Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1477734 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
 :)

Not a valid youtube URL

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43942
  • Il Moderatore
Со виледа го поминува после или само усисавање?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34161
  • Таков е животот... јебига

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10990
  • 430i
Цитат
Once upon a time, a scientist named Dr. Andrew Wakefield published in the medical journal The Lancet that he had discovered a link between autism and vaccines.
After years of controversy and making parents mistrust vaccines, along with collecting $674,000 from lawyers who would benefit from suing vaccine makers, it was discovered he had made the whole thing up. The Lancet publicly apologized and reported that further investigation led to the discovery that he had fabricated everything.
In the intervening years, millions have been spent on studying this further to see if there was anything that could connect autism and vaccines. This is what they found.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29803
    • CARclub.mk
Прекрасен инфографик, стварно прекрасен. Да се надеваме дека ќе го има потребниот ефект.

Енивеј.. Ја сум стварно изненаден што онаа Слаџана Велков уште не е затворена.

Плус: http://atma.hr/dr-sladana-velkov-meso-se-ne-probavlja-u-nasem-stomaku-vec-raspada-sto-je-uvod-u-mnoge-bolesti/

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5299
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Одг: Здравје, медицински установи, опрема и &
« Одговори #1613 на: 17 Јули 2015, 17:05:23 pm »
https://gokaleo.com/2015/06/25/10fears/
^^
Хаха да да, јак текст навистина:

5 Things I Stopped Being Afraid of When I Learned How to Science

„How to Science“... демек шорткат за примена на наука - да не се мачат луѓето премногу да размислуваат (и да се едуцираат)  :)
И така почињаат да набројуваат, и уште на првата ставка - свесен човек во фаќа серка:
1. The Government
Јако навистина, кога авторот на текстот демек научил „How to Science“ - престанал да се плаши од владата!   :D
Цитат
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда

Смешен ми е актот на ставањето на тој текст.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Плитка пропаганда наменета за соодветна публика.
Вистинската трагедија е во (наводниот) факт дека (наводно) академски едуцирани луѓе може да се толку плитки за да се палат на лошо напишани блогови од рандом очајни домаќинки (мала дигресија, накратко ја разгледав позадината на авторот на посочениот текст).

Инаку јасно ми е дека претерав со употребата на зборот наводно, веќе на сите им позната состојбата со акедемското образование во ова општество. Но навистина е смешно како вакви квази „пронаучни“ ремек дела гордо се покажуваат како показател и доказ за реалноста на приказните во кои сите ние демек навистина живееме во хуманистичко општество, во кое навистина владите на државите мислат и работат пред се за доброто на граѓаните, навистина фармацевтската/ГМО/хемиската индустрија работи чесно и не се прават постојани манипулации на резултатите од процесот на испитување на безбедноста на нивните високо профитабилни производи, итн, итн... Се е супер, а страњата што се секаде окулу нас се само пропаганда на „другата страна„ (а која ли е таа друга страна побогу).

Ај сега фалат повеќе линкови од Слаѓана Велков, или Миленко, или Јанко јади бурек, или други такви пациенти. По истата логика Дарвин може гомна да јаде, пошто aко (на пример) Слаѓана, или Миленко, или Јанко, земат (лошо и неписмено) да ја толкуваат Теоријата на Еволуцијата - тогаш таа автоматски мора да е ахем... погрешна.   ::)

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI

Прееска во темата за комедија видов неколку работи со Џим Кери, и тоа ме потсети на еден негов интересен текст што имав прилика да го прочитам пред некое време. Човекот е многу поинтелегентен и пописмен одошто го замислуваме (според комедиите во кои нејчесто глуми).
Во секој случај текстот се однесува на темава, па ако некој го интересира:
https://medium.com/@JimCarreyIsHere/safety-and-civil-liberties-is-corporate-clout-calling-the-shots-ce1ac9a6c7ed

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Drustvo preporacajte dobar dermatolog, ne e bitno privatno ili drzavno.

P.S. ne e za sex.  bolesti da ne pocne zajebancija odma :)
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Немој само да одиш во ординацијата до Рес Хумана. Докторот е луд и ќорав, не знае што прави и што збори. Кујзнае и дали уште постои таа демек ординација.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
Drustvo preporacajte dobar dermatolog, ne e bitno privatno ili drzavno.

P.S. ne e za sex.  bolesti da ne pocne zajebancija odma :)

Др. Камберова котира како добар дерматолог. Има ординација во близина на зелено пазарче, на бул. Кочо Рацин, спроти основното школо.

Има и една добра докторка во амбуланта Железничар (кај полициската Беко), ама не ми текнуе како се викаше.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.