Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1615050 пати)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Точно! Апсолутно се согласувам со тебе. Истото се зборува со години и не се превзема ништо. Кој е тој што навистина треба нешто да превземе?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Еве го тука е:

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
Тие што навистина треба да превземат нешто,веќе превзимаат. Ама треба поддршка,неможат сами,тешко,многу тешко оди.
Искрено не ни верувам дека ќе има ефект од сето ова доколку не се вклучи поширока маса на луѓе,пак ќе се заврши со нечија оставка ,и како и се друго во оваа наша жална држава, ќе биде заборавено за 3 дена.

Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Ваљда мислиш „оставка“. Пошто само ќе се изротираат луѓе.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
За брат ми немаше ниту лендамицин, ниту физиолошки, ниту систем за инфузија, ниту игли. Незнам што имаше уствари освен бубашваби и гнасотии.

Жена ми кога го оперираше коленото сами си купивме конци и пропратни материјали. На сред операција им снемало физиолошки, затоа што бил предвиден само ЕДЕН по операција. Двата менискуса и ги вадеа и беше пообемна опрацијата, па докторот на шамари праќаше сестра да се снајде и да најде физиолошки. Кога ја префрлаа на интензивна немаа ракавици, па ние земавме и им оставивме 10 пара..
А гинекологија?... Ај не ми се присетува сега пак, налет.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Него кога сме на темата за способноста на докторите, што правиме ако некој даде погрешна дијагноза? На пример каже дека пациентот има рак и толку му е од животот и нема лек... Да се помират со тоа.

И после операција во една приватна клиника кај нас, еден доктор успее да отстрани се како што треба, го спаси човекот и успат констатира дека ракот, односно туморот бил бенигнен??
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
Таман работа да се бега од одговорност. Ама претходно др да ги има условите за поставување на правилна дијагноза.
Не е човечки еден лекар сам месечно да ги прави сите анализи(во случајов преку 800) и тоа само анализи,плус други интервенции,да му се ограничувааат материјали,да му се одредувааат неквалитетни реагенси и апарати... да не се повтарам од погоре.
Неможе цела Македонија да чека на еден доктор во една клиника,па и он е човек,не е бог.

Нека се исполнети условите за работа,а потоа нека бараат одговорност,апсолутно.
-J.Clarkson

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
И после операција во една приватна клиника кај нас, еден доктор успее да отстрани се како што треба, го спаси човекот и успат констатира дека ракот, односно туморот бил бенигнен??

На татко ми така му кажаа. Му го извадија ракот и рекоа абе овој од прв стадиум е можевме и да не го вадиме. 6 месеци подоцна татко ми беше 2м под земја поради проширување на ракот на целото тело. Абе стоооооока! Све тоа доктори треба да се запали и да се донесат други на нивно место. Абе саглам бил или несаглам изгори се тоа на куп да гледаат сите. Жртвувај 100 души за да спасиш еден милион.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Ај само малку пополека со повиците за линч.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m

Фаланга го подржувам во право е.

Стави се во состојба на Фаланга? Како ќе реагираш?

Луѓе пред умирање пред врата по клиниките не сакаат да ги прегледаат укажат помош. Ако имаш пари ќе се спасиш ако не ќе умреш како куче никој нема да ти помогне.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
Нели секаде во светот на ракот му најдоа лек,само уште кај нас умираат луѓе од него.НИКОЈ,НИКАДЕ ВО СВЕТОТ,неможе да предвиди со 100% каде и дали ракот ќе даде рецидиви(зборувам за "посериозните" тумори),а и пациентите секогаш убаво ги знаат ризиците само што никој не очекува дека тоа ќе му се деси баш нему.

Не ми е поентата да навлегувам во вакви индивидуални примери и да се докажуваме,НЕМА да продолжувам во такви дискусии...Нема крај,а уште помалку корист.
Кој знае да чита, ќе прочита како човек,ќе размисли,и нек си одлучи сам дали е точно ова што го пишувам или не.
За што ќе се избориме,тоа ќе имаме.
-J.Clarkson

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда

Л.......и......н.......ч........у........в........а.......ј........... ....с..........е......... ..........т.........о........а.........

;D

Lets see that in super slow motion re winded:

а.....о.......т   ....... ......е........с ........... ј.......а.......в......у.......ч........н........и......Л

Луѓе пред умирање пред врата по клиниките не сакаат да ги прегледаат укажат помош. Ако имаш пари ќе се спасиш ако не ќе умреш како куче никој нема да ти помогне.

Мене тие пичурајките демек сестри во палиативната болница ми мрчеа зад грб што сум фатил врски на атко ми да му го сменат душекот оти во него се размножуваа муви. Таа едната кога сум ја фатил (на Рики ебаљката ;D ) ќе и го скинев вратот, после ми се извинуваше и знаеше дека доаѓам во 18:00 и собата светеше. Мамицата

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
Driver-R, ај ти стави се во улога на докторот погоре,може?
НЕМАШ ПОЈМА што значи луѓе од цела Македонија да чекаат само на тебе,да си претрупан со интервенции.
Како да те услужи,да се мултиплицира,шо ќе ти прави ако те прими, а нема со што да ти помогне?

Дигнаа ли скандал за човекот кој починал пред болница во Ѓорче,со цел да ги оцрнат докторите,дигнаа. И потоа кога излегоа пациентите и кога кажаа дека имало само еден лекарски тим дежурен,и дека не е крива докторката,дека имала друг критичен пациент кој неможела да го остави,а и чекалната била полна...
Зошто никој од толку совесни граѓани не ги подржа докторите кога велеа дека имаат повеке чистачки отколку медицински персонал, дека се потребни повеќе лекарски тимови.. Сносеше некој одговорност што ја оцрнија жената на ТВ?
-J.Clarkson

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Се шегувам, мислам рибата секогаш смрди од главата. Тој што е одговорен за здравството од аминистративна гледна точка тој е виновен за сите срања што дозволил да се случат, директно или индиректно.

Отсутен dragan87k

• Почетник
  • *
  • Пораки: 39
На мајка ми пред неколку години ја правеа операција на гинекологија во државна болница.работите се беа искомплицирале и требаше итно операција да се прави од страна на доктор В.И. ама тој немаше слободен термин и со дебели врски и трицифрена сума на евра се најде одма термин за наредниот ден од 6 сабајле операцијата ја направи успешно.А медицинските сестри стрина ми исто доктор ги фати како и пишуваа на болничкиот картон инекции за болки и инфузии кои мајка ми ги немаше примано.Инаку докторот после неколку месеци го уапсија за мито и корупција го имаше на сител и одма беше ослободен сега работи во свети Лазар.