vcera vozev Doboj Skopje negde pred subotica edno pola saat i vise trgni zastani metr po metar, posle gledame ja raskopale sevata lenta da ja asfaltiraat... Vo najubavoto vreme za vozenje nitu vrukina nitu temnica taka trgni zastani metar po metar... Od toa kurtulifme, ama se stemni , taka oslobodeni od spregite trgni zastani vozam 160km/cas normalno i vo eden moment ugleduem nesto pred mene na patot edno kocenje ama dzabe kocenje so 160 uletan tap udar kolata zanese levo desno ja probrav mi olesni ne bese covek mi prilice na kamjonska guma gledam uste desetina koli zastanati u lentava za stojnje i oni gledaat ozdola, sto bese ova i oni vikaat kamjonska guma (za sreka bez bandaz). U meguvreme stignuvaat slednite pacienti sto opnale u gumata, eden patiz zastana u desnata vozna lenta trgnav da mu mavtam da se trgne u lentava za stoenje, ama nerazbira ko mu dojde eden 101 go opna odzadi taman go parkira pozadi mene ... nikoj ne reagira gledam ajde sega vikajgi drugive brzo turkajte 101ot ke go zakaci sledniot i nie ke izgineme, oni turkaat 101 jas maftam pozadii da ne uleta nekoj. Gledam u podvozje nema nisto, kapi samo dole kaj klimata valjda, rekov ajde begaj odtuka ne e bezbedno do prva benziska.
Na prvata benziska gledam vlecna sluzba, se parkiram pod svetloto da proveram ubavo na raat danema nesto, koga gledam cajkani tamu . im kazuvam na cajkanite da im javat tamu na nivnite da izleze nekoj cajkan da ja krene gumata, bez nikakvo vozbuduvanje (mrsnite debeli) cajkani smotaa nesto imali udreni kao prasuva da go praka ovoj so vlecnata sluzba. So 75,5 % SIGURNOST TVRDAM DEKA ONI GO ORGANIZIRALE OVA MESTENJE NA GUMA, NEMA NIKOJ DA UMRE AMA KE IMA RABOTA ZA VLECNATA SLUZBA!!!
Proveriv kaj mene dali ima nesto, samo dolnata resetka kaj skoda e od tri dela bese izlezena od udarot drugoto ok se gleda, prodoliv taka so 130-140 km/cas oprezno

ps: se izvinjavavam za pravopisni greski , brzam na registracija