Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3179107 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
кога некој културно ке даде жмигавец, има простор да се престрои, на таков со задоволсѕво и ке поднамалам за да се приклучи... нљ семафор кога ме прашува дали може да се приклучи, секогаш ги пуштам... ако видам некој дека се изгубил и утнал лента, ке му закочам... ама оние што ке даде жмигавец, и трга да се престројува, а моиѕе фарови се кај него на пола кола, е богами не... уште и ке му се дозалепам до него...  за такви мајмуни зборев прееска... за нив пишував... а и прееска малку поише нервозен бев, па го реков она, ама дефинитивно си стојам на тоа дека не залужуваат да ги пуштам и не ги пуштам... нека ме удри слободно, јас нема да попуштам... прав сум пред законот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Колку многу ни фали пропуштање во сообраќајот тоа е чудо едно, а не најчесто ако дадеш жмигавец и има простор да се престориш тој од позади убрзува случајно да не му го фатиш местото. Онак иначе не зборам за тебе, него муабетов ме потсети на тоа што го гледам секој ден.

Во Солун на пример каде има 20 пати поголеми гужви никогаш не сум почекал повеќе од една кола за да се престројам или да се вклучам во сообраќај. Кај нас ако е гужва треба минимум 5-6 коли да пројдат па некој да се смилости да ме пушти, освен ако не излезам со пола кола во другата лента па сакал нејќел ке подзакочи.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Пропуштање на раскрсници без знаци точно дека фали ама престројувања на 2 метри пред семафор од лента за лево во лента за право кај што сум чекал три пати семафор кур ќе му дадам да пропуши.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
Колку многу ни фали пропуштање во сообраќајот тоа е чудо едно, а не најчесто ако дадеш жмигавец и има простор да се престориш тој од позади убрзува случајно да не му го фатиш местото.

Пошто нели, улицата не е на татко ти па ти да изиграваш газда на местото пред тебе. Тој што веќе е цела кола пред тебе има предност и крај на муабетот.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5076
  • The Spartan General
Интересна е дискусијата како сите имаме предност.  :)
We are all winners.  :D

Јас ги пуштам сите, без разлика во која држава возам, или местото (раскрсница, престројување на семафори, забрането вртење, престројување, итн.). Штом запнал, нека крши глава.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
Исто исто... гледам да не го кочам текот на сообраќајот пред се.

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
Кај кочо рацин основното на водњанска, алтеа ганц нова црвена паркирана пола на тротоар. На коловозот застанува ксантиа со бугарски таблици за да остават дете, од совозачкото излегува кретенка ја отвара вратата и на алтеата линија од 10тина сантини во предна врата.

Срцево ме заболе, ептен беше нов сеатот

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20143
Така треба кога ја паркирал пола на пат, за памет.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5299
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Дајте контакт од кретенката, кај мене цела улица така се паркираат. На двете страни.
Не усреќија пред неколку години кога ни направија тротоари. Претходно немаше тротоари, ама се поминуваше. Сега има тротоари од еден метар, ни никогаш не се слободни за одење по нив, полошо - сега од двете страни паркирани коли, сите пола на улица. Сега едвај можат да се разминат две коли, а пешаците се спасуваат меѓу паркираните аута (ако има толку место).
А сите имаат дворови, поголемиот дел и гаражи.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
а гаражите се престорени во работилници, магацини за стари ствари и ѓубре што може некад ке затреба... тука е проблемот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16734
  • Keep it 100

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
dali teslata uspori koga ja zabeleza kolata so lev zmigavec?ne

a зашто и би успорила? да не си можда и ти си еден од оние возачи што мислат дека ако дадат жмигавец за да се престројат, другите треба да закочат и да ги пропуштат??

сите такви треба да идат на преполагање... а кога ке им свирнеш па, одма почињаат: ПА ТИ ДАДОВ ЖМИГАВЕЦ БЕ... па шо к*р ако си дал жмигавец? има да чекаш кога има слободно место да се престроиш, а не да се буташ... законот и правилото е јасен по тоа прашање... согласно на тоа и нема зашто теслата да успорува на даден жмигавец кога има предност, тој другиот треба да чека....

последниов месец, пошто не го возам волот, туку тракторот, како сум се избезобразил по овие прашања до даска... таквите ЕСПЕШЛИ ТАКВИТЕ со давање жмигавец не ги пуштам... нека пресече пат ако му држи... само чекам кога некој ке го соберам ама онака машки и ич не ми чуе дали ке го утепам или не... ем ке му ја искршам неговата кола, ем ако преживее ќе го ОДЕРАМ финансиски за мене и за мојата кола... па бујрум, кој сака да ме провери дали траскам глупости, нека проба... ептен сум наелектризиран во гужвиве скопски, кои што највише ги прават натурализираните скопјани кои мислат дека со преселување у скопје, бога за муда го фатиле....
ako vidis nekoj so daden zmigavec,znaes deka postoi moznost da napravi glupost i da ti presece pat. nema preventivno da usporis vo situacijava?
mojot komentar bese za frazata 'tesla saves the day'
tesla ne meri vakvi raboti sto covecko oko i rezon moze da gi predvidi.
jas bi usporil,ako nisto drugo i da mi presece pat toj drugiot,da mozam polesno da usporam. na kraj kraeva,isprekinata e lentata kolku sto mozam da vidam,i dozvoleno e da se sece vaka.
da go nareceme instinkt za prezuvuvanje?
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20143
Ништо тешко не е да се додаде тоа во код.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
Вчера враќајки се од центар негде околу 10:30 ноќта возам од мостот Гоце Делчев накај подвозникот, и нели баш пред подвозникот е затворена најлевата лента и еден батка со голф 4 вози цело време по таа лента и го гледам нема намера да се престрои а јас возев во средната лента. Вози баткава пред мене со 60- 70 коа им влезе на знаците им еба мајката тек кога им влезе почна да кочи... Браникот салата, којзнае под какво дејство беше.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
ako vidis nekoj so daden zmigavec,znaes deka postoi moznost da napravi glupost i da ti presece pat. nema preventivno da usporis vo situacijava?

не... додуша зависи која кола ја возам во моментот, но нај често нема да успорам... нека повели пред мене да го истресам убаво...

и да.. дозволено е пресекување на лента, ама има правило и процедура како тоа се прави... главниот проблем е што СИТЕ МИСЛАТ ДЕКА ИМААТ ПРЕДНОСТ.. е тогаш се дешаваат сообраќајки....
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk