Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1472116 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
I Don’t Vaccinate My Child Because It’s My Right To Decide What Eliminated Diseases Come Roaring Back

http://www.theonion.com/articles/i-dont-vaccinate-my-child-because-its-my-right-to,37839/

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9107
многу дискутабилна тема на која неверувам некој да има соодветни познавања освен интернет, а на интернет има се

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
Текстот е сатиричен.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9107
да, само што имам слушано многу на темата, а гледам и луге кои се стварно против вакцинација поради разно разни причини па затоа искоментирав општо

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5299
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Имаш секакви случаи.
- Имаш такви што немаат критичко мислење за ништо што доаѓа од „авторитетите„ (државата, а всушност елитата која ја управа државата).
- Имаш такви кои јавно се спротиставуваат на вакцинирањето заради внимание и публицитет, и притоа заработуваат од тоа (преку продавање на книги, или хомеопатски лекови, или се новинари/блогери кои заработуваат од посетеност и внимание).
- Имаш такви што генерално не се против вакцинирање, но се против комбинирање на повеќе вакцини во една (нешто што се прави само заради поголем профит на фармацијата, и не е докажно дека безбедно). Исто ваквите се често и против релативно непотребни вакцини, како на пример вакцини против стомачен грип или сезонски грип или дури и релативно полесните вирусни заболувања како сипаници, заушки, итн...

Пошто ретко што во светот е јасно ограничено, па така имаш и луѓе што се некаде измеѓу наведенети три категории. :)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Џабе е да си крводарител преку 30 пати, ако ти биде недај Боже потребна помош а не си осигуран меѓу време треба да си платиш се!!!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43929
  • Il Moderatore
Може и 100 пати да бидеш крводарител, исто ти е. Не уплаќаш социјално осигурување со тоа што даруваш (еј даруваш!) крв.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
Знам, тоа само во оваа мочана држава затапна од некомпетентни и неспособни копилиња (како оној „докторот“ ) може да се случува.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
Редовните крводарители си имаат дополнителни олеснувања и попусти за дел од терапиите, нормално ако се осигуреници.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Може и 100 пати да бидеш крводарител, исто ти е. Не уплаќаш социјално осигурување со тоа што даруваш (еј даруваш!) крв.

Да 100 пати си му помогнал на некој и тоа бесплатно!!!!
Кога треба да ти се помогне никој не го гледа тоа!!!

На колешката сопругот и го реанимираа едвај и го вратија во живот, стентови му ставија, пари се зајмија и чекаа да им бидат вратени средствата ама ништо од тоа и сега треба да враќаат 6000е.

Човекот го осигураа после два дена по операцијата, ама не важи пред тоа.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
А зошто би важело? Тоа е иста како да уплатиш во кладилница за меч кој веќе завршил

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17603
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Се погоди муабетот да ви се врти околу крводарителство, ама морам да споделам нешто грозоморно кое го слушнав од татко ми.

Во гостиварската болница СЕ ПЛАЌАЛА крвта. Првата кесичка ја давале, ако побараш уште главниот и одговорен на одделот викал „сега нема, дојди понавечер може ќе има“. Откако ти ќе се појавиш понавечер, те вика докторот во канцеларија и ти кажува дека крв има „ама знаеш, бараат многу па ако сакаш да ти завршам работа ќе даеш нешто“. Кретенот за две кесички крв земал 100 евра!
Се згрозив, со парите што ги зема свои деца да лечи, слепец еден!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
Епа кога не земе некој да си исцеди од него колку што му треба...

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Сегa др. Лaтaс тoa ќе гo спинувa, всушнoст oбрaтнa билa тaбелaтa, ние први сме биле.