Автор Тема: Safe City: Новости, случувања, пофалби и поплаки  (Прочитано 87694 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
Одг: Safe City: Новости, случувања, пофалби и поплаки
« Одговори #525 на: 20 Декември 2025, 16:13:29 pm »
И на исклучување од обиколница во Сарај према Ѓорче камерата мери 50 на знак 70

Денес - хет трик со 166-ката:
51 во Автокоманда кај Окта во правец накај излез
129 на обиколница кај Волково
69 на знак 70 вопред влез во Скопје кај Сарај.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7106
« Одговори #526 на: 20 Декември 2025, 17:20:00 pm »
Ја синоќа кога видов дека од после клучка Велес-Штип за накај Скопје сменет е знакот од 110 на 120, се израдував конечно мрднале работите од мртва точка.

Ама следеше разочарување после патарина, 110 знак.....
И се до тунелот нема друг знак каде што има 80, за после тунелот има 100 и до Петровец никаков знак.

А по закон за безбедност автопатите ни се на 130 ограничување.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #527 на: 20 Декември 2025, 21:48:55 pm »
И на исклучување од обиколница во Сарај према Ѓорче камерата мери 50 на знак 70

Денес - хет трик со 166-ката:
51 во Автокоманда кај Окта во правец накај излез
129 на обиколница кај Волково
69 на знак 70 вопред влез во Скопје кај Сарај.

А да, и не стигнаа на е-мејл опомените, за разлика од пред 15 дена.
Ги тргнале матичен број и ЛК од ПДФ опомените, не може сеа брз кредит да се земе коа ќе ти стигне погрешна „честитка“ на твој мејл :)
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30615
    • CARclub.mk
« Одговори #528 на: 21 Декември 2025, 10:54:45 am »
Мене ми отишла првата во спам.

Него, од она што забележувам, полека-полека се нормализира сообраќајот. Ама има многу влечење, многу. Особено се влеееееееееееечаааааааааааааат на тргање од семафор. Како да е забрането нормално забрзување.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7365
« Одговори #529 на: 21 Декември 2025, 11:07:05 am »
Во новонастанатата ситуација уствари е најбитно што побрзо да стигнеш до 50, се друго небитно. Симо и ти, како и секогаш еден чекор пред сите други :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #530 на: 21 Декември 2025, 11:18:45 am »
Во новонастанатата ситуација уствари е најбитно што побрзо да стигнеш до 50, се друго небитно. Симо и ти, како и секогаш еден чекор пред сите други :)
Електричарот лета до 50! Само еден ризик постои, уште не сум пробал: На црвено/жолто транзиција према зелено, дали ме фаќа ко да сум поминал на црвено, пошто време на реакција ми е ко на драг-стрип! Дур се упали зелено, веќе раскрсницата е помината :)
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4587
« Одговори #531 на: 21 Декември 2025, 12:04:13 pm »
Еве и мене ме сефтосаа  ;D
Опомена
Почитувани,

Регистриран е сторен сообраќаен прекршок со возило кое е во ваша сопственост со регистарски број TE6805AM . 

Датум и време на прекршок: 21.12.2025 11:49

Преземете записник на следниот линк.

Стигна 1 минута после сторениот прекршок, ама не можам да го отворам линкот, веројатно дозволува само од МК IP адреси.
Секој може да пријави која сака мејл адреса, пошто немаат имплементирано процес за верификација на мејл адресата со на пример код по смс што ќе ти го пратат. Сега ќе ме спамира некој непотребно, пошто некој имплементира систем и го пушта во живо без сериозно тестирање и без креирање доволно сценарија за користење. Што не е за изненадување кога се работи за нешто што го имплементира некоја државна служба во Македонија.
Ќе им напишам мејл на МВР, само тешко дека некој ќе го прочита.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #532 на: 21 Декември 2025, 12:50:13 pm »
Е, баш таму ти е 70 дозволено, кај што те фатиле 62 и ти пишале опомена за над 50 :D

Ако на некој не му е јасно како 1/3 од возачите беа "опоменати" у 2 дена, еве како.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30615
    • CARclub.mk
« Одговори #533 на: 21 Декември 2025, 14:01:44 pm »
На истото место беа двете „мои“ опомени.

Отсутен ficomk

• Сениор

Отсутен FiLo

• Легенда
« Одговори #535 на: 21 Декември 2025, 14:19:34 pm »
За вакви пропусти и споделување на лични информации, реално треба една колективна тужба па да си плати МВР дебела оштета за споделување твои лични податоци на трети лица.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2760
« Одговори #536 на: 21 Декември 2025, 14:24:34 pm »
За вакви пропусти и споделување на лични информации, реално треба една колективна тужба па да си плати МВР дебела оштета за споделување твои лични податоци на трети лица.

Кои толку лични податоци ги гледаш ти во извештаиве, освен име/презиме, град, телефон и имејл?

Отсутен FiLo

• Легенда
« Одговори #537 на: 21 Декември 2025, 14:26:02 pm »
Првите записници беа сосе комплет податоци :)

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #538 на: 21 Декември 2025, 14:35:21 pm »
Пошто јас не можам да ги отворам линковите, веројатно пошто сум во Германија, ако сака некој нека ми ги прати во пп.
Податоците не се мои, не сум имал никогаш возило со ТЕ таблици, плус веќе 6 и пол години живеам во Германија.
Некој паметен се нашол, ја искористил мојата мејл адреса за да ја пријави на своето возило, мислејќи дека така нема да плаќа казни.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20379
« Одговори #539 на: 21 Декември 2025, 14:45:51 pm »
Пошто јас не можам да ги отворам линковите, веројатно пошто сум во Германија, ако сака некој нека ми ги прати во пп.
Податоците не се мои, не сум имал никогаш возило со ТЕ таблици, плус веќе 6 и пол години живеам во Германија.
Некој паметен се нашол, ја искористил мојата мејл адреса за да ја пријави на своето возило, мислејќи дека така нема да плаќа казни.

И телефонскиот број е твој? Адресата?