Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3179312 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29794
    • CARclub.mk
Каков морлок...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
Многу педерски и клошарски. Премногу честа појава

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Чекај чекај, камионот со 40 тони да земе да кочи само да пропушти пекмез со лека кола што по секоја логика не беше исправен во ситуацијава? Оваа лекција маминото синче полесно ја научи, следната може многу поскапо да го кошта.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3280
Се согласувам со Ахтунг. Во ситуацијата камионџијата си возеше по пропис. Имаше заземено положба за престигнување. Пасатот НЕМАШЕ услови да изврши престигнување. Требаше фино лепо да го пропушти камионот и после глатко и двата камиони да си ги престигне.

Нормално дека залетан камион од 40 тони неможе да успори така лесно исто како што неможе лесно да забрза за да престигне, па затоа му требаше време за да го направи маневарот. Возилата што се пикнаа меѓу редови ја искористија тромавоста за да направат непрописно престигнување.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Имаше сосем доволно простор пасатот да влезе пред камионот и тој не требаше да кочи.  Напротив тој забрза тогаш кога требаше пасатот да се приклучи, пасатот не виде дека овој забрзува бидејќи гледаше напред во камионот. А каион од 40 тона нема што да бара во трета лента. Крив си е според мене.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Има посебен знак кој што кажува каде е забрането камион да биде во лева лента нема што ти си мислиш дека така и мора да биде и на крај краева пасатот требаше да почека камионот да заврши со престигнувањето па да може и он безбедно да престигне ако веќе сакаш да знаеш како е законски.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43931
  • Il Moderatore
Убаво се гледа како камионот намерно забрза за да не го пушти.
Од друга страна - што мислеше бе тој со пасатот?! Дека ќе го избутка шлеперов?!

Типичен пример како „за танго се потребни двајца“.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI

Нормално дека залетан камион од 40 тони неможе да успори така лесно исто како што неможе лесно да забрза за да престигне, па затоа му требаше време за да го направи маневарот.
Дај не зафркавајте, можеше да завти а неможеше да закочи? Него некој инат се погоди...
Јас да бев ке подзакочев, овој со Пасатов одма се приметува дека е неискусен возач, а не на кретен кој се сељачи и ку*чи.
« Последно менување: 29 Октомври 2015, 20:52:41 pm Filip_90 »

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14390
  • Пудингот на шоферството
Се согласувам со Ахтунг. Во ситуацијата камионџијата си возеше по пропис. Имаше заземено положба за престигнување. Пасатот НЕМАШЕ услови да изврши престигнување. Требаше фино лепо да го пропушти камионот и после глатко и двата камиони да си ги престигне.

Нормално дека залетан камион од 40 тони неможе да успори така лесно исто како што неможе лесно да забрза за да престигне, па затоа му требаше време за да го направи маневарот. Возилата што се пикнаа меѓу редови ја искористија тромавоста за да направат непрописно престигнување.

Пасатот можеше да се упика пред да забрза камионот ама не го направи тоа,после тоа не требаше ниту да пробува(тој по проипис не требаше воопшто да пробува ама кога веќе запнал) поточно не ни виде дека камионот му е на врата дојден(а од таа близина овај со камионот не го гледа другиот со колата пошо не муе во видно поле).
Е сеа околу забрзувањето и кочењето,гледаш колку лесно камионот забрза и го затвори просторот,па уште ако е празен да видиш како забрзува,а богами и кочи...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
Пасатот фино лепо треба да си намали и да си почека место. Мислам која логика е воопшто да се доближуваш на камион, а камо ли да му се пикаш.

Ова ми личи како да е за да лапне пари од осигурителна и да си купи нов пасат.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Каков морлок...

Ме подсети на филмот. Морлок:

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
dali teslata uspori koga ja zabeleza kolata so lev zmigavec?ne

a зашто и би успорила? да не си можда и ти си еден од оние возачи што мислат дека ако дадат жмигавец за да се престројат, другите треба да закочат и да ги пропуштат??

сите такви треба да идат на преполагање... а кога ке им свирнеш па, одма почињаат: ПА ТИ ДАДОВ ЖМИГАВЕЦ БЕ... па шо к*р ако си дал жмигавец? има да чекаш кога има слободно место да се престроиш, а не да се буташ... законот и правилото е јасен по тоа прашање... согласно на тоа и нема зашто теслата да успорува на даден жмигавец кога има предност, тој другиот треба да чека....

последниов месец, пошто не го возам волот, туку тракторот, како сум се избезобразил по овие прашања до даска... таквите ЕСПЕШЛИ ТАКВИТЕ со давање жмигавец не ги пуштам... нека пресече пат ако му држи... само чекам кога некој ке го соберам ама онака машки и ич не ми чуе дали ке го утепам или не... ем ке му ја искршам неговата кола, ем ако преживее ќе го ОДЕРАМ финансиски за мене и за мојата кола... па бујрум, кој сака да ме провери дали траскам глупости, нека проба... ептен сум наелектризиран во гужвиве скопски, кои што највише ги прават натурализираните скопјани кои мислат дека со преселување у скопје, бога за муда го фатиле....
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Немој Онак да правиш такви работи...

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
Јас кога ќе видам некој збунет го пуштам биејќи навистина не секој знае која лента за кај иде(лево, право или десно), па често се престројуваат пред семафори. Ништо не ми значат тие 5 секунди што ќе ги пуштам. :)

А од друга страна многу ме нервираат оние сељаци што летаат со 120, и ќе закочат нагло покрај мене, па сакаат да се бутнат пред мене...епа нема бе бате, не ги пуштам таквите.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10990
  • 430i
Ја стварно не гледам причина зошто не би пуштил некој кој уредно дава жмигавец. Зборам за регулар ситуација, не она кога јас чекам 3 пати семафор, а он фин па ќе се пикне од страна. Страшно ме нервира не користење на жмигавец.