Веќе 5-6 години возам коли со сите тие системи, старт-стоп, лејн асист, чуда, врагови, дистанс крузои и сл. Ништо не гасам. Се е уклучено, како првиот ден. Само дистацата до возилото пред мене ја менувам чат/пат завосно од потребите. Ако возам побрзо од останатите, на најблиската вредност, ако терам во колона кај што треба, оставам повеќе растојание. Једино нешо што некад од такт ме вади, е што на семафор кога ќе застанам, нашиве „пациенти“ знаат да крипаат на црвено по пола метар/ метар, и тоа знае да ми го упали моторот кој мирно си дреме со старт/стоп на семафор. Ама тоа не е до колата и системите, тоа е до менталниот склоп на просечниот македонски возач.
Пријателка ќе загинеше со нов тусон, Катланово - Велес од нигде никаде системот “и ја зел колата од раце” кога сакала да заобиколи дупка и среќа удрила во камен столб затоа што на тоа место нема браник па не заврши во Вардар. Некаде пред црквичките. Од модерни системи само кочењето го признавам, се друго е глупост.
Sent from my iPhone using Tapatalk
А бе на 147цата ништо немаше од системи, па балдзата заврши малце у ендек со скината гума и искршен браник, среќа ништо повеќе.И она ми викаше „а бе сама отиде колата“. Како да ти кажам, до сега не ми се десило било кој активен безбедносен систем да ме „победи“ во контрола на возилото.
Инаку, дај да угаснеме се, и серво волан и абс, и тракшн контрол и аутоматски мењачи и да се вратиме во `63 во времето на милетреченто.

Муабетов, ко ониеи у УСА шти им се заглавувала педалата за гас под патосница...