Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3110709 пати)

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Лоша кривина и преголема брзина си го прави своето. Лесно кола со предна влеча оди надвор од кривината и се качува горе на тротоарот, односно андерстир, а ако претераш па загубиш контрола отиде во оверстир т.е. директ во другата лента. Имам еднаш поткачено со фордот со предно десно на тротоарот, и двапати бмв-то шеташе лево десно ама ептен условите беа лоши, зима, голомразица. Среќа без последици освен малку намалено его како возач.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34115
  • Таков е животот... јебига
Научи после тоа како се вози? Научи. Добро е.

Отсутен ARMEX

• Сениор
Ништо страшно, 8 години го верглав местово по двапати. Ионака во тие краеви треба дополнителна внимателност и намалена брзина, да не ти излета некој пред кола, 12 годишник што го украл голфот од татко му, оној со бела техника под дејство на истата, и да не набројувам, нема крај.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3262
Пред една недела јас имав една случка на истава улица кога идев од Бутел нагоре накај Железара. На крајот од угорницата кога треба да свртиш десно има мала испакнатина и улицата е коса и паѓа (стрмна е бочно) од десниот кон левиот раб. Беше малку влажно, росеше, и јас како што бев залетан со трета по угорницата, и влегов машки на кривината и наеднаш колата почна бочно да ми бега на сите тркала од десно кон лево (се лизна) изгуби грип со асфалт целосно. Среќа што во другата лента немаше кола и успеав да исправам и да продолжам. Баш на тој дел има липи што цветаа и плус малку вода од дождот и добиваш подлога која е иста како да возиш по мраз.

Претходно 1000 пати и имам влезено на таа кривина и немало проблем ама сега сакаше бељата да биде.
Таму на целата делница асфалтот е ѓубре, и ако не пазиш и си залетан особено ако врне или ако роси, бељата не ти бега.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
Таа бочна испакнатина не е така ризична. Јас не се сеќавам тука да се дешавале сообраќајки. Како и да е си бара внимателност, а воглавно тука луѓево си пазат. Малце е зезнато да, се навалува колата на лево и кривина е. Тука одма после испакнатината има длабочка рупетина, пазете треба малце лево да бегате да не ја погодите, отиде бандажот.

Али мислам дека во таа околина намбр уан за незгоди е раскрсницата доле кај што се спојуваат автокоманда и железара и кај што се иде за фабриката. Тука пепел се праат. Само кружен тек е спасот тука и ништо друго. Широко е и има место за кружно текче.

Да објаснам на кратко како правилно функционира тоа место, по правила бидејќи тука поминувам безброј пати. Местото е широко и генерално прегледно меѓутоа заебано.

1. Тие што доаѓаат од фабриката и се движат во правец накај ветеринарното натака и металург игралиштето имаат предност пред сите останати.

2. Овие што доаѓаат од ветеринарното и металург а вртат лево накај железара имаат предност ама ги чекаат само тие што им доаѓаат од право, значи откај фабриката ако тие продолжуваат право, ако вртат тие лево истовремено се разминуваат. Друг случај, ако не вртат лево према железара и продужат право накај фабрика имаат предност пред сите и доколку тие од таму вртат лево.

3. Овие што се симнуваат од железара и одат право према средното гимназиско ги чекаат сите освен тие од право што доаѓаат од кај школото( ако тие вртат лево секако).

4. Ако од железара се спушташ и продужуваш десно погледнуваш лево и ги чекаш тие од фабриката што доаѓаат.

5. Тие што доаѓаат од средното панче арсовски ги чекаат сите( од лево и од десно) освен тие од право( ако тие вртат лево секако). Ако одат право си се разминуваат.

Делува збунувачки за луѓе што не ја знаат раскрсницата затоа и се дешаваат несакани работи.

Најчеста причина за незгода е точка 2. Тие некогаш знаат да се занесат и да им пресечат пат на оние кои доаѓаат од фабриката. Или точка 3, се симнуваат и сечат раскрсница без да погледнат.
« Последно менување: 30 Јуни 2015, 12:29:44 pm Allexxander »

Отсутен ARMEX

• Сениор
Oдличнa aнaлизa Алекс. Злaткo, тaму пред oчи гoљф3 ми нaпрaви 360кa еднa зимa, се скинaв oд смеa.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20133
Пред 15 минути дешавка. Заспа возач на комбе и почна да ми влегува во лента.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4

Отсутен ARMEX

• Сениор
Сигурен си дека заспал? Јас будни гледам дека не знаат правец да држат.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16724
  • Keep it 100

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20133
Сигурен си дека заспал? Јас будни гледам дека не знаат правец да држат.

Стана од волан со глава на рака.

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
тука преживеани, тешка работа...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi