Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1611592 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
Дечки, некој да не знае некаков иљач против хрчење?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
Спиј на стомак, наместо на грб :D
Зини да ти кажу.

Отсутен velestrumf

• Легенда
Џаба, пак корнам.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Со отворена уста спиеш ? Пробај да спиеш на страна/стомак и со затворена уста... Ако не можеш да спиеш така, лепи ја устата со селотејп на некоја недела-2 па ќе се навикнеш ваљда... :)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4396
Џаба, пак корнам.

одсекогаш си хрчел или сега си почнал?да не ти се затнал носот?ја почнав последниве 2-3 години,одкога почна и преку цела година ко да ми е затнат носот,а мислам дека е од прашината у градов.и не е класично хрчење,некоја лајт верзија е :)
барам чаре и јас

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Чаре? Пиштол и перница...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Ајде малку сериозни одговори сега.

- Ако спиеш на грб, пробај да спиеш на страна. Ако ти е непријатно да спиеш на страна, пробај гушни перница или стави нешто меѓу нозе.
- Дувај нос убаво пред да си легнеш, дури и ако мислиш дека е во ред.
- Ако се потиш многу преку ден, напиј се вода пред спиење.

Дополнително, од кога (под)ослабев, значително помалку се будам самиот себеси со хрчење. Претпоставувам дека помалку хрчам.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
A moze da bide i od zamor. Ako ste rabotele poveke od normalno/ sviknato moze da zahrcite. Barem kaj mene ponekogas se desava taka.
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Дечки, некој да не знае некаков иљач против хрчење?

го будиш бебушот? лошо...

има разни електронски уреди кои детектираат хрчење и те подразбудуваат.. значи не е тоа будење туку ти прави разна некаква механичка или електро надворешна стимулација за да те доведе во малку подразбудена состојба... односно ефектот кога некој хрчи па ти му го мрднеш креветот онака малку, или со рака на перница ке му стиснеш или слично и тој прекинува, а сепак спие...

мислам дека и на топ шоп го продаваа тој уред, нешто на рака се тураше со електроди дрн дрн...

пред некое време по германските сајтови, видов саат, што функционира како такво средство, само тоа беше чисто механички... излегува од страна едно како буквата Т и врти лево десно пипајки те по раката.. само тоа мислам дека нема да биде баш 100% пректично затоа што оној момент кога ке ја туриш раката под перница отиде детекторот на звук...

овие така да ги наречеме стимулирачки апарати, велат дека вродуваат со плод кај повеќе од пола луѓе после 1-2 месеца користење, т.е. трајно решени со хрчењето...

прашај го и чичко алија а и ебајот, сигурно ке најдеш нешто... ова под услов ако си за ваков тип на решење... ако не, тргни на лекар со ред, да ти проверат дишни канали, синуси итн итн... доста снимање, ренгени ке пројдеш додека ја најдат причината за хрчење...

плус, нај прво почни со советите од зеро...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен velestrumf

• Легенда
Џаба, пак корнам.

одсекогаш си хрчел или сега си почнал?да не ти се затнал носот?ја почнав последниве 2-3 години,одкога почна и преку цела година ко да ми е затнат носот,а мислам дека е од прашината у градов.и не е класично хрчење,некоја лајт верзија е :)
барам чаре и јас

Па не знам, можда и порано сум хрчел, ама у одредени услови (премореност, настинка...), ама у задно време, бичкам дрва и тоа не праи разлика дали сум на грб, страна или стомак.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Корисни совети: http://www.helpguide.org/articles/sleep/how-to-stop-snoring.htm

Посебно ми се допаѓа свирењето диџириду :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4396
добар линк Симо.читајќи сфаќам дека одкако прекинав со вежбање на било каков спорт поради проблеми со кичмата,ми се смени малце и физичката градба,те килажата малце и ја намалив,ама ми се намалија и мускулите,а се зголеми салото на стомакот :)
почна носот и преку лето да ми се затнува додека спијам,па спијам со отворена уста,иако на стомак спијам,ама пак понекогаш жена ми ми кажува дека сум хрчел.
кога бевме во Април во Берлин кај сестра ми,после вториот ден ми се одзатна носот при спиење,си спиев со затворена уста,ама у Берлин не е толку „чист“ воздухот како у Скопје :)
така да ја лаички би рекол за мене дека ми е од невежбање и прашина(загаденост) на воздухот во Скопје.

Отсутен velestrumf

• Легенда
https://m.facebook.com/profile.php?id=311686069029074&refid=28&_ft_=qid.6191413022671370945%3Amf_story_key.-5345839347467633098%3Aei.6191413027642219304.6026945085646.19.0%3AeligibleForSeeFirstBumping.&__tn__=C

Ова е една од најголемите глупости што сум ги сретнал у задно време. Што е уште бетер, можеш и беља да си направиш, да го голтнеш копилето или нешо...

Најдов нешто вакво, па ме интересира некој да не знае нешто?

MedoSilence

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506

Најдов нешто вакво, па ме интересира некој да не знае нешто?

MedoSilence

Обичен мед да си лапнеш пред спиење мислам дека ќе ти ја заврши истата работа. Опушта, дезинфицира (има прополис). Ништо специјално во лекот од 1000 денари (300 денари е тегла мед)