Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1608531 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
леле ме збрлавевте, побрзи сте од што можам ја да префрлам пораки :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
Онак ти посакувам,брзо оздравување,се надевам не е нешто сериозно.
Какво БМВ имаше? :)

m3-ка од 91-ва... од извесно место на лицитација купена, со желба да го средам... ни гуми не му сменив што се вика, пошто е лежено некоја година... го донесов пред 5-6 месеци, го паркирав пред гаража, го запаливме, машината предеше, нешто е пимпана дефинитивно пошто некако звукот и останатите заебанции околу нејзе не подсекаат на стандардно работење на стандардна линиска 6 цилиндрична машина. значи го запалив поработе... и толку... освен зимоска заради кејфои правење по мразот што го запалив и повозев некои пола саат онака без таблици без ништо, не го мрднав.... како го донесов, така си го однесоа пред 2 дена... нај жално е што не му ја знам судбината дали ке иде за делови или ке иде на правење... не знаеше ни типот што ке прави... а плаче тоа за да се среди во една бесна машина.... ах кејфови... ке дојде пак бе, шо го ебам.. сум имал желба за спортско ауто, ја имам уште... ова не било пишано мое да биде... ама ке биде некое друго...

зошто бе што ссе случило ???

“мал“ инфаркт... ако може да биде мал... пред околу 3 недели... на 34 години инфаркт да доживееш од ведро небо... и тоа не ни знаеја дека е инфаркт, одпосле дознаа според некој си незнам кој ензим во крвта што се појавува после инфаркт... прават комплетна анализа на крв и ми викаат се е во ред... е па инфарктов ебате, од каде ако се е во ред???? е па треба да дознаеме од што се десил... треба да правиш коренографија на артерии 38.000 денари, треба проверка на крвни садови на нозе, раце и мозок 80.000 денари, треба ова ова ова и ова дополнителни 45.000 денари и за се треба да закажуваш и чекаш... а ја им викам идете у пичку благу материну, свртев некои броеви,  во белград во ВМА, пратив меил со списокот на испитувања, ми кажаа цена која излага околу 40% подоле од овие нашиве и така, а закажуваш, идеш и за 48 саати комплет се е готово со се резултати... значи ке идам у белиот-град на снимања... иако сега можам и да трчам... барем 20 метри :D

ај да не дрвам... не е темава за ова... вишакот нека забрише модераторот ако сака, директно во мојов пост, не се лутам...

eve zosto vikaat posle prviot,cesto maval i vtor infarkt

inace sto pobrzo oporavuvanje onak se najdobro :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
леле ме збрлавевте, побрзи сте од што можам ја да префрлам пораки :D

ок е.. бидна... врати се само во темата со јапански и избриши ги оние неколку поста до мојот последниот што го едитирав за бришење од листата...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Мислам дека се` е ок, уште еднаш ќе проверам..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Ништо не е Ок,фалат постови  ;D

Онак уште еднаш би те посоветувал да одиш Охрид...Татко ми го средија цакум пакум :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Лекарите што беа во Охрид пред 2-3 години сега се во Скопје во Систина. Јеби га, приватно е приватно, екстра драње народ..

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
Онак со нашево здраство ништо не правиш,само надвор.
Како така си криел дека имаш таков ѕвер,имаш ли некоја слика од него,каде го продаде и барем му зема ли барем добра паричка?

и не сум криел де... барав тема за германски аута да се преставам прописно со сите германци што ги поседувам... во моментов се уште 2 комада... а што ке претставувам кога возилото не е за претставување... со проскапани прагови, со пукната задна шофершајбна, со излупен лак на боја, со ќелави гуми, не средено, без предни тапацири... што да претставувам?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
Лекарите што беа во Охрид пред 2-3 години сега се во Скопје во Систина. Јеби га, приватно е приватно, екстра драње народ..

меѓу другото и ова е пресудно... нај добриот персонал го прибраа големите приватни здравствени компании... систина богами го собра последниот кадар кој имаше искуство... не велам дека сега нема способни доктори, ама се млади и не искусни... нека се тренираат малку на баби и дедовци од по 70-80 години, нека начукаат и они околу 50-55 во газот па после ке може да бидат квалитетни доктори... а се до тогаш според мене се стажанти, пошто човечкото тело е тотална мистерија која не е откриена ни до ден денес... докторите знаат само сегменти...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен MecheTo

• Легенда
Симо,Охрид сепак имаат персонал,не се сите заминати...Млад специјалист кој го лекуваше татко ми одлично си ја познаваше работата...Цел живот ке му бидам благодарен

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Така е, и Охрид е одличен центар, може да потврдам и јас.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
eve zosto vikaat posle prviot,cesto maval i vtor infarkt

inace sto pobrzo oporavuvanje onak se najdobro :)

од другариве мои дури и падна заебанција во црн хумор... ми викаат колата веке сум си ја купил, бар за превоз до бутел да не се секирам... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
Симо,Охрид сепак имаат персонал,не се сите заминати...Млад специјалист кој го лекуваше татко ми одлично си ја познаваше работата...Цел живот ке му бидам благодарен

друже... лекувањето и јас ке го правам во мк... не идам јас на лекување... идам на дијагностицирање на проблем... значи обична дијагноза, со комплет проверка и со резултатите се враќам во филип втори, пошто од таму почнав, сега веке практично имам матичен кардиолог кој ми ја води болеста или проблемот... и него го пофалија, па затоа и го избрав... еве недај боже на некого да му треба, ама презимето му е Милев. а името јбг... не ми текнува... и он е од државна дојден...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен MecheTo

• Легенда
Па Онак друже јас тоа ти кажувам,испитувањата можеш и тука да ги направиш.Охрид когате примаат во болницата те испитуваат се наново(пример ако им одиш ти со резултати од некоја друга болница)...ЈАс ти кажувам да не се трошиш,можеш да поминиш скоро без пари,а да ги добиеш потребните резултати и тоа 100% точни.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
Па Онак друже јас тоа ти кажувам,испитувањата можеш и тука да ги направиш.Охрид когате примаат во болницата те испитуваат се наново(пример ако им одиш ти со резултати од некоја друга болница)...ЈАс ти кажувам да не се трошиш,можеш да поминиш скоро без пари,а да ги добиеш потребните резултати и тоа 100% точни.

мече... ти од охрид си?

го изгасив лаптопот, се истегнав пред телевизор и почнав да размишљам... почна да ме пишманиш.. знаеш зашто? затоа што јас силно верувам во препорака... 99% од мојата работа е со препорака, многу малку е во маркетинг. па си викам, чим човеков е задоволен, значи дека сепак има некој што работи како што треба...

значи, кажи ми дали си од охрид, дали можеш да ми обезбедиш контакт од докторот, и даи имаат апарат за коренографија и секако дали подлежи тоа во договор со фондот за здравство т.е. со сини картони?

ај молим те дај ми одговор, можеш и во пп а можеш и тука...  на темава...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Коронарографија во охрид прават, и секако постои договор со фонд, Охридската е државска установа. Меѓутоа како е со термини и закажување не знам.
BTW: http://cardioohrid.org.mk/

Едит: Аииии, боље да не го гледаш сајтов :D :D :D