Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1615812 пати)

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
Јебига, матичниот ми е срање, ама ми одговара пошто е во иста зграда со диспанзерот за инсулин. :)

Матичниот за инсулин ти треба еднаш во 365 дена  ;)

п.с околу ова со младоста и неискуството Б.Ц. имаше 28-29 години кога стана премиер, а ЉуБчо 25 кога стана потпретседател на државава ;)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
За дивно чудо (бар ја колку што знам), Класниот иде кај Матичниот (LOL :D) да му даде упат за да земе инсулин СЕКОЈ МЕСЕЦ!!

Тоа веројатно да не случајно се излечил у меѓувреме, што знам...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
Јебига, матичниот ми е срање, ама ми одговара пошто е во иста зграда со диспанзерот за инсулин. :)

п.с околу ова со младоста и неискуството Б.Ц. имаше 28-29 години кога стана премиер, а ЉуБчо 25 кога стана потпретседател на државава ;)
Тоа де... исти к**, различно паковање се...

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69

С16, како и да е одлична констатација.
Затоа и денеска сме во овака најнезавидна ситуација. Затоа што во врвот на државата се имплементираа млади, луди, неискусни, неизживеани и нестабилни личности.
И ме чуди што и покрај тоа се се уште тука...На врвот...
ЕЕЕЕјјјјј, за 20 и кусур години ние не најдовме за сходно дека освен нив, можда некој друг може нешто да стори паметно...Ама изгледа нема таков човек. Жалосно но вистинито.
Уште по виситинито е дека народов сеуште слепо им верува...И си тера...
Значи стварно сме слепци....
Заклучно со последниве наши владетели, гујовци и банковци....
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Не не Сале, најжалосно е што се појавија помлади од нив, целоснава владејачка гарнитура се помлади... Дали не би се согласил дека сите до еден се исто гомно?

Жалосно е што овие стариве исвирени се уште тука, уште по жалосно што младите што дојдоа као нивна замена не се ни малку поразлични :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
Не не Сале, најжалосно е што се појавија помлади од нив, целоснава владејачка гарнитура се помлади... Дали не би се согласил дека сите до еден се исто гомно?

Не...Има страшно добри дечки...Ама не се гомнојадци што сакаат да зборат нешто, и сакаат другите ради тоа да ги сакаат...

Жалосно е што овие стариве исвирени се уште тука, уште по жалосно што младите што дојдоа као нивна замена не се ни малку поразлични :)
Е тоа е тачно...Тие што доаѓаат на нивното место се уште полоши...Тоа е она што ме чуди...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Сале збориме за тие што одлучуваат нешто и што се во политиката, не општо за младината :)

И на времето имало способни, релативно чесни дечки од по 25-30 години. Ама не биле премиери, министри, претседатели на партии. Исто и сега.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
Нормално де...Ако вукоми е владика, ја ке бидам поп...Штом помине неговото време, ја ке бидам владика...
:)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Владиците имаат по 1000 евра плата.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk

I wish. До сега се издаваше рецепт или еднаш месечно, или еднап на три месеци, според некои различни критериуми. Јас одев еднаш месечно по рецепт. Монументална глупост.

Сега ќе треба еднаш годишно на контрола да одам. Драстична разлика, кон подобро секако.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
Абе едноставно човекот за се го бива, и за образование ,и за здравство,и за правосудство.

ЕДИТ: НИКОГАШ порано немало толку високи давачки за здравствено осигурување.Значи моментално и здравството и државата имаат многу,многу поголеми буџети од било кога досега.

Да не заборавиме кој во образованието ги воведе државната матура, бесплатните учебници и задолжителното средно образовение и проверка на реалноста на оцените. Тоа се 3 огромни промени кои тодоров ги имплементираше за кратко време.

Сега ми текна на уште една новина а тоа е електронскиот систем на МОН за стипендии и сместување во студентски домови каде рангирањата се вршат компјутерски. Ее и уште една новина претходниот министер плаќал 5000 евра на приватна фирма за одржување на веб страната работа која двајцата ит специјалисти на мон ја извршуваат без проблем кога тодоров беше министер.

Јас не работам во кабинет на министер лошо си ме разбрал. А за да одговорам ќе треба прво да прашам освен ако се работи за некое глупо прашање.

Немој не ме радуј! Не е убаво кога се кажуваат работите како што се напишани на хартија. Оди прошетај во Гоце и види колку од сместените се студенти :)
Државната матура е еден огромен неуспех не само за Тодоров туку за сите вклучени. Субјективна е пристрасна и крајно не фер спроведена. Пластично кажано важат двојни стандарди.
Не сакам никој да ме етикетира политички заради тоа што не сум поврзан со партија, меѓутоа полошо државно управување сме немале дооолго време. Срамота е министер да има 30 години што видел тој од проблематиката? Како напредувал професионално од факултетска клупа дирекно во кабинет?
Електронскиот систем за распределба на студентите одговорно тврдам дека функционира онака како што е замислен и рангирањето спрема пријавените се врши најисправно. А што подоцна има препродавања и пазарења меѓу студентите тоа е друга работа но сеуште не е воведен механизам за тоа да се реши.
Ајде наброј ми кој постар министер бил подобар од него? Зошто сите се фаќате за годините? Што јас ако сум 20 години гледам затоа електронскиот дневник на МОН не функционира како што треба? Или јас сум крив што 50 проценти од родителите кога требало да им се даде акаунт од електронскиот дневник појма немале што е тоа емаил адреса.
Можеш да имаш и 100 години ама ако имаш празна глава џабе ти е тоа. Затоа многу мразам кога некој гледа на годините на тој начин.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
80% од училиштата немаат основни услови за хигиена, а ние збориме за компјутеризација и воведување на електронски системи. Работите мора да се решаваат по ред. Не може ти во село свирипичино да ги тераш компјутери да користат, кога учителката од шише им сипа вода на дечињата раце да измијат. Е па извинете господа министри, фатете по ред.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34297
  • Таков е животот... јебига
Срамота е министер да има 30 години што видел тој од проблематиката? Како напредувал професионално од факултетска клупа дирекно во кабинет?

А министер на кој претходното работно место му било референт за студентски прашања на пропали факултет? А?

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
Кој е тој Миле.?
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34297
  • Таков е животот... јебига
:) Познатиот ни економист :)