Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1472328 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29792
    • CARclub.mk
Вие ко сватови да сте. :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
Целта не ми беше 1000-чето пошто и така знам дека само тролаш.

Очигледно, целта не ти беше ни да те разберат што точно сакаш да кажеш. Налет иљадарчето, ова е посериозно.

Аман бре ама си досаден со тупење. Што сум сакал да кажам па што сум сакал да кажам. Пишав поговорка, објаснив во кој контекст ја пишав. Што сакаш сега да се натртам со гол г'з на Кале? Што ќе постигнеш со тоа? Еве и да добиеш одговор што ќе ти ја задоволи намерата што после тоа? Пак ќе треба да ти одговарам на офтопик муабет?

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
И нормално, и двете страни сметаат дека се во право, или пак имаат спротиставени интереси и затоа има судири. Без оглед дали нечија кампања е базирана на лага.

Имам чувство дека не го следиш муабетот баш највнимателно.

Имаше обиди да се спинува мојот отпор против моменталнава кампања против вакцините базирана на неосновани глупости, како отпор против воведување на новите вакцини. Како во војна, или си со нас или си против нас.

Затоа го поставив прашањето, дали сметате дека е во ред да поддржите одредена кампања која според вас се води на погрешен начин, со погрешни средства кои на краток рок можеби ќе имаат поголеми шанси да ја постигнат целта, но на долг рок сигурно ќе направат повеќе штета одколку корист?

Ти на тоа одговори со "Difficult times require drastic measures", што ме наведува на заклучокот дека сметаш дека сме во војна и дека такви мерки навистина се оправдани.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20142
3то Б постројте се во парови ве молам.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5299
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Цитат
го поставив прашањето, дали сметате...
Јас сметам, дека ти не поставуваш прашање - туку поставуваш цело едно (свое) сценарио, и со цел памет очекуваш некој тоа да го коментира како да е вистина.
Зошто не објасниш како токму твојот критериум е најадекватен, за да се одлучи дека нешто е „погрешна кампања, со погрешни средства кои... на долг рок сигурно ќе направат повеќе штета одколку корист„.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
И нормално, и двете страни сметаат дека се во право, или пак имаат спротиставени интереси и затоа има судири. Без оглед дали нечија кампања е базирана на лага.

Школски пример за тавтологија, исказ без содржина. „Двете страни се судираат и затоа има судири“, ете накратко тоа си кажал.

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
Слободно стави дека е цитат од Ѓорѓе Иванов.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Имаше обиди да се спинува мојот отпор против моменталнава кампања против вакцините базирана на неосновани глупости, како отпор против воведување на новите вакцини. Како во војна, или си со нас или си против нас.

Затоа го поставив прашањето, дали сметате дека е во ред да поддржите одредена кампања која според вас се води на погрешен начин, со погрешни средства кои на краток рок можеби ќе имаат поголеми шанси да ја постигнат целта, но на долг рок сигурно ќе направат повеќе штета одколку корист?

Погрешно си сфатил. Јас немав намера да го спинувам твојот исказ, ако мислиш на тоа и не завземам страна. Затоа си дадов мој независенисказ, баш ми е жал ако мислиш дека сум имал намера да ти контрирам.

Инаку, во врска со една работа јас може да поддржам некоја кампања затоа што се сложувам со целите. Но ако таа кампања се води на неисправен начин јас немам на располагање 10 кампањи со иста цел па да го имам луксузот да бирам која ќе ја поддржам. Така да ете ти одговор на твоето прашање. ДА, ќе поддржам кампања, ДЕЛУМНО затоа што ми одговараат целите и покрај тоа што не ги одобрувам инструментите и методите, од причина што НЕМАМ ДРУГ ИЗБОР.

Во ова не гледам ништо лошо, затоа што немам друг избор. Ако можам, би допринел методитеда се исправат, ако забегаат премногу методите во погрешна страна тогаш може и да истапам од кампањата ако сметам дека погрешните методи не водат кон остварување на целта која ја поддржувам.

ФилипВ ти изгледа познато местово? ;D http://www.demirhisar.gov.mk/jzu-psihijatriska-bolnica.html
Повторно те замолувам, немој во наводници да ставаш работи кои не сум ги кажал.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
Повторно те замолувам, немој во наводници да ставаш работи кои не сум ги кажал.

За нешто да биде „повторно“, треба претходно веќе да си го сторил тоа.

Понатаму, наводниците не беа во функција на цитат, туку убаво си пишав дека тоа е моја парафраза на твоите зборови („скратено“).

А што се однесува до твојот брилијантен, продлабочен заклучок...

Цитат
"двете страни сметаат дека се во право, или пак имаат спротиставени интереси и затоа има судири. Без оглед дали нечија кампања е базирана на лага."

...да те прашам: дали си чул за некој судир во кој страните немаат спротивставени интереси? Или, можеби, си чул за некој судир во кој само едната страна смета дека е во право, а другата смета дека не е?

Ајде сеа прстот на чело, а не само „сакам кажам незнам речам“ штракање по тастатурата и редење бесмислици.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Аман бе Филип, немаш попаметна работа од тоа да ми изиграваш професор или дефектолог?

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
Погрешно си сфатил. Јас немав намера да го спинувам твојот исказ

Ти погрешно си сфатил. Не мислев на тебе (ниту на velestrumf).

Инаку, во врска со една работа јас може да поддржам некоја кампања затоа што се сложувам со целите. Но ако таа кампања се води на неисправен начин јас немам на располагање 10 кампањи со иста цел па да го имам луксузот да бирам која ќе ја поддржам. Така да ете ти одговор на твоето прашање. ДА, ќе поддржам кампања, ДЕЛУМНО затоа што ми одговараат целите и покрај тоа што не ги одобрувам инструментите и методите, од причина што НЕМАМ ДРУГ ИЗБОР.

Во ова не гледам ништо лошо, затоа што немам друг избор. Ако можам, би допринел методитеда се исправат, ако забегаат премногу методите во погрешна страна тогаш може и да истапам од кампањата ако сметам дека погрешните методи не водат кон остварување на целта која ја поддржувам.

Благодарам. Тоа е одговорот што го барав.

Значи да резимираме, како станува ситуацијата поопасна, така народот станува се поуплашен, добива чувство дека му снемуваат алтернативи и полека се отвара простор за поширок опсег на дозволиви методи за делување. Ова кулминира во услови на војна.

Проблемот е што одредени активистички групи постојано се трудат да ја претстават ситуацијата како да е таква, како да сте во војна, како да се работи за живот или смрт. Вакцините ќе ве убијат, ќе ви предизвикаат аутизам, гмо храната ќе ве направи стерилни, децата ќе ви се претворат во зелени франкенштајни... И потоа се случува, тоа што се случува.

Обидете се за миг да излезете од она што личи на бојно поле и мирно да согледате, дали навистина ве гранатираат, или пак некој само фрла петарди за да ве исплаши.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
Обидете се за миг да излезете од она што личи на бојно поле и мирно да согледате, дали навистина ве гранатираат, или пак некој само фрла петарди за да ве исплаши.

...или сочни, вкусни, наа оолкави портокали и патлиџани.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5299
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
... или некој го мава когнитивна дисонанца, и не може да се соочи со најверојатната од можните реалности - па мора да прави секакви приказни, но ни одблиску толку за другите колку за себе. Затоа сите мора да ја прифатат приказната, да веруваат во неа, и со тоа да направат и проповедачот да се чуствува подобро.

Апостатите што одбиваат да одат на молзење заедно со стадото, тие треба низ вода да се испуштат, или на клада да се спалат - по можност претходно јавно да се откажат од религиозното неверување.

Амин.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи

...или сочни, вкусни, наа оолкави портокали и патлиџани.

утре иди на протестиве... гледам дека си едуциран и по тоа прашање.. како нај убаво да измааш по толпата и со што...

гаранат и на википедија има нешто по тоа прашање... брзо, побрзо, нај брзо, набрзинка провери што пишува на вики, пред да излезеш од дома... ;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен aronmacedon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 238
@Vlatko&Aron&Vasil низ темава благо сум се потрудил да ставам она што сметам дека е најубаво објаснето неодамна. Па ако не ве мрзи по некој коментар, дали е се опфатено или нешто треба да се дообјасни.

за тој што сака да сфати се е пишано и кажано. и да не е нека појде слободно кај матичниот лекар кој дефинитвно ќе му разјасни секоја дилема. и еден предлог - клипчињава да бидат “залепени“ на прва страна.

@aronmacedon ако имав било какви сомнежи дека тролаш, сега веќе немам никакви. Само да знаеш, не те бива ни за тоа. Во секој случај ајде не го дрви со офтопици - ако имаш нешто на тема да напишеш, повели пишувај.
значи во ИТ сектор си штом не ме демантираш. оттука произлегува дека немаш ни ЕЛЕМЕНТАРНИ ПОЗНАВАЊА на темава за која се чувствуваш повикан да ја уредуваш и модерираш. истовремено советите кои ги делиш претставуваат здравствен ризик како за себе и твоето идно поколение туку и за оние кои ќе ги „излаже ѓаволот“ да те консултираат/послушаат на/за темава.  и една топла препорака за во иднина - пред да коментираш провери на кој форум си,премногу очигледно ги мешаш фемина и карклуб. а и тоа дрви дома на мајка ти и татко ти,тука внимавај на речникот.

Не мора да си специјалист на темата за да имаш елементарни познавања за истата. Ареонмацедон, што си ти по струка?
Де бре Миле,штом ти ја споменав струката одма се возбуди. Ама стави се на мое место,замисли јас да ти дојдам да ти мудрувам,убедувам,омаловажувам дека ти грешиш кога станува збор за IT stuff а јас сум во право. Како ти ќе реагираш на тоа?  

п.с.  пошо глеам се избегнуваат одговори за нечија струка (дискретно но очигледно посочувам кон Ван) вака ќе ти одговорам,струката ми е адекватна на темава,дали е тоа доволно? или сакаш директен одговор?