Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3415074 пати)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Лево е пократко, иако треба од две насоки да гледаш дали иди возило. Неколку пати десно ако свртиш, си глуп.
Па десно неколку пати,значи се вртиш во круг,шо би дошло дека си глуп како шо кажа. ;D
При дозволено вртење лево,не гледам причина да не свртам.
Пократко е, но во примерот кај Румунска се ствараат колони до влезот за пациенти, бидејки првиот не може да се вклучи влево и дреме 10 минути, а секоја кола позади него помножено со толку време, па свирење, па излегол и ја блокирал лентата кон Илинденска, па нервози...за на крај да излезе подолго време во место и трошела колата, па ќе троши у место.

Ах него колку му е гајле што прави колони зад него, битно тој да си сврти, ќе го пропушти некој или на сила ќе се пикни.
Тој да прави кругови за друг да заврши работа пред него тоа тешко.  ;D

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
Колку пати ти вика да вртиш на одредено место, а гледаш нива ;D

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Ништо ново за Србија.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5930
Знат кај мават, мене со Нмк таблици отепан и да дојдат можи јас да ги гребнам упаљач и цигара.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Чудна е приказнава, од мк тргнал и по извозени 500 км го фатило 1 по полноќ и не можел да издржи...тргнал после богата вечера изгледа ;D

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
@Mikius Гледаш, не го прочитав тоа, мислев КОН Македонија дека се враќале.

Како што го гледам местово е веднаш после Белград. Од Дојран да тргнеш пак е околу 6 саати возење.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Или вечерата била во Белград и паднал јак чалам за тоа време :D

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
од толку бензински застанале у мртва темница мммда ;D
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Присутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Добро, бе, пак јас да бидам стариот?

Ако има 2-годишно дете во колата, мислите се стига некаде за кратко?
Еве, се кладам дека дупло време му треба отколку на вас, младичи...

Сум возел Скопје - Охрид за 4 и пол саати, знам како е.

Ок, глупа му е фразата "никако да не застанете во Србија", ама и тоа го разбирам ако е пишано во афект.
Не знам јас лично што би рекол вакво нешто да се случи... Сигурно нема да бидам толку фин.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3928

Ок, глупа му е фразата "никако да не застанете во Србија", ама и тоа го разбирам ако е пишано во афект.
Не знам јас лично што би рекол вакво нешто да се случи... Сигурно нема да бидам толку фин.
Со 2 годишно дете по брзо се патува, тоа додека спие ти го газиш колку иде за да стигнеш пред да се разбуди детето

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Присутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец

Со 2 годишно дете по брзо се патува, тоа додека спие ти го газиш колку иде за да стигнеш пред да се разбуди детето

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Добро, сега, ако сакаш да тресеме...
Се сложувам да се зезаме на други теми и проблематики ама за конкретниов случај воопшто не ми е таква енергијата, жал ми е.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
Јас го знам местото после Белград, на последното идење таму си застанавме да јадеме со невестата на отворено затоа што има масички и столови од бетон под дрвата и е убаво местенце за краток одмор.

Зошто би спиел таму не знам, кога на 6км има ОМВ бензинска станица со огромен паркинг кој е осветлен и многу често патролира и полиција и обезбедување.

Во секој случај, не е убаво така, ама сепак е балкан.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469

Присутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4395
Може и било гужва на бензинските, многу луѓе се враќаат сега накај Германија, плус и доста осветлено е, а они може сакале да се наспијат.
Не е битно тоа, битно мора пазење ептен. Кога доаѓав навака, во Србија ме фати темница, застанав само еднаш на некој паркинг, имаше и други коли, за мочање беше работава. На сите бензински, без исклучок, и во двата правци имаше полиција со ротациони светла пуштени за да ги забележиш, и најдобро е таму да се застанува, ако веќе мора.