Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1465298 пати)

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3549
Дете е, уште создава имунитет, не може да има точен причинител, се е причинител за таквата состојба.
Ака уште вади заби што сакаш давај и прави нема да престане интензивно секрет да лачи, ако оди во градинка исто, од воздухот скопски чист исто, малку послабо да е облечено пак исто...нема тука пауза додека не пркне 4-5год..
Ние со постарава ќерка тек сега малце сме подобри во однос на настинки, вируси итн., ама па нон-стоп кашла пролет и есен ради алергиска реакција, сега треба алерго тест да и правиме па да видиме што е проблем.
Помалата нека е жива и здрава... :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10495
Мислев од аспект како што кажа AUUU, а за алергија бога ми сите да сме живи и здрави со воздухов. Мислам дека воздухот е најголем причинител за алергија, бидејќи нонстоп го  дразни организмот, и организмот почнува да напаѓа се и сечто, инаку, нема потреба да си алергичен на портока, патлижан, не знам ти што тамо... Тоа е само мое мислење, инаку не сум доктор, да не испадне дека делам совети :D
За забите што знам, моите да отекуваа, ама секрет не забележав, али секое дете си е приказна за себе...
В градинка да.. 2 недели ојт, 2 дома xD Ама што велиш то им е, немат што да прајш...
Сите нека се живи и здрави :D

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5196
  • Пиши лаже
Дали има некој искуство со апаративе за притисок? Ми треба нешто со пристојна цена, да не е прескапо.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ви благодарам за одговорите.
Да се самоцитирам. Денес порачав од Алфалаб, имаат код (bf40) за попуст па ми излезе 1950 денари.
Моделот е Auron TMB 1112: https://alfalab.mk/proizvodi/auron-tmb-1112/

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2338
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Некој искуство со ботокос да имал ? препорака доктор  тука може и турска ама да е проверен ,за мека и глатка кожа во стил на бред пит

Отсутен Morphius

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 67
Некој искуство со ботокос да имал ? препорака доктор  тука може и турска ама да е проверен ,за мека и глатка кожа во стил на бред пит

За искуство не би знаел. Единствено што би препорачал е да го аплицира доктор, а не ко што е тргнато фризерки и ноктарки

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2338
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Зубаркиве ги направија ординации за ботокс а врска немаат,мислев на доктор се подразбира

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3549

Отсутен kokos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 206
Дали има некој искуство со апаративе за притисок? Ми треба нешто со пристојна цена, да не е прескапо.

Ви благодарам за одговорите.
Да се самоцитирам. Денес порачав од Алфалаб, имаат код (bf40) за попуст па ми излезе 1950 денари.
Моделот е Auron TMB 1112: https://alfalab.mk/proizvodi/auron-tmb-1112/

кој е за купување истиов денес е 1628 ден. секако го порачав

Отсутен Bicikle

• Легенда
Некој да наместил АС зглоб? Без операции нормално. Малу ме чепкат ама ако знае некој кои вежби би го стегнале дур чека термин да почнам со повреме

Отсутен was

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 356
Имам внатрешен немир некој, напнатост, низ глава ми поминуваат секакви мисли на загуба а целава ситуација сам си ја предизвикав. Разговарано е и одлучено да се даде време додека се средат работите ама се уште ме стегаат гради. Диазепам не ми помага. Нешто за смирување?
« Последно менување: 05 Јануари 2025, 10:33:18 am was »

Отсутен Bicikle

• Легенда
Varumin, persen forte, caj od majcina guzica dusica, od prirodnite, od sintetika zanfeksa, eglonil....

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2285
Валеријана пробај...

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17593
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Имам внатрешен немир некој, напнатост, низ глава ми поминуваат секакви мисли на загуба а целава ситуација сам си ја предизвикав. Разговарано е и одлучено да се даде време додека се средат работите ама се уште ме стегаат гради. Диазепам не ми помага. Нешто за смирување?

Вежбање, трчање, физичка активност која повишува пулс. Она што го опишуваш по ново се нарекува анксиозност, која во својата суштина е тензија во сите мускули.

Преку вежбање ќе ги размрдаш и измориш мускулите, и телото ќе генерира ендорфини, чиј бенефит е општо познат.

Ако веќе вежбаш нешто, искрена препорака е да го смениш типот на вежбање (пример ако вежбаш теретански вежби, смени на кросфит/функционален теренинг/боречки вештини, и обратно секако). Со тоа постигнуваш вежбањето да не ти е рутина, односно тоа време што го посветуваш на вежбањето да биде со фокусиран мозок на таа активност, а не на работата која ја размислуваш и те мачи.

Се што опишав ми има помогнато мене лично заедно во склоп со психолошка терапија (која искрено, сериозно ја препорачувам :) ).

Отсутен was

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 356

Вежбање, трчање, физичка активност која повишува пулс. Она што го опишуваш по ново се нарекува анксиозност, која во својата суштина е тензија во сите мускули.

Преку вежбање ќе ги размрдаш и измориш мускулите, и телото ќе генерира ендорфини, чиј бенефит е општо познат.

Ако веќе вежбаш нешто, искрена препорака е да го смениш типот на вежбање (пример ако вежбаш теретански вежби, смени на кросфит/функционален теренинг/боречки вештини, и обратно секако). Со тоа постигнуваш вежбањето да не ти е рутина, односно тоа време што го посветуваш на вежбањето да биде со фокусиран мозок на таа активност, а не на работата која ја размислуваш и те мачи.

Се што опишав ми има помогнато мене лично заедно во склоп со психолошка терапија (која искрено, сериозно ја препорачувам :) ).
Фала ти многу. Се борам со анскиозност, сам си ја предизвикав заради проблем во врската кој и тој проблем сам го предизвикав и сега осеќам чувство на вина, не мие загубена личноста ама треба време да помини, така рековме а до тоа време не можам да соберам сили да издржам и да сум трпелив, ми се вртат секакви мисли низ глава па и страв од загуба.

Вежбам да, теретана секојдневно, ама не можам да издржам овај притисок од напнатост и вознемиреност, се од градиве ми доаѓа тоа чувство. Не сум ни спиен воопшто, синоќа успеав само 4 саати да поспијам и толку беше, некни и воопшто не. На вага паднав за цели 2кг за само 2 дена, немам апетит да јадам, јадам и ми доаѓа нагон на гадење. Мускулнава маса ја чувствувам како ослабена, општо цело тело па и салото, како да сум истишен а булкам. Креваш тегови ај ќе ги крениш, правиш одмор и те стегаат гради од внатрешем немир, мозокот срча..

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17593
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Мењај вежбална макар и пак била теретана ама нека е друга, барем за тој период. Фокусот ќе ти биде да се навикнеш на новата локација, нови справи, нова местоположба на тегови, нови луѓе...

Исти маки мачев, тоа најмногу ми помогна. Цел живот хејтав кросфит, сеа на тоа сум заразен, а и тој период кога ми беше тешко, тренинзите беа толку интензивни што барем саатот пред, саатот за време, и саатот по вежбање ми беа време за себе.

По некое време, колку и да мислиш дека си изгубил, ќе сфатиш дека се е со причина и дека таму некаде во иднината ќе ти дојде личност кроена токму за тебе :)