Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1465072 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10495
« Последно менување: 05 Јануари 2025, 19:37:58 pm Bicikle »

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2338
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Само секс , мани железа да креваш клецај толку да немаш време за било што и нема да си анксиозен само секс е лекот .Па удри Лашко 7-8 па секс и тако у кругу

Отсутен Bicikle

• Легенда
Kaj imat funkcionalen trening okolu arodrom ?

Отсутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 292
  • Macedonia
Ти кажа убаво Мартин, + да земеш нешто како Белимиран Дан и Белимиран Сан евентуално.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17592
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Kaj imat funkcionalen trening okolu arodrom ?

Team Basement, во склоп на спортски центар Јане Сандански:

https://www.instagram.com/team_basement_?igsh=MWxrb2MyYTZncDFscQ==

Отсутен Bicikle

• Легенда
Kje prasa kako se so ceni.

Отсутен Xristijan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 234
Ако не се лажам тука се спомнуваше некој добар доктор за крајници за деца, неможам да најдам, ако се секава некој може ли инфо.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3549
Димитар Мицкоски во Државна
Горан Караиванов во Воена

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7882
  • Плинаш!!!
Другари, на бебуш треба да му правиме ехо на срце сеа на 3 месеци. Кога се роди, открија дека има некаков шум на срце но не било ништо страшно ама пожелно е да се следи ситуацијата. Фала му на бога бебуш супер расте и напредува.

Прашањето ми е следно: Како е со гужви во државна болница? Знам дека се закажува термин преку матичен но дали се почитуваат термините или имаш тремин денес и ќе си чекаш 2, 3 или повеќе часа? Ако е така државна излага од игра одма. Немам намера да малтретирам бебе а и себе по ходници.

И второ прашање: Како се движат цените во приватните клиники? Каде има добри доктори ( веќе ако плаќам, па да бирам нели) Систина, Жан Митрев ...... да не ги набројувам другите.

Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7119
Јас правев на мало дете, го слушна матичниот па не прати, тоа беше пред 8-9 години, во државна беше ок.

Е сега, има пријатели што имаа сериозен проблем и мораше интервенција на детето, се правеа во Систина и имаа пофални зборови за доктор Чадиковски.

Искрено се надевам дека ќе помине само од себе, ама каде и да одиш мислам дека ќе завршиш работа.

Топла препорака за доктор Паскалов, не е кардиолог ама е предобар дијагностичар, работи како матичен лекар, па не е лошо да појдете чисто за едно мислење.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1889
 Јас правев во ремедика како пакет со порагајот следуваше Марина не води таму и од нејзе презадоволни сме исто е со шум и моето што ни го кажа Марина али тоа е детски шум што до година година и некој месец треба да се прати поизразен бил ради побрз раст на детето, по година не требало да го има, ако го има и послем година тогаш пак ехо ке треба иначе на првичното ехо се прикажа како што треба, како се викаше докторката што ни правеше ехо да ме утепаш не знам сем на информации да се јавиш во ремедика ке ти дадат инфо и за цена и све.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
На прва контрола кога бевме кај педијатарот, ги прочита извештаите од болница, ја прегледа, и рече дека вака на слушалки не го слуша и смета дека е се во ред, но убаво би било да си направиме едно ехо за да бидеме сигурни.

Во систина се јавив ми рекоа дека 9000 денари кошта преглед и ехо.
Ќе се јавам и во ремедика да прашам.

Повеќе ми беше дали се гужви во државна и дали вреди да се закаже термин.

Ви благодарам на двајцата.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Не зна за кардиологија, ама за ултра звук за трудноќа тој на државна беше ко тетрис резолуција, кај кацарски буквално ти све ќе разбериш оти се гледат ко профил пикчр...

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1783
Другари, на бебуш треба да му правиме ехо на срце сеа на 3 месеци. Кога се роди, открија дека има некаков шум на срце но не било ништо страшно ама пожелно е да се следи ситуацијата. Фала му на бога бебуш супер расте и напредува.

Прашањето ми е следно: Како е со гужви во државна болница? Знам дека се закажува термин преку матичен но дали се почитуваат термините или имаш тремин денес и ќе си чекаш 2, 3 или повеќе часа? Ако е така државна излага од игра одма. Немам намера да малтретирам бебе а и себе по ходници.

И второ прашање: Како се движат цените во приватните клиники? Каде има добри доктори ( веќе ако плаќам, па да бирам нели) Систина, Жан Митрев ...... да не ги набројувам другите.

99.999999% нема шум на срце бебето. Трик за да се извлечат пари за иследувања. Не е од рекла казала муабетов.

А во однос на добри лекари - Чадиковски е број 1. И како човек и како лекар.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
Може и си во право ама ете не јаде некоја сугестија. И матичната така нешто слично искоментира ама нели да не оставаме на случајност. За Чадиковски знам, боље нема.