todorov ili ima sliki kako grujo pleska nekoj ili mu ima spaseno zivot.
ne znam poinaku kako da go objasnam negovoto glumenje minister vo tri razlicni, sosema nepovrzani ministerstva a use povekje pa sto nekoj mu dozvoluva da si igra minister kako mu prdne.ako vekje mora da bide minister,staj go kaj sto moze da preeizvika najmalku steta.
on topic
zenava trudna 6ti mewec,pocnuva da povrakja na pola saat vo 02h popolnokj. ideme na klinika,'ne e za tuka' ne prakjaat vo cento,vo cento vikaat 'ne e za tuka' ne prakjaat vo cair. vo cair doagjame barame doktor,go vikaat ednas.cekame zenava povrakja vo kanta za otpadoci bidejki recepcionerkata 'ne e za toa' go vikaat pak,zenava pak povrakja. konecno posle trito vikanje 40min podocna se simnuva trlja oci.
ja pregleduva,zenava pak povrakja dodeka ja pregleduva. 20min se misli dali da ja primi vo bolnica. se nakani nekako.'terapija' 'prasuvam? vika,da dojde denska smena kje ja pregledaat i kje prepisat.
doagja 06h eden doktor,sho tie? povrakjam. ok
doagja 08h drug doktor,sho ti e?povrakjam.ok
doagja 10h tret doktor,sho ti e?povrakjam.ok
zenava mi zvoni vo 12h,doj zemi me. idam,niso ne i dale ni infuzija.
dojde bratucedka nejzina medicinska sestra kaj nas doma i dade 4 infuzii.denes srce me boli poso jas bev toj sto rekov,nekjas vrski i da skorivam lugje vo 03h
sleden den ideme vo cair po kniskata i taa mi vika 1200denari. vikam zosot? epa bolnicki den...
vikam aj vidi dosieto dali nesto e dadeno od lekovi infuzii i slicno. gleda prazen list. mi vika,ama sepak mora 1200denari.
poao nemozev da ja zadavam niz prozorceto vlegov niz vratata i zenava rece'dosta'
im rekov namesto da gubime 6saati so vas,mozev da idam na drugo mesto kade sto nesto kje bese prevzemeno. na krec bel jazik i konstantno povrakjanje da ne dades infuzija,treba da si retardiran.
skolski moj na specijalizacia na GAK mi vika,ti si nenormalen,zaso ne mi se javi. mu vikam pa 03h bese sabajle. mi vika,epa pamet za drugpat.
remedika.
doagjame sabajle vo 08:30. od kolku pocnua doktorkata?od 09 pedijatar.
ok kje napravime laboratorija do togas i da bideme spremni.
so nas use edna zena so dete,doktorkata im rekla da dojdat porano.
dosgja 09h doagjaat drugi majki so deca.prasuvam recepcionekrata kade e doktorkata 09:01h e.
mi vika kje dojde.'dali i se javivte?' me glea kako da i opcuv majka.
09:15h doktorkata seuste ja nema.konecno i se javija.pak vika kje dojde.ja prasuvam koga?pak me gleda kako da i opcuv majka
09:30h i vikam daj da si platime laboratorija ideme na drugo mesto.'ama kje dojde doktorkata!'
i vikam da si znaes za drugpat.ako doktorkata vo 08:50h ne e tuka da se oblaka vo bel mantil,toa znaci deka docni i deka treba da i se javis.
privatno drzavno,isto sranje.tie se doktorite so nivnata arogancija,'kje pocekaat'.
vrv na sranjeto.
ceakme vo drzavna za echo,trudnici eden kup.stavame kniskata.
iskaca trudnica,vlaga edna kostumosana.ocigledno ne bese trudnica.
prasuvam sestrata sto si resavase krstozbor,vikam zaso vleze zenava.niti e trudnica niti kniska ima?
mi vika po rabota e. kakva rabota? ova e doktor za trudnici.
pocna nesto,ama za lekovi se dogovaraat.
vikam od koga doktori individualno se dogovarast za lekovi nabavka???
vikam ako saka pretstavnik na farma kompanija da si zbori so doktorot za seminarcinja i freebies,neka go sobere posle rabotno vreme.ako voopsto moze.a ne dodeka cekaat trudnici.
i za zal,genot makedonski stapi na scena.ostananite sto cekaa pocnaa da mi vikaat'ne se karaj'
najs.
taka da,privatno,drzavno isto sranje.lugjeto se tie,mmentaliteto e toj. za srekja nivna,za nesrekja moja trojca doktori moja generacija si zaminaa vo germanija i rabotat tamu so mkd pasosi. ili kje potpadnes pod peer pressure ili kje napustis sredinata.
p.s.
zenava nadmina terminot, se ide sekoj den na CTG
vtor den.'ok e'
4 den.'ok e'
6 den. 'ok e'
vide mojot skolski deka nemaat aber da ja porodat drugive,i mi rece.placentava staree,se pomalku kislorod dobiva deteto.toa se gleda use od prv den posle terminot.ne znam zaso si igraat kurot.doj vo sabota dezuren sum za carski.
istiot toj vekje mesec dena e vo germanija i raboti kako ginekolog.
todorov kje gi vrakjal doktorite?
najs
p.p.s.
drugsrov vika,posle carskiot idi kupi 8 pici za timot od operacijata. ja gi donesov dodeka traese operacijata.
anesteziologot izlegol sred operacija,jadel od picite se vratil ne se ni izmil race. drugsrov moral da go potseti da se izmie.
mojov skolski posle zena mi imal druga operacija. i me prasuva abe zema pici? mu vikam da.
zaso?
'pa nemase nisto koga zavrsiv so operaciite jas'
lesinari,arogantni,samobendisani wannabe medicinski lica.
da,sekogas ima isklucoci,ama za zal se pomalku.
btw isto mi kaza za tie lihvarite vratari na GAK kako im praele finti na ostanative.
nosi nekoj nesto mufte za doktor i odma ripaat vratarite,kade? kaj toj i toj.
'jas kje mu odnesam'
i mu nosi na doktorot edvaj 10% od donesenoto.
zatoa i mi rece od kaj da vlezam i kaj da gi ostaam jadenjata,a ne da mu gi daam na vratarot.
posle site stvari sto mi gi kaza drugarov za site sranja zaebancii itn.ja ne znam kako moze bilo koj doktor sto ima bar malku selfrespect da saka da raboti doktor vo mkd.