Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3415014 пати)

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3928
Најдобро е нигде да не застануваш ако можеш, скопје-црна гора-скопје застанување само на лукоил на излез од црна гора за плин точење.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Следниот пат, ќе си планира спиење со резервиран ербнб/букинг за 30-40е кај сака. На толкав пат, ич трошок не е преноќевање во апартман и кревет.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Имаш мерцедес од 50к и решаваш да спиеш на паркинг во пи*коец? Сам си го бараш дагое. Башка како ќе спиеш во оваква кола? Со 2 мали деца? Многу чудна прича, скроз звучи балкански да не речам ромски, особено муабетот со златните прстени и еврата.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
@Molec слична fishy прича е со српски GLC coupe украден во Полихроно.

Оставен на улица пред смештајот, „провалиле“ во апартманот, ги зеле клучевите и лагано си заминале. 3000 евриќи има награда.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Ако е стварно украден, за 3000 евра само фар може да добијат ;D

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
и со многу пари и златни прстени се враќаат од дома како за одмор ;D

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
и со многу пари и златни прстени се враќаат од дома како за одмор ;D

Може немаш таков калибар на ауслендери за “пријатели“ ама 99% се враќаат да се искурчат овде и мислат дека тука сите едвај чекаат да ги видат.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
А вие би тргнале 1 700 километри, со 2 деца, без пари за секој случај ?

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
А вие би тргнале 1 700 километри, со 2 деца, без пари за секој случај ?

Веќе со години патувам со 50 евра во џеб расситнети за мито на полицајци по балканот. Се друго може со картички да се среди.

Со помош на АирБнБ/Евтини хотелчиња ги научив сите помали гратчиња во граничните предели во Словенија, Хрватска, Црна Гора и магистралните патишта на поранешната држава. И да, Од Србија надолу се чувствувам многу несигурно и никогаш не застанувам ноќно време за пауза, а камоли да спијам.

Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
Јас па си носам само крупно, за секој случај..а мито и корупција ми се нема досега случено, изгледа зависи до човекот што го запираат...колку погастербајтер и анти-балкан, толку повеќе го драпаат  :)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
Ситни пари за јадење, мито и корупција во најразлични валути треба да си имаш и кога патуваш со авион.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
Ситни пари за јадење, мито и корупција во најразлични валути треба да си имаш и кога патуваш со авион.

Luki, изненаѓен сум од тебе... го поткопуваш системот со мито и корупција! Дали во германија така правиш? За оваа изјава веќе ќе беше повикан на разговор во локалната полициска станица! Ова е поткуп со умисла за рушење на системот! Прав гастер-анти-балкан-бајтер-стрит-фајтер :D

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General

Luki, изненаѓен сум од тебе... го поткопуваш системот со мито и корупција! Дали во германија така правиш? За оваа изјава веќе ќе беше повикан на разговор во локалната полициска станица! Ова е поткуп со умисла за рушење на системот! Прав гастер-анти-балкан-бајтер-стрит-фајтер :D

Јас од секогаш сум бил петтата колона на било кој систем во кој живеам. Во Германија не ме тераат на такви драстични мерки. Ако ме натераат, си имам човек платен за тоа во фирмата кадешто работам. На Балканот е многу практична работа и заштедува многу нерви и време. Колку и да нејќам да го правам.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Јас низ Бугарија се осеќам многу несигурно посебно од Романија накај Софија. Секогаш има јаки куросмуци по патот што ги зимаат паричките...

Sent from my SM-N770F using Tapatalk