Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1615796 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
https://off.net.mk/zhivot-i-zabava/zdravje/fajzerci-za-imunitetot-prirodno-si-e-prirodno

Како што пренесовме деновиве, првиот човек на Бионтек, компанијата со која Фајзер партнерски ја изработија вакцината, најави дека сегашните вакцини веројатно нема да вршат работа уште долго и дека веќе на половината од 2022 година ќе ни треба нова вакцина, апдејтирана за оние соеви кои допрва ќе се појават со мутација на вирусот.

Затоа треба(ше) сите масовно на цело село за секој да се вакцинираме на време. Само со таков пристап ќе спречевме нови варијанти. Али откако рипнаа „не ми е сигурна вакцинава“ луѓето, јасно беше дека ќе си го кркаме со сезонски вакцинации.

https://youtu.be/01b-74ljqWc

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Можат само да сањаат дека ќе ми го апдејтираат чипот секоја сезона.

Малку им се 9 милијарди профит.
Сакаат 9 милијарди годишно сега.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Да си го кркате и не само сезонска, секој месец да се вакцинирате ако ви е кејф :D

Па после кој ќе фати инфаркт, кој мозочен удар, кој станал стерилен, ама битно 21 век е ова братче. фајзер најјаки се, нема што да се сомневаме :D Само напред, сите да си се вакцинирате и тоа по 10000 пати :D

Стварно се надевам дека фајзер не утнале нешто со вакцината, не сакам ни да помислам на проблемите кои би ги имале во иднина.

И да нормално дека вакцина е добра опција, ама кога веќе организмот сам се изборил со најпаметниот вирус во универзумот на сите времиња, глупо е со експеримент да го труеш истиот тој организам мин 2 пати, а како е тргнато 3 и повеќе пари. Али да немаше вирус мн луѓе немаше да знаат што со себе, па ова како некоја дешавка им е. Се дешава нешто, тие мислат нешто разбираат, друг си тера агенди и така, сите среќни.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
https://off.net.mk/zhivot-i-zabava/zdravje/fajzerci-za-imunitetot-prirodno-si-e-prirodno

Како што пренесовме деновиве, првиот човек на Бионтек, компанијата со која Фајзер партнерски ја изработија вакцината, најави дека сегашните вакцини веројатно нема да вршат работа уште долго и дека веќе на половината од 2022 година ќе ни треба нова вакцина, апдејтирана за оние соеви кои допрва ќе се појават со мутација на вирусот.

Затоа треба(ше) сите масовно на цело село за секој да се вакцинираме на време. Само со таков пристап ќе спречевме нови варијанти. Али откако рипнаа „не ми е сигурна вакцинава“ луѓето, јасно беше дека ќе си го кркаме со сезонски вакцинации.

https://youtu.be/01b-74ljqWc
И да не рипнеа ќе си мутираше во Африка или на друго место каде многу малку вакцини се дистрибуирани.

Отсутен Inter1

• Редовен
Абе СЗО ви вика дека СМРТНОСТА ВО Нордистан Е ОГРОМНА ПОРАДИ ПОГРЕШНИ ПРОТОКОЛИ и ОПШТА НЕПИСМЕНОЧА БИ ДОДАЛ и бараки од напалм. 

И под нус појави јас не подразбирам ме чешаше рамото или кренав температура една вечер. Стандардно си е тоа. Нус појавите ќе ги осетиме ако ги има за некоја година, недај боже. А дали антителата биле 60, 62% или траеле 3/6 месеци, тоа најмал проблем е во моментот и скоро и небитно.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Затоа, за да не стигнеш до тоа дереџе да умреш поради погрешни протоколи и општа неписменоча, вакцинирај се на време.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Смртноста е голема бидејки најлесно е да се пише причина Ковид.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9231
Shtom tie od pozarot gi pisaa na kovid vidi ti za site drugi greshki napraveni

Отсутен Inter1

• Редовен
Затоа, за да не стигнеш до тоа дереџе да умреш поради погрешни протоколи и општа неписменоча, вакцинирај се на време.

Pogreshni protokoli i opshta nepismenocha e vakciniranje so 2, 3 i poveke dozi na prelezani luge. Remetenje na organizam na najjako.

Nepismenocha e i mesanje na vakcini na razlicni proizvoditeli. Sto e ova? Koktel bar pa aj sega long island pijam pa posle drugo.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2470
Во она истражување во Турција, министерот за здравство беше изјавил дека многу е подобро 3 дози од Синовак него 2 од Синовск + 1 Фајзер.

Отсутен Inter1

• Редовен
najdobro e 100 dozi, po najnovo istrazuvanje. 3 e za p**ki.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7228
  • French diamond
 Вие невакцинираните што се плашите да не изумриме ние вакцинираните (3.511.294.499  луѓе), ич да не се секирате, ќе останат повеќе слободни работни места за вас и што уште не, ќе уживате  :)

Отсутен Inter1

• Редовен
Ic ne se sekiram, nemaj gajle. Uzivam i sega i totalno mi e seedno dali ke ostanele poveke rabotno mesta ili nie ke sme uzivale. Ne ti sum jas ni majka ni tatko pa da ti se sekiram 😭😁 Od druga strana pak moze vie intelektualata ke preziveete, pa ke ja zemete rabotata od prostite neizmieni nevakcinirani seljaci. Ete navivaj za toa.Samo napred 💪💪💪

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
https://www.nature.com/articles/d41586-021-02385-x

India’s DNA COVID vaccine is a world first – more are coming

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Торлак да мрдат малце со производство и да си тера заедно со таа за грип секоја есен. Башка домашна, наша. За мерак. Ништо повеќе.