Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1615797 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Вие невакцинираните што се плашите да не изумриме ние вакцинираните (3.511.294.499  луѓе), ич да не се секирате, ќе останат повеќе слободни работни места за вас и што уште не, ќе уживате  :)
i obratno.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Башка домашна, наша. За мерак. Ништо повеќе.

Od domashna, sekoj den po edna doza z'ta, a nekogas i po dve, tri i poveke dozi, zavisno sto ke preporaca hi-tech proizvoditelot Tikves, Bovin ili nekoj domakin vo dvor so low tech oprema.

Podobra zastita nema. Provereno i garantirano 100%.

A za ostanatite sto sakate beskonecno mnogu dupenje ili narkomani stanuvajte ili pederi.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Колку тестостерон во еден пост, свака част. Подобра заштита од ракија немало. Сигурно и домашни проблеми со ракија се лечат...

Отсутен Bicikle

• Легенда
Што се подразбира под домашна? Некој да ни дајт репро материјали и рецепт ние да ги измешаме и да ги спакуваме или од 0 да ги напрајме. На времето  ко ќе дошле макар и глувци или мајмуни, ги чувале одредено време в карантин, ги хранеле со одредена храна, ги испитувале па ги вакцинирале. тек за вкацините колку думале.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Другари, вие тука ќе испоцркате од нервози на форум, бре.
Какви вакцини, какви пичке материне...

Да вадам цицките?
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Само немој твојте xD
Инаку, од неспиење(испод 7саати) имунитето драстично опаѓа ( цитофагите до 70%).

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2470
Само неписмен на форум, у маало на копиљана или пред коперација со кило саламче и вегета може да рече мрна е недоволно испитана технологија.

https://www.reuters.com/world/europe/finland-pauses-use-moderna-covid-19-vaccine-young-men-2021-10-07/

Ваљда и во Шведска, Финска и Данска се неписмени и седат пред кооперации со саламче и вегета  :'(

Отсутен Inter1

• Редовен
Повеќе од пола население во Шведска, Финска, Данска, се балканци. Нормално дека пред кооперации седат со саламче и вегета :D

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Само неписмен на форум, у маало на копиљана или пред коперација со кило саламче и вегета може да рече мрна е недоволно испитана технологија.

https://www.reuters.com/world/europe/finland-pauses-use-moderna-covid-19-vaccine-young-men-2021-10-07/

Ваљда и во Шведска, Финска и Данска се неписмени и седат пред кооперации со саламче и вегета  :'(

Сега ќе ти објасни дека тоа е за Модерна, Фајзер сеуште се супер.
За него во Дневен Хуриет најдобро знаат и тоа е тоа. :)

Присутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6580

Дали разбираш што е напишано во текстот? Ако не, кажи ќе ти преведам не ми е проблем. Дали знаеш колку % се вакцинирани во скандинавија и со каква вакцина?

Дали знаеш што е миокардитис?

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Треба да се труди да ти нацрта дека миокардитис кај младичи како несакана појава од вакцинирање - е одличен аргумент за тезата дека mRNA вакцини се недоволно испитана технологија... Зошто, за да го подје*аваш со недоветни досетки за кооперации и саламчиња? :)

Патем сите видоа дека не одговори на едноставно прашање: Колку mRNA вакцини (освен) Фајзер и Модерна се давани на луѓе?
Што се бодеш, подобро ќути си.

Отсутен Inter1

• Редовен
Мене не ме интересира ова - Колку mRNA вакцини (освен) Фајзер и Модерна се давани на луѓе?, туку ме интересира колку салами со вегета пред кооперација во Стокхолм се изеле? Прашања кои ме мачат.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2470
Дали разбираш што е напишано во текстот?

Да.

Дали знаеш колку % се вакцинирани во скандинавија и со каква вакцина?

Не.

Дали знаеш што е миокардитис?

Да.

Друго нешто?
Каква врска има колку % се вакцинирани и од каква?
Каква врска има дали јас знам што е миокардит? Зошто спинуваш од поентата - тие земји поради X причини забраниле вакцина со mRNA технологија и тоа е тоа.

Стварно не разбирам зошто толку рипаш во одбрана, како твоите по дома да работат во тие лаборатории.

Присутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6580
Уфф мене ми изгледа не си баш разбрал зошто велиш забраниле мрна вакцина. Тоа не е точно.

Текстот впрочем вели нема да даваат понатаму модерна мрна вакцина на луѓе под 30 години поради повеќе случаи на миокардитис во помладата ситуација во споредба со фајзер како несакан ефект. Ова е една од причините зошто ги продадоа и донираа сите астра зенека вакцини, поради случаите со тромбоцитопенија. Скандинавските држави имаат залиха на останати вакцини, паметен народ што се вакцинира и веќе ја поминаа пандемијата и мислат на трета доза и се вратија во нормала.

Е сега, да се вратима на текстот. Притоа во текстот напоменуваат неколку пати дека миокардитис е најчесто бенигна појава и краткотрајно воспаление на срцето и самото од себе си поминува. Впрочем, и кога имате добиено сезонска настинка со температура во чести случаи имате и миокардитис ама тоа не ни го знаете.

Трета доза од модерна мрна ќе се дава на сите останати над 30 години. Од тука, дали можеме да заклучиме дека модерна мрна вакцина е забранета?! Нормално дека не, да не спинуваме.

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514
Само немој твојте xD
Инаку, од неспиење(испод 7саати) имунитето драстично опаѓа ( цитофагите до 70%).

Значи јас сум мртов веќе 3-4 години, ама не знам.. ;D