Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3176923 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Малку подетално да се види убаво причината и последиците

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
No turbo, no fun :)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839

Отсутен Allexxander

• Сениор
Not a valid youtube URL    Not a valid youtube URL

И двајцата на лице место.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43929
  • Il Moderatore

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29792
    • CARclub.mk

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
Денес гадна дешавка. Цел ден ми се лоши, два пати повраќав.
Излегувам од дома, влегувам во кола, палам и тргам. И кај мене на улица 5-6 секунди откако тргнав осеќам нешто ми тропнува од под хауба, после пола секунда со задното лево тркало згазнувам нешто, а гледам пред мене широк, прав и чист пат без ништо на него. Гледам во ретровизор жолтото маалско маче се препелка на сред улица. Од таму гледам комшијата со КИА Спортаж налетува, намалува брзина и поминува со двете тркала врз мачето. Застанувам, застанува и тој, го гледаме мачево, во кеса и во контејнер.

Баш ова што се надевав дека нема никогаш да ми се случи денес ми се случи. Си го згазнав маалското маче од априлската реколта, што си го ранев пред зграда и што доаѓаше стално кога ќе ме видеше :(
Се пикнало во моторот и само што тргнав пробало да излезе, ама ми слета под задно тркало. :(

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
Е баш затоа треба убаво да се прегледа колата пред возење, ништо нема да те кошта да прошеташ наоколу.. под крила, да тропнеш на кола, па дури потоа да седнеш зад воланот.  :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Абе така е. Ама па да правам детална инспекција на колата на секое влегување... па и тоа е непрактично.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8780
  • Пичлеме
Затоа дизел... ко ќе се растреси тоа дизело ко Тамче некое, не да се разбега се' околу него, има да сквичи и ротвајлеро на комшиите... па ко ќе се расчади и комарците ќе ги сотри.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6924
  • French diamond
Слично ми се деси и мене, влегвам в кола тргнувам и возам низ град, едно време колата почнува да трокира да не прима ич гас, се мачи дали се мачи, а пред некој сат си беше арна... возам така низ град пробвам да ја издувам нешто да се потсреди ама неоди ништо живо, назад полукруг и на механичар вака и вака му велам не оди ова кизнај шо ја најде да ја видиме.... отворање хауба маче легнато на бомбините и умрело  :-\ Изгледа го удре струја, не беше ништо повредено само така легнато точно на бомбините и умрело...го тргнавме и колата се врате во нормала.

Отсутен Allexxander

• Сениор
Доволно е само да почекаш откако ќе ја запалиш или свирни пред да ја запалиш и ќе избега. Ама па чоек не му текнува секад,  ќе забораи. Се дешава јебига, бог да го прости мачето. Тој со спортажот како не го видел не знам ама му ги скратил маките, чим се прпелка пред умирање било... :/

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Комшијата со Спортажот намерно го згази мачето зошто се препелкаше и немаше спас реално

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Ништо лично ама многу ме нервират вакви шанкурски понашања, ај свириш шо свириш пола сат ама уште и му се понашаш очигледно на постар чоек, кој шо ти призна фино лепо дека згреши, без ич да се инаети.

и што имам јас од неговото признавање кога следен пат пак ке направи така, ке бидам присилен да се “заковам“ во него? да, очигледно е дека е постар чоек а сите знаеме дека старите во старост на ум не се мењаат... освен ако не ги испотресе нешто...

Доволно е само да почекаш откако ќе ја запалиш или свирни пред да ја запалиш и ќе избега. Ама па чоек не му текнува секад,  ќе забораи. Се дешава јебига, бог да го прости мачето.

тоа ке кажев и јас... запали колата и почекај 10-тина секунди па тргни... сосема доволно време е мачки па и гулуби и глувци ако ти се под хауба, да излезат... нема потреба од чукања, инспекции по крила и дрн дрн дрн работи...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Од кај знаеш ти колку е темпераментна мачката и колку секунди и требаат за да излезе?