Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3960107 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11165
  • Ќybriт Pro Max
Среќа е да фатиш во кладилница, да изгребеш грепка и да ти се падне скутер. Не ја предизвикувај среќата бар кога имаш шанси да си ПОбезбеден.

Отсутен викацот

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 342
Среќа е да фатиш во кладилница, да изгребеш грепка и да ти се падне скутер. Не ја предизвикувај среќата бар кога имаш шанси да си ПОбезбеден.
не ме сфаќаш.....
во било што во животот па и во сообракајот дур учествуваш понекогаш има среќа...сети се само колку пати од нешто си се спасил,си  избегнал ситуација....
а и да,немој мене за појас да ми збориш,јас и на 100 метра да сум со кола да треба да идам,пак ставам појас...т.е го ставам уште при влегување у кола :D :D :D :D
јеби га навика
Фиат Типо

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3461
  • Хюндай Тюсон
На градежен објект поточно на место кај што се рушеше стар објект за да се гради нов падна ѕид непланирано а јас се најдов на местото кај што бил прозорец и поминав само со исекотини и повреда на ногата. Се случуваат некогаш интересни работи.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20893
не ме сфаќаш.....
во било што во животот па и во сообракајот дур учествуваш понекогаш има среќа...сети се само колку пати од нешто си се спасил,си  избегнал ситуација....
а и да,немој мене за појас да ми збориш,јас и на 100 метра да сум со кола да треба да идам,пак ставам појас...т.е го ставам уште при влегување у кола :D :D :D :D
јеби га навика

Крцкање со прсти и/или правење балончиња со мастика е „јеби га навика“... Ставање појас е здрав разум.

Јас кога влагам у кола, ако не ставам појас, се осеќам као да ми фали нешто и шубе ми е...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 381
  • ? ? ?
Од уста ми го извади  ;D  ;)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Сега нешто да ви кажам. Лицемерие невероватно има тука. Ја знам дека има некои луѓе кои стварн не се поднесуваме ама луѓе кои сме се дружеле колку толку а на некои и сум им помагал во најтешкото да бидат лицемерни е срамота. Сакате мене лошо да ме прикажете? А притоа и се оградувате од мене.

Члинк, потсети ме ако некад треба заедно да се возиме дека не врзуваш појас на автопат. Ќе најдам друг превоз или сопатник :) Ништо лично, само си гледам свое здравје :)

Симо Тенк ју вери факинг мач. Само кога ја возеше мојава алфа со 120 на илиндесна преку пешачки не се оградуваше вака од мене, јас немав стаено појас, па после го правевме муабетот како нешто е шубе кога неносиш појас, башка и прч кој седеш позади тебе немаше појас. Не искочи Симо ти од кола и да ми кажеш кој те ебе Мики. Сега го правиш тука баш кога некој сака лошо да ме прикаже.

Или кога возиш на автопат со могу поголема брзина од дозволеното ти мирисаш на Нане а тука Мики е потенцијален убица без појас што сакал да вози на големи брзини. Фала Симо, само лицемерие е лоша работа.

@Falanga

Пријателче мое. Кога возиш со кутивчето 160 не си убица, јас сум тој убицата тука кој ме претставуваш а? Фала брат ми ;) Ножиња ти најаки имаш ;)

Ич да не продужувам... Ве има подоста.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15155
  • Пудингот на шоферството
Интересна работа е шо во едниот камион фабрички нема појаси.Е ај носи да те видам  ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Мирен Члинки мирен, без нервоза. Ја знаеш попската не ме гледај што правам, слушај ме што г. јадам. Скоро сите сме често такви.

Отсутен Chlink

• Легенда
Абе нема везе. Не сум нервозен, цепам кафе. Ама лицемерие невероватно. Едон беше барем доблесен да признае нешто у темава, гарант пошто не е Македонец, пошто ние македонците до еден сме лицемерни. Лица миљон. Епа Пријатели Томи става статистика за појаси, а нек ја погледне статистиката за возење над 200, или поточно 260. Ама не статистиката за појас е муабетот.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Абе нема везе. Не сум нервозен, цепам кафе. Ама лицемерие невероватно. Едон беше барем доблесен да признае нешто у темава, гарант пошто не е Македонец, пошто ние македонците до еден сме лицемерни. Лица миљон. Епа Пријатели Томи става статистика за појаси, а нек ја погледне статистиката за возење над 200, или поточно 260. Ама не статистиката за појас е муабетот.

зошто се врзуваат возачите на тркачки автомобили?

ќе сфатиш ли дека резонот за неврзување на големи брзини ти е погрешен?

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30675
    • CARclub.mk
Филип, а ќе сфатиш ти дека некој не се согласува со тебе (или со мнозинството), и тоа е тоа?

Отсутен Chlink

• Легенда
@filipv

Другар...

:D :D :D

WOW!

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45015
  • Il Moderatore
@Chlink, а бе драма напраи чоек. Прво да знаев дека не си врзан, ако ништо друго барем ќе ти кажев да се врзеш. Јас ниту еднаш не спомнав дали возиш 200 или 500, туку само дека мислам дека е КОРИСНО да врзуваш појас.

Секогаш кога тргнувам со луѓе на пат, ги предупредувам дека треба да се врзат дури и позади кога седат. Тоа е мој принцип и не е лицемерно ништо тука. Избегнувам да се возам со луѓе кои не се врзуваат, некогаш како сопатник и ги молам да се врзат.

Нити спомнав дека си убица, нити сакам да ти кажам што да праиш во животот. И уште еднаш: ништо лично немам против тебе, но кога се работи за мојата безбедност работам да ги тргнам сите можни ризици, а човек во кола кој нема ставено појас е ризик по мене.

Ако за тебе имањето различни ставови е вртење грб и лицемерие, немам коментар.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Филип, а ќе сфатиш ти дека некој не се согласува со тебе (или со мнозинството), и тоа е тоа?

се додека општата безбедност не е компромитирана - све прифаќам. нека си тера секој работа како сака. ултралиберализам, прв сум за тоа.

НО кога се рабити за физичко здравје и безбедност, нема заебанција! Ќе дробам до 101 и назад ако треба, али не можам да преќутам ТАКВИ глупирања.

нужноста за врзување (и на автопат) не е просто ете некој си мој став кој сакам да го наметнам на сите. Тоа е апсолвирана тема околу која никој разумен воопшто не дискутира!

па пичка му матер, не збориме за кој е најбољи бенд или која боја на кого му е омилена!

патем, изненаден сум и разочаран што само ја и фаланга шизнуваме од глупостиве што ги изначитав тука. Другите или мудро молчат (најдоа кога да молчат!) или поддржуваат или релативизираат. катастрофа!

@filipv

Другар...

:D :D :D

WOW!

не wow туку ОДГОВОРИ на прашањето зашто тркачите се врзуваат!

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Зошто тркачите носат кациги а ние не? Зошто тркачите се врзуваат со различни појаси во 6 точки, а ние со стандард појас преку рамо? Зошто тркачите возат коли со ролбар, а ние без?

Тркачите немаат врска со нормалниве коли.

Иначе се согласувам со тебе дека врзувањето појас е паметна работа и сите треба да се врзуваме, сеедно дали се движиме со 20 или со 200.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.