бузуки ај со среќа нека ти е фиќурето и да си го средиш по твој ќеиф. Се надевам дека ќе ја наследам и јас Фијатката на дедо ми.
Ти од Кичево беше така ? Што фиат има дедо ти ?

Отсутен Боби Л.

• Редовен
  • Пораки: 1273
  • I live my life a quarter mile at a time...
« Одговори #1371 на: 24 Ноември 2013, 11:52:36 am »
Кими да го имаше фичото и да немаш друга кола би го возел и то како и кадето да ти беше ист ваков сигурен сум дека ќе го средуваше не заборавај секој со свој вкус ;) исто и јас имам фичо па не ме интересира што зборват другите си го терам мојо мерак не на другите :)
https://www.youtube.com/watch?v=-Lc9QZqITc4
Брзината не е опасна,туку будалата шo седи зад воланот :)

Отсутен Mak1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 442
« Одговори #1372 на: 30 Ноември 2013, 15:51:41 pm »
Види сеа, ја со фичо сум се научил да "возам" на 13 години и никогаш нема да го гледам како крш т.е на ни една стара кола не гледам како крш за разлика од некој
Јас на старите коли гледам како железо кое му пркоси на времето, железо без кое не се можело пред 30тина и повеќе години, како една легенда
А олдтајмерите како олдтајмери не се дрифтање, горење ламели и курчење, тоа е непочит кон колата која те носела на лекар кога си бил болен, кога ги возела твоите пред да се родиш
Олдтајмерите се за уживање, да го запалиш и да го слушаш. Првото палење со саух, неколку пати на туража и малце верглање па дур да загрее моторот ја бришеш од прашина седнуваш и возиш

Вака збориш ама да мора да бираш од мерцедесот и фичото не би имал дилема ни 2 секунди :D

I jas imam mercedes i bmw 6 i sve ama ne go menuvam vo nikoj slucaj na primer so Fiat 500 sto go imam sega zatoa sto sve si ima svoe i nikojpat nemoze da se sporeduvaat koli , sekoja kola si ima svoja prednost i negativnost i tuka nemoze da se pravi komparacija , jas licno da mozam na Peconi bi mu dal medal ( orden ) kako sakate kazete go za trudot sto go vlozuva , sredstvata i dr da ne spomnuvam a seto toa go pravi so ogromen merak .

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #1373 на: 30 Ноември 2013, 16:08:32 pm »
Фала на комплиментот и сите прекрасни зборови :)

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #1374 на: 01 Декември 2013, 02:33:54 am »

Југцињата... :-*

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #1375 на: 01 Декември 2013, 03:19:42 am »

@martin_bt: 5:05  ;)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
« Одговори #1376 на: 01 Декември 2013, 04:17:04 am »
Ова е највистинскиот бандаш

и евентуално ова

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #1377 на: 01 Декември 2013, 11:34:23 am »
Brkam 12ki ATS classic, za fichoto. Ke vidime shto ke bide :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1378 на: 01 Декември 2013, 12:53:32 pm »
Opel Darracq Lutzmann 1902-година

Признание за најдобро германско возило

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
« Одговори #1379 на: 01 Декември 2013, 20:42:20 pm »
Признание за Опел, тогаш и никад више ;D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.