Супер е здравството. Ако имаш познат, ке си завршиш работа, ако немаш, ке молиш господ додека да дојдеш на ред да не ги фрлиш плочите. Ако имаш пари а немаш познат, пак ти е џабе...Додека не најдеш некој митаџија, за да те лаже и да ти ги брка работите, пак ке се мачиш и ке молиш бога да не цркнеш, освен ако не отидеш некаде во некоја приватна клиника, надвор од посранава мисловна безимена ни држава, што не е држава, не се знае ни што е ни како е, па да се осетиш како човек. Зборам за надвор. Ке си платиш, па ако имаш среќа ке истераш како човек. Помирете се со фактот дека тука сме и живееме, одсекогаш било така, а ке биде уште полошо, и дека нема што да се смени, нити па ке се смени. А ако се смени, ке се смени на полошо.
Џабе линчувања, џабе све. За нас треба само некое племе за да не покори, и да не донесе на ред...Како што биле Турците на времето, па сиромашките си виделе со која стока стокосана си имаат работа, и дека од нас народ не бива, па си заминале од овде...
Доктори има, плати нема, квалитена услуга нема...
Што сакате повеќе. Чистачка става ракавици, влага у вц и со опроштење риба лајна, со истите ракавици чисти све, фаќа брави од ординации, со истите брише шалтер...И??? На лекар сум за да фатам некоја тешка бактерија, зараза, вирус, или па да идам да ме прегледа некој доктор. Да седнам на кревет на кој пред мене легнале милион неизбањати, болни, заразни, лепрозни, и какви не све луѓе? На чаршав кој не е сменет од денот коа бил премиерот за да предаде некој посран апарат во употреба? А тоа било пред година дена? И истиот тој апарат ен се користи пошто за него се скапи потрошните материјали? И така...
А беееее...Македнончеееееее.
Научено само да си кука и ништо да не направи...Па што подалеку од тоа...
Ништооо...ееетееее такааа ке си ги кажеш маките и пак толку...Од оваа кожа у друга не се може...Така е. Не се ни чудам што никогаш не сме биле држава, нит сме имале идентитет, нит па ке имаме...
Многу ми е јасно...
p.s. Али тоа е

))