Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Вкупно гласови: 411
Then you're both wrong.Тоа е исто ко ја да имам 1000 денари во 10 монети од по 100 денари, а ти да имаш 500 денари во 100 монети од 5 денари и да ми кажеш дека ти имаш поголем опсег на пари, затоа што јас имам 10 монети, а ти 100. Менувачот ги „ситни“ и „крупни“ парите.
Само, јас знам дека ти тоа не го мислиш. Само малку се заплеткуваш во обидите да им се додвориш на џомбите од таборот „бензинци“, дури и кога не се во право.
Според тебе значи погрешно е да се каже дека тој со 100 монети има повеќе монети во себе од тој со 10? Замисли го опсегот на вртежи како број на монети.
Цитат: bramovsk на 02 Септември 2013, 11:19:02 amНе ти ја разбрам репликата!Ниту јас твојата споредба 2.0 TDI со 2.0 ТSI!2.0 TDI и 2.0 TSI ниту имаат иста набавна цена, ниту иста цена на експлоатација, ниту имаат иста максимална коњажа.Све што е исто е ебаната кубикажа.
Не ти ја разбрам репликата!
Vaka sega...onie koi servisiraat moderni benzinci i moderni dizeli velat deka retko koga bi zele dizel.Ne deka se losi , tuku deka brojot na potencijalni kvarovi koi ke te repnat po dzep i od koi boli glava e dosta poglem kaj modernite dizeli.Ne se toa Felicia, Golf 3 i Vectra Isuzu kjumbe sistemi koi vozea i na nafta za domakinstvo bez maka. Vo uslovi na ckart gorivo kaj nas ,poednostavniot motor za odrzuvanje e podobar izbor.
ја со 130.000 + 100.000 км на дизел сум имал нула проблеми со моторот.
Цитат: filipv на 02 Септември 2013, 19:08:15 pmја со 130.000 + 100.000 км на дизел сум имал нула проблеми со моторот.И ја се чудам што запнувате за тие дефекти кај дизелите кога еве никад сме немале проблеми на на предходната кола ни на оваа, а поминуваме 25 000- 30 000 годишно На дизелот му се потребни max 4000 вртежи на брегастата за да даде максимална моќност, на бензинецот околу 6000. Според тоа кај бензинецот се функционира побрзо, односо или повеќе се аби, или се изработува од понадежен материјал...