Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3176923 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Од кај знаеш ти колку е темпераментна мачката и колку секунди и требаат за да излезе?

а да ти пикнам љута пиперка у гз и да видиме за колку време ке истрчаш 100 метри?

10 секунди се и повеќе од доволно мачката (и глувците и гулубот) 3 круга околу мотор да истрчаат и да излезат на 20 метри од кола смеејки се... кога е живот во прашање, у стотинки иде времето а не во секунди... ;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6674
Зависи каде е пикнато мачето и дали воопшто се плаши од колата. Обично кога се помали го немаат до тој степен осетот да бегаат од колата, туку во колата гледаат засолниште.
Лани имав слична дешавка, 2 жолти мачиња имав и тие ми се научија да спијат напред кај ладилникот кај опелот, се пикаа од под него и тука рамно имаше и милина за нив, од позади ладилник, од напред решетка и заштитени се. И увек пред тргнување проверувавме таму и секогаш ги наогавме.
Ама ете тогаш јас не проверив, седнувам во кола, палам и возам, и стигам докај подвожњак онде пред зелено пазарче, застанувам неколку секунди и се пали семафорот зелено, тргнувам и гледам во ретровизор жолто маче налево надесно и пребега преку улицата. И веке ми стана јасно дека биле во колата напред. Потоа се вратив од таму за едно 20 минути, не го најдов.
Вечерта таму накај 9 саат пак пројдов и го најдов кај подвозникот тука под ѕидот испикано.
А другото маче којзнае каде испаднало.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Аиии хахаха. Ова истово ми се случи мене со Мондео. Само ова е некое метално парче, мене ми се случи со градежна челична арматура.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
Просечен пешак.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3891
Денеска кај 10ч изутрина во Железара на кривината кај Макплин/Железара Јоле.

If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
Бутел 2 на граница...Многу заебана кривина. Особено зимно време и за луѓе кои не ја знаат добро.

Пред 2 години на истава оваа кривина бев сведок( т.е стоев кај маркетчето доле) кога едно чоече ќоро пијано со пезетка одејќи од макплин за нагоре упадна у левата лента каде што е реното и им влезе на 2 жени кои одеа надоле пешки. Доста језив звук кога пукна. Едната беше заглавена под кола :/

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20142
На Водно на прв лак се плеснале тој од доле му влегол во лента му ебал ќофтето.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29792
    • CARclub.mk

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
Денеска кај 10ч изутрина во Железара на кривината кај Макплин/Железара Јоле.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Премногу е мазен асфалтот на овој дел и наклонетоста на патот е обратна што многу лесно ја тера колата на пролизгување. Сообраќајките се чести овде.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Пред таа кривина смотаниот колега го искрши полото прд година дена. Заебан е асфалтот таму а и полото лошо кочи.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4284
да,асфалтот е заебан а не шоферот пошто не знае да вози

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Баш така. Асфалтот е крив, пошто шоферот направи се што можеше и ЗНАЕШЕ за да не направи тотална глупост..... но и тоа не успеа ;D