Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1403834 пати)

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3010
Баш ќе се распрашам и за ова.

@vladic3110 фала, ќе се јавам на некој од овие.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7061
A za sto ti e?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Спречувало кашлица па да видиме дали ќе помогне

Кај мене поголемиот син почна со кашлица од 1 година па се до 6 години, на крај заврши во Козле и следниот ден како го пуштија продолжи да кашла... Хорор.

Др. Мустаков од Софија не советуваше да му направиме испитување на хистамин во измет. Го прават во Synlab, односно го праќаат во Германија.
Искочи дека има ниво на хистамин 70 пати поголемо од нормалното. Престанавме да му даваме портокали, јагоди, и уште работи што го зголемуваат хистаминот и престана кашлањето. Е сега дали и од возраста, ама битно имаше ова влијание.

Исто така за сите видови на потешки алергии, др. Мустаков Софија, ако не можете да закажете термин, пошто се чека по 1 година видете за онлајн состанок.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7250
Дечки лој/маст од гуска дали сте користеле и од каде го набавувате?

Да, значително им помогна на дечињата со кашлица, иако бев против. Тука локално(Куманово) го зимаме. Беше 500 денари, па потоа отиде на 750 чинам.

Отсутен R2D2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 513

Само една исправка, не спречува кашлица туку ја предизвикува :) Барем така делуваше кај ќерка ми кога ја користеше, одма после пиење на неа, почнуваше ептен често да кашла/искашлува...

Колку што знам, лојта помага за тоа што е внатре да не се залепи на бели дробови, туку брзо да се исфрли, со искашлување...

П.С. последно од каде што набавувавме, знам дека прекинаа со чување на гуски...

Иначе сега користиме Боров Мед (се вика мед, ама не е, не се добива од пчели), јаде од него по една лажичка дневно, понекогаш...
Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10425
A za sto ti e?

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Распрашај се за ова, знам познаници со мало дете ги спаси од одење во болница.

mene od lopata me spasi :D oti v bolnica 6 nedeli dzabe me drzhea, razni ispituvanja i na kraj nishto.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 353
  • The best or nothing.
Јас купив Боров катран, од луѓево. Кај последна 5-ка во лисиче живеат.
Татко ми кашлаше, ама и му "свиреа" плуќата. За 2 дена како нов. Алал да им се парите.

Отсутен Bicikle

• Легенда
e ko vi velev ja za borov katran pred 5 god se iznasrkavte so kutlakji. ama pa na moeto dojde.
ali pazete mozhe da e alergens kaj nekoj.

Отсутен Dule_

• Сениор
A za sto ti e?

Кај мене поголемиот син почна со кашлица од 1 година па се до 6 години, на крај заврши во Козле и следниот ден како го пуштија продолжи да кашла... Хорор.

Др. Мустаков од Софија не советуваше да му направиме испитување на хистамин во измет. Го прават во Synlab, односно го праќаат во Германија.
Искочи дека има ниво на хистамин 70 пати поголемо од нормалното. Престанавме да му даваме портокали, јагоди, и уште работи што го зголемуваат хистаминот и престана кашлањето. Е сега дали и од возраста, ама битно имаше ова влијание.

Исто така за сите видови на потешки алергии, др. Мустаков Софија, ако не можете да закажете термин, пошто се чека по 1 година видете за онлајн состанок.

Не кашла нонстоп, туку еднаш на 2 месеци, и скоро секогаш му слегува на плуќа. Па додека не е слезено надолу да го спречиме ако може.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3432
Ќе пробам да најдам @Dule_ број од човекот од Петровец каде што земав јас за децава, кога сменив телефон испари бројот...

EDIT: Тој од Петровец во последно време катастрофа бил, ама ми ја препорачаа Шенѓуле од Јурумлери 077 699 521, проверен е лојот, затоа ти давам контакт.

Отсутен Dule_

• Сениор
Ќе пробам да најдам @Dule_ број од човекот од Петровец каде што земав јас за децава, кога сменив телефон испари бројот...
Ако се вика Јовица најдов негов број ама немал у моментов.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3432
Ако се вика Јовица најдов негов број ама немал у моментов.

Го едитирав претходниот пост, види.

Отсутен Dule_

• Сениор
Фала ти

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3760
A za sto ti e?

Не кашла нонстоп, туку еднаш на 2 месеци, и скоро секогаш му слегува на плуќа. Па додека не е слезено надолу да го спречиме ако може.
Пробај и со маџун секој ден по едно лажиче

Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Dule_

• Сениор
Маџун пие секој ден

Отсутен Bicikle

• Легенда
Добро е ете кај детето што се нашол некој писмен да ја најде причината. Ок, од лојот ќе се искашла, ќе се исчисти,за 2 недели пак може да му се собере. Многу е битно да се најде причината, кај некого бактерија, кај друг вирус, кај трет крајник, слевање секрет од носот...
Мене ми е ужас што ми лачи секрет носот постојано, најверојатно од ваздухот, на разни доктори бев, никој не најде ништо.