Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1481985 пати)

Отсутен dreamson

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 645
Дали има некој искуство со апаративе за притисок? Ми треба нешто со пристојна цена, да не е прескапо.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ви благодарам за одговорите.
Да се самоцитирам. Денес порачав од Алфалаб, имаат код (bf40) за попуст па ми излезе 1950 денари.
Моделот е Auron TMB 1112: https://alfalab.mk/proizvodi/auron-tmb-1112/

Како си задоволен од апаратот за притисок?

Сакам да го купам, па да прашам искуство од некој што го има.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5929
Имаме на форумов некој уролог или близок на некој од форумов да протолкува еден резултат?

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Отсутен was

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 359
Дали девојка со пцос т.е полицистични јајници може да забремени без проблем по природен пат?

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1908
Дали девојка со пцос т.е полицистични јајници може да забремени без проблем по природен пат?
да (женами со такви беше, нај чисти информации и што како симонида котларова ни даде од ремедика)

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1678
да (женами со такви беше, нај чисти информации и што како симонида котларова ни даде од ремедика)
Апсолутна препорака за докторката, без разлика имале проблеми или не, ретко добар доктор и човек пред се.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1531
Апсолутна препорака за докторката, без разлика имале проблеми или не, ретко добар доктор и човек пред се.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

+1 и од нас.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5205
  • Пиши лаже
Дури сега гледам... Искрено не сум стручен да одговорам баш дали е точен или не, но знам дека брзо мери и пулсот што го фаќа е скоро идентичен со оној од Garmin от што го јавува. Споредбено со класичен апарат (со пумпица) кој го имаме дома, има разлика кажува помалку за 5%.
Знам дека порано се носеа тие класичните на баждарење по аптеки или кај матичен, ама за овие не знам како е, така што не би знаел баш дали е точен или не.

Само сакам да напоменам(ако не си го купил веќе) дека со него не оди адаптер за струја, со кој  верувам дека би јавувал поточно, бидејќи батериите слабеат со тек на време.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен kokos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 206
продавачот вели дека апаратот работи исклучиво на батерии, полнач ни имаат да се купи ни дозволуваат да се користи, наводно ќе прегорел и немало да се признава гаранцијата

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4013
  • MadaFunker
Дали има некој искуство со апаративе за притисок? Ми треба нешто со пристојна цена, да не е прескапо.

Ви благодарам за одговорите.
Да се самоцитирам. Денес порачав од Алфалаб, имаат код (bf40) за попуст па ми излезе 1950 денари.
Моделот е Auron TMB 1112: https://alfalab.mk/proizvodi/auron-tmb-1112/

Го имам повеќе години, точен е и брз. Мери дур пумпа, препорака
New blood of old school

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8795
  • Пичлеме
Низ дома го имаме овај:
https://alfalab.mk/proizvodi/auron-easy-ls-808-bs-со-bluetooth/

Тестиран е паралелно со Omron дигитален и со Sendo аналоген со манометар за гуми пумпање (:) ). Дава нешто пониски вредности, ама не нешто екстремно различни. Лесен за користење. Доаѓа со полнач :)

Тате ми рече дека аналогнио е д шит :)
« Последно менување: 15 Февруари 2025, 19:26:48 pm Ipkisija Meskosa »

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5205
  • Пиши лаже
продавачот вели дека апаратот работи исклучиво на батерии, полнач ни имаат да се купи ни дозволуваат да се користи, наводно ќе прегорел и немало да се признава гаранцијата
Баш ме интересира ова, ке се јавам во Алфа Лаб да прашам. Ми нема ниту малку логика ова. Кај Србите се продава, кај нас не сум нашол.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен dreamson

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 645
Го купив апаратот за притисок, што и како ќе се покаже ќе видам.

Мислам дека за таа цена 1950 мкд со попустов се исплаќа.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 538
  • The best or nothing.
Не сакам да отворам нова тема, па мислам дека тука е прикладно.

Мислам дека многу луѓе, патиме од "згрбавеност". Докторите викаат, кифоза.
Дали имал некој кифоза или "грбка", и како го решил овој проблем? Сега за сега почнав со влечење/држење на железо. Планирам следниве 3 месеци да пробам разни вежби, што од вас, што од јутуб, па ако не се поправам, ќе одам на еќим.
А можно е киропрактичар да прашам/посетам.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29810
    • CARclub.mk
Не се заебавај со киропрактичар. Прави вежби, особено за зајакнување грб и за исправување на кичмата. И свесно труди се поисправен да одиш и да ја дигаш главата.

Присутен fcwizard

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 224
Не сакам да отворам нова тема, па мислам дека тука е прикладно.

Мислам дека многу луѓе, патиме од "згрбавеност". Докторите викаат, кифоза.
Дали имал некој кифоза или "грбка", и како го решил овој проблем? Сега за сега почнав со влечење/држење на железо. Планирам следниве 3 месеци да пробам разни вежби, што од вас, што од јутуб, па ако не се поправам, ќе одам на еќим.
А можно е киропрактичар да прашам/посетам.

Најди си го преблемот на англиски и пребај го каналов, 100% има видео за него.

Јас пред неколку месеци не можев да се помрднам од болка(во грбот измеѓу плешките), го најдов типов одлично објаснува и ги третира причините поради кои е најстанат проблемот.