Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1613989 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
У секој случај (да не навлегуваме во поопсежни дискусии, воглавно во право си, дијабетесот има влијание на зараснувањето но...),рани кои тешко зараснуваат не се лекуваат со маста на локалниот врач, туку со фармацевтски препарати наменети за тоа.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Mene rana ne mi zarasnuvashe 2 meseci  bez shekjer. Probaa i so masti lokalno dokturine sepak na kraj so antibiotici zarasna. Nekoja infekcija. T.e. ne ni otkrija od shto e ama projde.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6154
  • Шо да пишам тука?🤔
Клабери, дали некој користел Proculin Advance или Hylo Comod вештачки солзи?
Читам поделени мислења за Прокулинот, лично немам користено вештачки солзи, но добив препорака бидејќи најмалку 6 (некогаш 12) часа сум пред монитор.
« Последно менување: 07 Септември 2023, 01:43:20 am nestor04 »

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1863
Клабери, дали некој користел Proculin Advance или Hylo Comod вештачки солзи?
Читам поделени мислења за Прокулинот, лично немам користено вештачки солзи, но добив препорака бидејќи најмалку 6 (некогаш 12) часа сум пред монитор.
А да видиш нешто на Алкон како Systane или Tears Naturale? Во секој случај консултација со офталмолог!

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4022
Анализа на податоци од ВАЕРС, систем за пријавување на нус појави од вакцини. Долго видео но кажува дека бројот на пријави таму бил 13 пати зголемен во 2021ва во однос на 2020та и пријавите за КОВИД вакцините бил неколку кратно поголем од сите други вакцини заедно.

Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
Дали некој имал искуство со ова?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Retko su sretnal da se falat.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14715
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Цитат
Другиот облик е биоинформатички комплекс – комбинација од маслиново и растително масло, во чија структура се вметнати софтверски инструкции за корекција на соодветниот дисбаланс на организмот.

Ти треба повеќе објаснување за каква шарлатани се работи?

Отсутен Ordevski

• Редовен

Цитат
Другиот облик е биоинформатички комплекс – комбинација од маслиново и растително масло, во чија структура се вметнати софтверски инструкции за корекција на соодветниот дисбаланс на организмот.

Ти треба повеќе објаснување за каква шарлатани се работи?
Wooow каков Bullshit :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
Se duri ima ovci ke ima i volna

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5934
Кој беше во забарскиот занает да ми толкува една слика од рентген. Ќецот ми е сумлив, изваден е живец и извршена е апиектомија или како и да се вика операцијата, птворен е  и стружена е коската и коренот во 2014 или 2015, е сеа пред некој ден ме штракна ама мн кратко и го заборавив, вечерва осетив болка на спиење траеше некое време и си замина, прееска отидов да се снимам, ама не ми е докторката тука за да ја види снимката.

Дали има процес/гној таму горе кај коренот или оа црното е тоа шо стружеле па фали коска?
На мака сум на сред спиење ми се фати некоја жила назад во вратот до задната плешка ми се плачи од бол и од главоболие веќе два дена, а со чиреви  гастритис и шо не сум во стомакот неможам да се напијам ништо и трпам, ама  сес и ова ако имам процес па да треба операции вадење заб и сл, на цела мака со вратот и кичмата незнам како би издржал психофизички веќе, преку К ми е.

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6154
  • Шо да пишам тука?🤔
Подалеку од Sante Plus. Многу негативно искуство. Земаат 2000€ и потоа око не им гледаш. Не креваат на телефон. Лековите кои ни ги препишаа во Косово не знаеја да ги протумачат за да ги најдеме кај нас. Се работи за одделот ринопластика. Однос никаков. Операцијата беше во Косово, чекавме 2 часа превоз. Таму поминавме со една супа. Вода за пиење во болницата немаше. Англиски само една сестра разбираше. Башка тоа пред операција треба да не јадеш 24 часа. Докторот го чекавме во болничката соба од 9 наутро до 18:30, само еден доктор е. Пациентот беше гладен и не пиеше вода цели 30 часа. После операцијата те тераат да се качиш веднаш во соба, без користење на лифт. После операцијата не поминаа ни 10 часа, дојде шоферот и не врати назад во Скопје. Неколку дена потоа требаше да се оди на контрола и да ни кажат кога и како се пијат лековите. На телефон никаде не креваа. После неколку обиди исконтактиравме и отидовме директно во Санте Плус на контрола. Докторката рече дека требало газата секој ден да се менува, а нас за тоа никој не не извести, туку ни рекоа дека не смееме никако да чепкаме после операција. Носот не е перфектно прав моментално и има лузна на средината од сечењето и после 3 месеци. Договорено е да се прави повторно операција во Турција кога ќе поминат 6 месеци од претходната операција, но колку ќе се почитува тоа останува да видиме...

За таа операција во Македонија никој не се нафати бидејќи е специфична, во Систина не одбијаа(имаме и лошо искуство со роднина со рак, едвај се спаси во Америка).
Пациентката имаше проблем со мигрена, која моментално ја нема или е доста поретка. Правена е операција во Прилеп пред 25-30 години каде и е извадена 'рскавица и носот нема на што да се држи право. Поради тоа имаше проблем и со притисок во главата. На последната операција во Косово вадеа 'рскавица од уво и ја пресадија.

Отсутен Ordevski

• Редовен
Кој беше во забарскиот занает да ми толкува една слика од рентген. Ќецот ми е сумлив, изваден е живец и извршена е апиектомија или како и да се вика операцијата, птворен е  и стружена е коската и коренот во 2014 или 2015, е сеа пред некој ден ме штракна ама мн кратко и го заборавив, вечерва осетив болка на спиење траеше некое време и си замина, прееска отидов да се снимам, ама не ми е докторката тука за да ја види снимката.

Дали има процес/гној таму горе кај коренот или оа црното е тоа шо стружеле па фали коска?
На мака сум на сред спиење ми се фати некоја жила назад во вратот до задната плешка ми се плачи од бол и од главоболие веќе два дена, а со чиреви  гастритис и шо не сум во стомакот неможам да се напијам ништо и трпам, ама  сес и ова ако имам процес па да треба операции вадење заб и сл, на цела мака со вратот и кичмата незнам како би издржал психофизички веќе, преку К ми е.

Ако е апикотомијата правена во 2014 година, ова дефинитивно е нов процес. Добро е што не е јасно ограничен. Ако добро памтам ти си од Битола, за лечење (ендодонција) на заби препорака за Др. Гоце Бејковски, мислам дека работи и со микроскоп. Консултација со него, ако треба повторна апикотомија или било што друго ќе те упати понатаму.

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5934
@Ordevski Фала на брзиот одговор, ќе го имам во предвид докторот, претходните апикотомии и остали операции ми беа  кај Вршковски. А сега чаре, мислам до понеделник барем, болка во моментот имам така мн слаба, притисок нелагодност да речам, некој лекарства антибиотици нешто да барам/земам ?
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5205
@Ordevski Фала на брзиот одговор, ќе го имам во предвид докторот, претходните апикотомии и остали операции ми беа  кај Вршковски. А сега чаре, мислам до понеделник барем, болка во моментот имам така мн слаба, притисок нелагодност да речам, некој лекарства антибиотици нешто да барам/земам ?
Vo idnina ako nedajboze imas potreba za istata procedura samo saglam doktor i mikroskopski. I jas sum patalec....

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk