Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3870013 пати)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10640
  • *** UNDERCOVER ***
Ке ви кажам случка една кај мене во комшии

Лугево имаат камен... и сеа имаат во фирма кај нив службено да возат работниците Астра караван, пунто и ауди А4 :) а оваа газдарицава со еден џип хонда нов голем како ленд крузер пола година стар, и на тргање место за закочи дава гас го удара пунтото го носи, го бутка удара во друга комшиска кола, и го прегазува пунтото удара во бетонска ограта и нејзе ја бутка и среќа висока оградата и на средина се заглавува џипов и вртат тркалата во воздух...

Да не застанела, ке му влезела на комшијата во дневна соба :)

Хахахахахахахахах
Да не имаат фирма нешто за електроника?
Стево да не се вика газдата?

Да да, а жена му Лидија :)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект

Лугево имаат камен... и сеа имаат во фирма кај нив службено да возат работниците Астра караван, пунто и ауди А4 :) а оваа газдарицава со еден џип хонда нов голем како ленд крузер пола година стар, и на тргање место за закочи дава гас го удара пунтото го носи, го бутка удара во друга комшиска кола, и го прегазува пунтото удара во бетонска ограта и нејзе ја бутка и среќа висока оградата и на средина се заглавува џипов и вртат тркалата во воздух...

Хахахахахахахахах

Ја знам многу добро дешавката. Брат му на Маја работеше таму. И кога ги исчука колите него и на колегата му се јавила да дојдат. И ја имат сликано баш тогаш.
Хахахахаххахахаха
Абе кома е таа, не ми се верува колку е смотана.
Да туркаш 2 коли бе и после тоа на хауба да му се качиш на 3та кола............ц ц ц ц

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Кoлега мој ама го возат со БМВ пошто он не вози а има преживеано 6 или 7 сообраќајки сиромашкиот.....излетување  од пат во кривина, кинење ограда, прегазуење кокошарник, влевање у дневна соба директно со колата...добар ден...шо праите арни? ;D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
Кoлега мој ама го возат со БМВ пошто он не вози а има преживеано 6 или 7 сообраќајки сиромашкиот.....излетување  од пат во кривина, кинење ограда, прегазуење кокошарник, влевање у дневна соба директно со колата...добар ден...шо праите арни? ;D

Детали колега, детали!

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Кoлега мој ама го возат со БМВ пошто он не вози а има преживеано 6 или 7 сообраќајки сиромашкиот.....излетување  од пат во кривина, кинење ограда, прегазуење кокошарник, влевање у дневна соба директно со колата...добар ден...шо праите арни? ;D

Детали колега, детали!

Немам слики го прашав не сликал пошто му се преебал iPhonot...му стоел у наткасна а она се змечила....Накратко....мали повреди најповеќе заради тоа дека е БМВ иначе не знам како ќе било...на враќање од Косово, не му се чека до утре...се качува кај еден што работи у друга фирма од Скопје со БМВ...брзаат летаат и нагоре кај  Брезовица излетување кај некое село....лом праење све пред нив и улетуање у Куќа...луѓето дома и во истата соба...среќа ходниче пред тоа па додека влегле до соба....прво хдничето го преебале после...Селска куќа арно не ја урнале цела....;D
Иначе кај нас во Велес пред 25 години се има качено на дрво со 101 пак друг возеше...се има превртено со Хамер...друг возеше...има излетано со Југо...он позади среќа седеше напред тој лом беше...и не се сеќавам дали имаше друга случка. Иначе ми е кум и колега воедно...!  ;D

Отсутен Schmitt

• Редовен
  • Пораки: 1818
Never drive faster than your Angels can fly.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
Ми кажуваше татко ми , во припор некој пијаница со Фап камион паднал врз куќа , не видел дека има кривина и не свртел десно туку си продужил право , а доле има куќа . Кога дошле луѓето од гости што да видат камион на куќата нивна ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Кoлега мој ама го возат со БМВ пошто он не вози а има преживеано 6 или 7 сообраќајки сиромашкиот.....излетување  од пат во кривина, кинење ограда, прегазуење кокошарник, влевање у дневна соба директно со колата...добар ден...шо праите арни? ;D

Детали колега, детали!

Немам слики го прашав не сликал пошто му се преебал iPhonot...му стоел у наткасна а она се змечила....Накратко....мали повреди најповеќе заради тоа дека е БМВ иначе не знам како ќе било...на враќање од Косово, не му се чека до утре...се качува кај еден што работи у друга фирма од Скопје со БМВ...брзаат летаат и нагоре кај  Брезовица излетување кај некое село....лом праење све пред нив и улетуање у Куќа...луѓето дома и во истата соба...среќа ходниче пред тоа па додека влегле до соба....прво хдничето го преебале после...Селска куќа арно не ја урнале цела....;D
Иначе кај нас во Велес пред 25 години се има качено на дрво со 101 пак друг возеше...се има превртено со Хамер...друг возеше...има излетано со Југо...он позади среќа седеше напред тој лом беше...и не се сеќавам дали имаше друга случка. Иначе ми е кум и колега воедно...!  ;D

Бреј, поголема шанса има да добие два пути лото по ред него ли да доживее волку несреќи али ипак среќи ;D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk

Детали колега, детали!

Немам слики го прашав не сликал пошто му се преебал iPhonot...му стоел у наткасна а она се змечила....Накратко....мали повреди најповеќе заради тоа дека е БМВ иначе не знам како ќе било...на враќање од Косово, не му се чека до утре...се качува кај еден што работи у друга фирма од Скопје со БМВ...брзаат летаат и нагоре кај  Брезовица излетување кај некое село....лом праење све пред нив и улетуање у Куќа...луѓето дома и во истата соба...среќа ходниче пред тоа па додека влегле до соба....прво хдничето го преебале после...Селска куќа арно не ја урнале цела....;D
Иначе кај нас во Велес пред 25 години се има качено на дрво со 101 пак друг возеше...се има превртено со Хамер...друг возеше...има излетано со Југо...он позади среќа седеше напред тој лом беше...и не се сеќавам дали имаше друга случка. Иначе ми е кум и колега воедно...!  ;D

Бреј, поголема шанса има да добие два пути лото по ред него ли да доживее волку несреќи али ипак среќи ;D

Mене ми е страв да го качам у кола ако веруваш...ќе го донесам на некој собир ако се погоди да е тука ќе ви расправа...човекот е легенда жива...најстрашно од се е шо не вози оти нема положено и не знае да вози...ја го зезам му викам аман положи еднаш белки нема да се маваш веќе....!  ;D ;D ;D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
Pa najlesno e za zena da vozi dzip...Em ne znae da vozi, em ne gleda nisto od visina, em i da pregazi nessto... UPSss nisto ne se sluci neli, kolata ne se pomesti :D :D :D
За секого е полесно да вози џип. Од висина имаш неспоредливо подобра прегледност.
Navistina  e ubava kola, dzip, kamion sto i da e :) no ne e za zenski ssofer!
Возење наа џип како Q7 е полесно од точак. Дефинитивно е за секој.

Кими, типка со шамија во AUDI R8. Да, R8, италијано таблици, црна боја. Зашто ние немаме таква храброст да одиме на се или ништо во пуста Европа и да се вратиме реинкарнирани како шеици?
Жал ми е што многумина имаат комплетно погрешна представа за рамковните гастербајтери. 95% од возилата со кои доаѓаат од Швицарија и Итаљија се изнајмени. 95% од нив таму работат како скотови и си ги скратуваат основните животни задоволства, па така кога ќе дојдат овде си дозволуваат да потрошат повеќе од просечен рамковен граѓанин на македонија. Ретки се случаите каде некој навистина може да му купи R8 на нусето. А ако мислиш дека доволно е да претрчаш во Европа и да станеш шеик тогаш ти веруваш во Дедо Мраз.

Брат ако ти можеш да замислиш јас не можам. Пошто не можам ни да замислам како тоа јас би се префрлил од Спарк на Q7...... јес за се префрлив еднаш некое време од Спарк на S350 ама тоа не се важи ;D
Е, е...за тие неколку мигови. Спореди ја вожњата и замисли си кога би го имал тој мерцедес дали некогаш би посакал да возиш Спарк?

Муабетот беше за супер браникот на маздата. Али кога веќе во темата ги внесовме службените возила јас не работам но ете може да позајмам од татко ми. Бирај пруга на која ќе го паркираш службениот џип. :)
Татко ми е појак од татко ти.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10640
  • *** UNDERCOVER ***

Хахахахахахахахах

Ја знам многу добро дешавката. Брат му на Маја работеше таму. И кога ги исчука колите него и на колегата му се јавила да дојдат. И ја имат сликано баш тогаш.
Хахахахаххахахаха
Абе кома е таа, не ми се верува колку е смотана.
Да туркаш 2 коли бе и после тоа на хауба да му се качиш на 3та кола............ц ц ц ц

Стави слики, ама онака без таблици нема смисла :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Спореди ја вожњата и замисли си кога би го имал тој мерцедес дали некогаш би посакал да возиш Спарк?
Секако. Сервис редовен од 250 евра, регистрација тешка како песна 250 евра, 12 литри на отворено со возење 120, тресење цело време каде ќе го оставиш да не го украдат, 180 евра една гума, уште толку еден бандаж...

Ќе си го возам Спаркот...

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
Жал ми е што многумина имаат комплетно погрешна представа за рамковните гастербајтери. 95% од возилата со кои доаѓаат од Швицарија и Итаљија се изнајмени. 95% од нив таму работат како скотови и си ги скратуваат основните животни задоволства, па така кога ќе дојдат овде си дозволуваат да потрошат повеќе од просечен рамковен граѓанин на македонија. Ретки се случаите каде некој навистина може да му купи R8 на нусето. А ако мислиш дека доволно е да претрчаш во Европа и да станеш шеик тогаш ти веруваш во Дедо Мраз.

Имав пишано погоре во темата за тоа дека изнајмуваат возила да бидат фаци тука, ама кој чита. Боље е да се направиш паметен него да прочиташ што пишале претходно, нели?

Отсутен Schmitt

• Редовен
  • Пораки: 1818
Боље е да се направиш паметен него да прочиташ што пишале претходно, нели?
-1
Never drive faster than your Angels can fly.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Пред пола саат ќе згмечев една жена под тркала да не ме јадеа црвите и да бев со друга кола.
Пред факултетот за туризам на Партизанска има пешачки. Тука возам со 70 и гледам пред самиот пешачки паркирано комбе, од оние шабанските со ТЕ таблици. Абе некои црви почнаа да ме јадат да кочам и ја пуштив гаста. Гледам во ретровизор сребрен Лансер Спортбек залетан минимум 90 вози. Во тој момент женава само се поставува на средна лента лево од комбето и кога не виде се замрзна. Прикочив нагло и застанав на пола метро пред неа, се укопав во место. Идиотот со Лансерот немаше шанси да закочи па шкрипејки ме заобиколи.

Се утепав пцуејќи го шабанот и мајки и шајки и племе и све му испцув а тој ме гледа како теле и не разбира...

Внимавајте на КРЕТЕНИ, ИДИОТИ, РЕТАРДИ, ГОМНАРИ, ПЛАВУШИ што застануваат на едно метро пред пешачките премини со своите ценети oversized ес-ју-вија што би рекол Стратро. А на сообраќајната да и ***** мајката **** ****** што само поминува покрај нив и не им мава по 200 миљарди пендраци ******* ******** нивна