Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1472733 пати)

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5299
  • VW Golf MK3 1.9 TDI

Лесно е да се правиш паметен. Тешко е да си објективен.
Малку што е црно или бело, најголемиот дел од сите работи во животот се сиви нијанси помеѓу екстремите:
http://www.youtube.com/watch?v=2B-qQ_NSjg4
http://mkd-news.com/devojche-od-kochani-ostana-invalid-po-vaktsina-sudot-presudi-drzhavata-da-i-plati-100-000-evra/

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43930
  • Il Moderatore
Да ги фрлиме и антибиотиците, зошто има луѓе што умреле од анафилактички шок.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Да му кажеме „не“ на аспиринот!

http://en.wikipedia.org/wiki/Reye_syndrome

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI

Како што реков... „Лесно е да се правиш паметен. Тешко е да си објективен.„

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29793
    • CARclub.mk

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI

Хммм, приватни компании кои влијаат на законодавства на цели држави. Цел половина век потребен за да се „прогура„ вистината покрај корупцијата уведена од безобразно богатата индустрија... Па дури и до ден денес вампирите се обидуваат да ги сменат работите, и се судат со цели држави како Австралија.

Хммм....м’хмм... на што ми личи ова... Дали некој можеби спомна ГМО?
Неее... нема шанси тоа да е штетно, па толку пропаганда има дека тоа е ептен супер за луѓето (и ич критериум за носење такви заклучоци, ама баш исто како за тутунотот на времето).
Како рече тој типот од 71ва година (со реторика налик на таа од некои овдешни форумџии): „Пушењето не е штетно за бремените жени, можеби само бебињата ќе бидат помали... ама па, можеби некои сакаат да имаат помали бебиња?„

Нема врска, ќе тера заебанции некој иден комичар на лејт најт шоу... за едно 50-тина години.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
Вистинската паралела која треба да ја правиш со ГМО е - шознам - нуклеарната енергија, а не пушењето.

Споредувањето на ГМО со пушењето е фалично на повеќе нивоа. Таа споредба е „фрактално погрешна“, слично на паралелата со DDT.

Комичарите на иднината ќе се смеат на оние кои денес го кочат прогресот врз база на сопственото незнаење и суеверие, исто ко што денес се смеат на таквите фундаменталисти од минатото.

http://skeptico.blogs.com/skeptico/2005/11/science_wrong.html

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Како што (на видеото) рече тој типот од 71ва година (со реторика налик на таа од некои овдешни форумџии): „Пушењето не е штетно за бремените жени, можеби само бебињата ќе бидат помали... ама па, можеби некои сакаат да имаат помали бебиња?„

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
Пред некое време прашав, ај сеа пак...

Ако можете, вие кои имате склучено договор со банка за матични клетки, да ми кажете некои детали у врска со договорот, условите, начини на плаќање и ете, зошто сте се одлучиле за таа банка?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Плаќавме на рати околу 1200 еур во еуро медикс. Зашто баш у таа банка појма неам ич не ми текинја.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43930
  • Il Moderatore
Како само наукава почна да не се почитува за толку кратко време... Пред 10 годни Science rulez, сега глупости rulez...

Изгледа не сум само јас тој што приметува:

Credits to ZeroSignal за сличето.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
Пред некое време прашав, ај сеа пак...

Ако можете, вие кои имате склучено договор со банка за матични клетки, да ми кажете некои детали у врска со договорот, условите, начини на плаќање и ете, зошто сте се одлучиле за таа банка?

Јас обој месец завршив со плаќањето за матични клетки во Cryo Safe. Јас кога бев на разговор имаше некој попуст и можност за плаќање на 12 рати без камата, доаѓаше рата околу 160 евра. Ние зачувавме и крв и ткиво, дамо крв е поефтино. А нив ги одбравме бидејки како што чиатавме по форуми, биле најстара банка за матични клетки во европа и кај нас имаа мислам најмногу клиенти. Ако те интересира нешто што не сум пишал слободно прашај....