Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3427147 пати)

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
It aint mine, anyway...

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Да ве прашам зашто гуфовиве некогаш се како слика а некогаш најнормално гиф?

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Па ако не е анимиран гиф тогаш е само слика. Или не ти го разбрав прашањето?

Отсутен achtung

• Сениор
Па гиф е гиф нели, еве на зеро постираното ми го дава само како слика.

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
Izgleda na jaka rezolucija e  i secka a kaj tebe voopsto ne go ni pocnuva

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Па гиф е гиф нели, еве на зеро постираното ми го дава само како слика.

веројатно имаш малку послаб пц... кај мене некои гифови ги дава течно а некои со сецкање додека да помине еднаш па после и тој е течен.. еве овој од зеро го дава со сецкање, т.е. маку е поспор, така ке го класифицирам сецкањето... како што рече Mercury нај веројатно е до резолуцијата...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен achtung

• Сениор
За од телефон зборам не од пц а од телефон нема шанси да е поголема резолуција од екранот пошто имам лг г3 со 4к екран.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Генерално, сецкањето е до големината на фајлот. Треба време да го учита за да го покаже течно. А и зависи од колку фрејмови е гифот, итн.

Можда на телефон не го пушта гифот воопшто пред цел да го собере. Овој е поголем гиф, му треба повеќе време.

Отсутен achtung

• Сениор
Not a valid youtube URL

Отсутен miki002

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 67
    • Моето возило
Пред 1 час имав многу лошо ускуство, на враќање кон Кочани, пред мостот на Злетовица морав да поминам Пунто со неисправни стоп светла (воопшто не светеа) - заедно со комбе при што и двајцата се движеа со 55-60 км/ч.
Велам морав, дека возев позади исто како нив - прилично споро па секој (нормален) кога би ме претекнал би се забил во пунтото (кое е технички неисправно).
Уредно им сигнализирав дека ќе ги минувам, од спротива кола имаше дури после 4-5км напред, при што се решив да ги минам.
Во моментот кога бев паралелно израмнет со комбето, типот реши да забрза, колата од спротива нормално се наближуваше, а типот со пунтото се залепи за комбето = нема назад за мене >> назад во 4та гас (да го искористам турбото максимално) и упешно се вратив во лентата пред комбето 7-8 секунди пред да се разминам со колата од спротива...

По ова ќе инсталирам dashcam и ќе почнам да пријавувам технички неисправни возила, а претекнување 2 возила наденаш, ќе почекам некое време.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
1. Чекај, они возеле 60 и ти си сакал да ги претицаш со твоја последна (5-6) брзина?!
2. 4-5КМ напред имало кола?! Па таа со 100-ка да се движела, а вие со 60, па ќе ви требало околу 2 ипол минути за да се сретнете...
3. си се вратил пред комбето 7-8 секунди пред да се разминеш со колата? Па си имал време уште едно претицање да напраиш....

Friendly advice: Мислам дека немаш потреба од дешкем, туку од малце самодоверба при претицање ;) (и симни една/две брзини надолу кога претицаш. Кога се претица, се косити максималниот потенцијалн на колата за тој маневар, за да го изведеш најбрзо и да се вратиш во своја лента).

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3960
^^ Добар совет даде Симо.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен miki002

• Јуниор
  • **
    • Моето возило
Симо, најпрво благодарам за советот.
Возев во 5та (од 6) и сакав комотно да ги минам, но комбето може и ме исплаши кога забрза (веројатно сакајки да ме пушти позади него) кога тој пресметал дека немам време од колата што надоаѓа. Тоа 7-8 секунди е што сопругата ми кажа (бремена во 8ми месец) на мене ми се учина near miss..
УПМ најверојатно сум бил под влијание од дедото што си прави секакви филмови кога вози (од таму се враќав) па и јас сум си направил филм..
Инаку пред королата (1.4д) имав Венто атносверец - е затоа имам страв при претекнување, кој има вакво знае што е полжав.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Во секој случај, неубаво од тој (и двајцата) што убрзал/е, тој по правило треба да овозможи полесно да биде поминат. Да се помести кон десно и да ја задржи својата брзина на движење или да намали малку (не да закочи, за да не се премислиш па да закочиш ти и да прекинеш со претицање). А тој вториот требало да држи соодветно растојание, а тоа е 2 или 3 должини на возило во однос на комбето.  

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен miki002

• Јуниор
  • **
    • Моето возило
Морам да кажам, вие луѓе ме смиривте.

Инаку во принцип секогаш возам дефанзивно, а сега бев со синот (3г) и бремената сопруга... Не би ги минувал, целта ми беше некој ако ме мине мене да не удри во пунтото без стоп светла кое возеше пред мене.

Симо, должам пиво во најмала рака.