Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3875718 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
Во што и да се рамњаме, поискусен си. Ја сум тука во грешка, ги проверив тек денеска пак постовите, а бев милион посто уверен дека некаде пишав за изнајмувањето... Или сум сакал да пишам па сум заборавил или сум се премислил.

Се извинувам гОЈДО на недоразбирањето.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
bre so se sitnicarite volku bre

Отсутен Schmitt

• Редовен
  • Пораки: 1818

Сега имаш +1,  и да го напишал во случајов gOJDO или пак некој друг член истото по втор пат или како и да беше, јас и ти и сите помали членови не треба да реагираме.
Треба да се има почит кон постар, сепак се многу пати поискусни и многу повеќе знаат од нас.  
Never drive faster than your Angels can fly.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда

Сега имаш +1,  и да го напишал во случајов gOJDO или пак некој друг член истото по втор пат или како и да беше, јас и ти и сите помали членови не треба да реагираме.
Треба да се има почит кон постар, сепак се многу пати поискусни и многу повеќе знаат од нас. 

ako nekoj e postar ovde od tebe neznaci deka poveke znae za nekoja tema od tebe

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT

Сега имаш +1,  и да го напишал во случајов gOJDO или пак некој друг член истото по втор пат или како и да беше, јас и ти и сите помали членови не треба да реагираме.

Али мора да се почитуваат постарите. Ти пиша дека возиш на ибицата 225 а на колата не би и турил више од 195/55 познавајќи ја колку знае да друска.

Отсутен Schmitt

• Редовен

Али мора да се почитуваат постарите. Ти пиша дека возиш на ибицата 225 а на колата не би и турил више од 195/55 познавајќи ја колку знае да друска.

Тоа ми беше мубаетот.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
Шмит, ќе го карам(пошто неможам да го исќофтам) Спортекс, ништо не те научил. Староста не е репер за памет и искуство, друго е.

Мартин, и јас се извинувам што така вратив. Некако арогантно го сватив претходениот твој пост, па чисто превентивно одговорив така за да не свати некој друг дека треба така да се понаша со мене и општо.

Што се однесува до лизинзите на запад најчест е т.н. оперативен лизинг кој е практично рентање на поголем временски период (2-3 години) со можност за откуп. Најмногу го користат фирми кои поминуваат голема километража. Кај нас од скоро е во функција, но како секој новитет, народов некако не го сваќа и практикува.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен MarceCvarce

• Легенда

Сега имаш +1,  и да го напишал во случајов gOJDO или пак некој друг член истото по втор пат или како и да беше, јас и ти и сите помали членови не треба да реагираме.

vozam 205/45 R16 pisav.  CIsto za infoi imam i zimski gumi 195/55 R15 i razlikata e skoro neprimetliva, a da vozam so 14 samo za da bide za nijanska pomeko ne fala, da sakav meka voznja francuz ke kupev ;)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Каква врска има почитта со знаењето...не ми е јасно?
Баба ми беше неписмена и ја учев да напише две букви за да знае да се потпише кога треба, па си ј почитував одсекогаш.
Мислам дека Шмит сакаше да каже дека треба да се почитуваат постари во смисла да не реагира со навредливи зборови и слично, то ест да се има малку респект спрема годините а не дека ако е постар и под дифолт знае повеќе.

Отсутен Schmitt

• Редовен
Мислам дека Шмит сакаше да каже дека треба да се почитуваат постари во смисла да не реагира со навредливи зборови и слично, то ест да се има малку респект спрема годините а не дека ако е постар и под дифолт знае повеќе.

Така, тоа ми беше целта на мубаетот :)
« Последно менување: 11 Август 2011, 03:00:32 am Schmitt »

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Недоразбирањето настана не поради знаење, туку поради кој прв пишал слична или иста информација ;D ;D ;D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Вчера идам од кај свети наум накај охрид, татко ми возеше, и една к*рва с постави со тоа џипетината на лева и не пушта да поминеме, ама ние со војна кола и се брзавме, и свириме даваме лев жмигавец, не бе не се трга, стариот дека е малце луд кога се работи за возење и сезалепи од позади за пичкино влакно, после некое време се тргна женава и како ја поминуваме со кур преку прозор на фаца ни го стави и ни го исече патот за малце во банкина да не акне. Поминавме и се гледавме така зачудено што да прајме, кога после 10 секунди оп на пут една кола на десна лента 4 жмигавци за да попречи пут затоа што вадат на улица некоја удрена кола на пат па да не им влезе некој. Се постави стариот на друга лента затвори шат и и искочи. Арно ама имаше еден пеер д нејзе кој ја сили и кој се фати за квака да искочи и да се пресмета физички со стариот, тогаш бато мики искочи со едно шипче од ауто и они се заклучија во кола и како стварно незнам господ од небо им даде памет, вика извини згрешив деца имам. Мавнав неколку шута по кола и го тргнав стариот да си одиме. Луќево се чудо, те тераат на лудило понекогаш.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
Вчера идам од кај свети наум накај охрид, татко ми возеше, и една к*рва с постави со тоа џипетината на лева и не пушта да поминеме, ама ние со војна кола и се брзавме, и свириме даваме лев жмигавец, не бе не се трга, стариот дека е малце луд кога се работи за возење и сезалепи од позади за пичкино влакно, после некое време се тргна женава и како ја поминуваме со кур преку прозор на фаца ни го стави и ни го исече патот за малце во банкина да не акне. Поминавме и се гледавме така зачудено што да прајме, кога после 10 секунди оп на пут една кола на десна лента 4 жмигавци за да попречи пут затоа што вадат на улица некоја удрена кола на пат па да не им влезе некој. Се постави стариот на друга лента затвори шат и и искочи. Арно ама имаше еден пеер д нејзе кој ја сили и кој се фати за квака да искочи и да се пресмета физички со стариот, тогаш бато мики искочи со едно шипче од ауто и они се заклучија во кола и како стварно незнам господ од небо им даде памет, вика извини згрешив деца имам. Мавнав неколку шута по кола и го тргнав стариот да си одиме. Луќево се чудо, те тераат на лудило понекогаш.

abe vo pravo si ama postapkava so si ja naprail cisto za tebe ne ti treba. Edno se nerviras se pizdis, drugo neznaes toj pederot do nea dali tebe ke ti izleze so oruzje pa sipkata tvoja nema da ima veke znacenje, taka da za tvoe dobro ebi im majkata i bez nervoza...

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
Чљијњќ, ја на твое место не би се мислел ни 24 милисекунди. Вадам зоља и ја гаѓам таа к*рвата у чело, па да видам дали друг пут она вас нема да ви дава предимство на претицање...санва, манва....ган...
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4

abe vo pravo si ama postapkava so si ja naprail cisto za tebe ne ti treba. Edno se nerviras se pizdis, drugo neznaes toj pederot do nea dali tebe ke ti izleze so oruzje pa sipkata tvoja nema da ima veke znacenje, taka da za tvoe dobro ebi im majkata i bez nervoza...

така е .... секогаш треба смирено бидејќи не знаеш будалата дали ке ти извади некој пиштол или сличен деструктивен алат