Автор Тема: VW e‑up!  (Прочитано 7105 пати)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Одг: VW e‑up!
« Одговори #90 на: 25 Февруари 2025, 12:05:57 pm »
Скопје може и не е проблем, ама во остатокот од државата верувам дека не е ништо поразлично од Битола.
Во цел град имаме само Еден паркинг со еден или два полначи еден до друг кои редовно се зафатени од некое Бмв или Туарег.

Уште 2 места има за полнење на пакингот кај спортската кај задниот влез накај Киро Дандаро, ама моментално се недостапни, парното се мести.
Тие се послободни, освен некој ракометар ако не го паркира џипот оти поубав е зелениот асфалт.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44365
  • Il Moderatore
« Одговори #91 на: 25 Февруари 2025, 15:21:56 pm »
@Simo - Carrier159 дај пушти некоја слика од внатрешноста како изгледа. Дека ги спомна металните делови кои се гледаат во кабина и сакаш да ги пресоблечеш во некој материјал.
Може да имаме некоја идеја и ке ти се допадне.

И дигни хауба да видиме каков звер има под неа :D

А бе некако не сум стигнал тој раскош во кабина да го сликам, да не се створи завидлк на форумов, ама ќе се потрудам наскоро.
Има што да се види и под хауба. Звукот на затворање на хаубата не можам да го доловам.. нешто као кога ќе клоцнеш празно метално буре... :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #92 на: 25 Февруари 2025, 20:48:04 pm »
Со здравје да се вози!

Многу интересно количе, кај склупца па и со 5 врати :D па и електрично. Подобро за градско количе не може да биди.

Многу е лош мајндсетот кај нас за тоа каква кола треба да се вози секојдневно низ град. Ако ја собира нормално по паркинзи и гужви, не е за низ град

Ајде, не секој може да си дозволи вакво количе, ама не би рекол така и за фуфици кои се повеќе ги има низ град со СУВ-ови што не знаат да ги паркираат/отпаркираат а нити да ги возат.

Арно викаат другиве, стави некоја слика од внатрешноста и едно забрзување 0-60.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Lone

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 111
« Одговори #93 на: 25 Февруари 2025, 21:06:28 pm »
Темава стана за екологија, па би ги замолил сите еколошко свесни луѓе на форумов да разгледаат колку штетат животинските фарми. Да намалите јадење месо и млечни производи, повеќе ќе помогнете отколку возење ЕВ наспроти дизел. Секако, најдобро и двете. Добронамерен совет за доброто на планетава. Додека се вози ЕВ или кола на плин за да отидете до кафана и да јадете ќебапи на скара на жар, повеќе штетите на екологијата наспроти да седите дома.Патем не сум веган и не попувам, стварно многу луѓе не се свесни за штетата од фарми

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3137
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #94 на: 25 Февруари 2025, 21:24:40 pm »
😂😂😂😂

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #95 на: 25 Февруари 2025, 21:30:35 pm »
Возам електрично, за да може повеќе ќебапи и скара да лапам ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 810
  • The best or nothing.
« Одговори #96 на: 25 Февруари 2025, 21:35:54 pm »
Возам електрично, за да може повеќе ќебапи и скара да лапам ;)

Место ребро во Дм, цепаш на похован карфиол во фитнес станица.  ;D

Отсутен Lone

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 111
« Одговори #97 на: 25 Февруари 2025, 21:42:50 pm »
Не јадам месо, за да можам дизел со ДПФ ЕГР ОФФ да возам 😃

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 787
« Одговори #98 на: 25 Февруари 2025, 21:44:47 pm »
Дечки, ја имав среќата да ја повозам колава денес, и сите очекувања кој ги имав се остварија.
Колата е многу забавна за возење.
Стартна, до 80 те лепи на седиште (сепак низ град пробав, до 80 е сосема доволно). Забрзува линерано, т.е. не осеќаш менување на брзини како кај автоматски  менувач. Ја повлекувам споредбата што на правев со аутоматик Корса, ова е подобро.

Иако е мала, количево е пространо, прегледно и веднаш најдов удобна позиција.

Кога ја палиш, нема некој feedback дека е запалена. Да светнат сијаличките. Даваш на гас, одма оди. Само кочи. Го свакам моентот кој го зборат, дека кочниците ке рѓосаат.

Кога стои запалена, нема звук, нема тресење. За мене кој 15 години вози дизел, ова делува многу смирувачки.

Благодарност со Симо за одвоеното време. За него може едно кафе, за мене искуство кое ќе го памтам цел живот, првото возење на целосно електрична кола.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #99 на: 25 Февруари 2025, 22:45:50 pm »
Фала ти и тебе на дружба, ќе ја повториме некоја прилика, да подзатопли уште малце времево :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #100 на: 25 Февруари 2025, 23:43:37 pm »
Викендов и јас ја возев колава, ама ич не помислив дека ова е првиот EV кој го управувам.

Иначе да, интересно и стартно, забавно во тие моменти, познато ми е чувството на торк од 0.1 км/ч од... електричниот тротонет ;D

За жал јас сум со мајндсетот дека треба да имам една кола, и за да Ап-от ми остане интересен и за гледање и за возење, дефинитивно ќе си побара доста персонализација :)

Како и да е, соодветна замена за МиТото кое Симо храбро го возеше како граЦко возилце :)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #101 на: 25 Февруари 2025, 23:50:53 pm »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #102 на: 25 Февруари 2025, 23:55:47 pm »

Како и да е, соодветна замена за МиТото кое Симо храбро го возеше како граЦко возилце :)

Не би рекол баш соодветна замена, Само економичноста на електричниот погон е на страна на апот. Друго све е 100 пати подобро кај митото. И возни карактеристики и изглед и удобност и квалитет на материјали и екстра опрема... све!

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
« Одговори #103 на: 26 Февруари 2025, 08:20:51 am »
На @Simo - Carrier159 му следува налепница Carclub -E за тоа што го поделил искуството за возење на електрик со другите членови :)
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #104 на: 26 Февруари 2025, 10:06:05 am »
CarClub ама со зелена боја лепенка :))