Автор Тема: VW e‑up!  (Прочитано 3908 пати)

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1209
Одг: VW e‑up!
« Одговори #120 на: 27 Февруари 2025, 19:11:20 pm »
VW Up! за мене е врвот на VW ;D се друго е чекори назад правење.

Ја си имам чуден вкус за коли секако, мали коцкасти што може да се конвертираат во картинг (или off-roaders) со мали модификации... :)
ID2 дава јака конкуренција за прво место на Eup!

Не ми е јасно само зошто ги дизајнираат да личат на електрични возила. Up-ов личи како секој друг Up, нема да го познаеш дека е на струја. ID2 одма знаеш.

Целиот пекиџ може да се изведе сосема поинаку кога се работи за чисто електрично возило. Многу од работите кои мора да бидат на точно одредени места кај коли со МВС (резервоар, мотор/менувач, ауспух итн), кај ЕВ-а ги нема и може другачије да се пакува. Затоа не мора и не личат на обични коли.
Lucid-ов не е баш најбољи пример - пошто личи на нормална кола, ама поентата е таа:

Сѐ е тоа океј - мојот коментар беше повеќе за деталите, не за целокупната форма (иако и таа изгледа погрдо од класични МВС автомобили), на пример светла и слично. :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #121 на: 27 Февруари 2025, 20:33:55 pm »
ID2 баш го има искористено тој момент.

И го има искористено баш тоа што НИЕДНА кола го нема искористено.
И добиваш баш кола што ем е градска, ем може да се користи чат-пат и на отворено, со огромен гепек. Всушност се што навистина треба. Сосем обратно од СУВ кои се коли кои личат големи, а немаат место, ова е мала кола, која има максимално место како да е многу поголема.

Што ли прават сите други со тој енормен простор "да ми е да знам". И дали се "до толку" да не го искористат. Веќе декади се прашувам зошто не се користи тој простор продуктивно.

https://youtube.com/shorts/NIIuLlNw65k

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6842
  • Бенве сие бенве
« Одговори #122 на: 27 Февруари 2025, 21:20:13 pm »
Izvini simo ama moram ova da go zakacam ovde lutel nelutel neka ti stoi.

https://www.instagram.com/reel/DCj8WAMq8sl/?igsh=ejB5Y2F2aTY3c3Ru
What color is your GTR?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5760
« Одговори #123 на: 27 Февруари 2025, 21:39:44 pm »
Dobro de GTR zameni so Alfa tuka se nekade.