Автор Тема: Мојата кола е тапа...!  (Прочитано 230124 пати)

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
Одг: Re: Мојата кола е тапа...!
« Одговори #330 на: 29 Мај 2013, 02:38:06 am »
Epa jebiga ama koga odam na benziska ne vikam jebiga.
Moite poseti na benziskite stanici od koga vozam dizel se mnogu poretki.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
Одг: Мојата кола е тапа...!
« Одговори #331 на: 29 Мај 2013, 09:20:06 am »
Тапа тапа ама Члинк не можеше да ти се доближи на стража :) (Члинк нема љутиш така беше)
Истото беше и на автопат, Члинк ја гази Алвата у 4та до крај а Бушав лагано си седи позади него у 6та на 180-190 :)
А кога убаци во 5та Алфата...?

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #332 на: 29 Мај 2013, 09:25:45 am »
За кочницата, сите фиати се такви. Кога ќе ја навикнеш и кога ќе седнеш во друга кола ке мислиш дека колата не кочи :D

Ми се има ова случено со нова фабиа, наидов на раскрсница избацувам во лер и стискам не кочи си помислив гаста сум ја стиснал :D

potvrduvam. so dve NOVI fobii mi  se ima ova sluceno. kocnica kako vo kola od 70tite godini, bez servo, t.e kako vo fiko.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #333 на: 29 Мај 2013, 09:37:47 am »
;D ;D ;D сте седнале од југовци во коли па сеа ви кочат јако или слабо  ;D ;D ;D
инаку најјаки досега имам окусено кочници на цитроен берлинго-одма копа, супер за на асфалт али тапа за зимо и на рено кангоо, најскапана кочница од поновите имав во опел инсигниа, толкаво колиште а треба повеке од пола да згазиш за да закочи

За кочниците кај Инсигниа кога ми зборуваше еден од Велес, јас не верував, но ајде батали тоа, кога ми покажа на што личат дисковите после 40 000 километри, мајко моја, како од картон да беа правени, не мораш да пипаш со рака за да осетиш изеденост, се гледа со голо око. Ги рамнеа, тераа уште некои 10 тина илјадарки и после нови !

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #334 на: 29 Мај 2013, 09:42:19 am »
Тапа тапа ама Члинк не можеше да ти се доближи на стража :) (Члинк нема љутиш така беше)
Истото беше и на автопат, Члинк ја гази Алвата у 4та до крај а Бушав лагано си седи позади него у 6та на 180-190 :)

lol, ne smee vo petta, ekomicna mu e.

100ks dizel vs 144 ks benzinec.

Inaku vo celost se slozuvam so Filip deka site novi koli (so isklucok na skoda, tata, lada, i uste nekoj polufabrikat) imaat odlicni kocnici

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #335 на: 29 Мај 2013, 09:43:33 am »
Toa за температура не сум знаел дека нема... Ае да е кинеско возило ќе кажеш заборавиле...
Како ќе знаеш дали е загреан моторот, па да почнеш да го газиш?

На повеќе од 50% од новите возила нема термометар за разладната течност. Ако не и 75%

Шо знам, ја не сум седнал сеуште во кола која нема мерач на температура? Аналоген или дигитален, сеедно !

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #336 на: 29 Мај 2013, 09:46:35 am »
Drive-r мислам дека повеќе пати е правен муабетов и нема потреба да го жилавиме.Се што треба си пишува во книгата.

Прчот моторчето ги задоволува моите потреби,дури и пријатно ме изненадува иако бев скептик за дизел.Нормално е многу далеку од тркачка машина,ама врши работа што би рекол Дени за до продавница :)

Многу луѓе се скептици во врска со дизелот, ама и поголемиот дел од нив се пријатно изненадени кога ќе седнат у турбо дизел! Токму одовде произлегува стереотипот за дизел моторите, вакви биле, накви биле! Да имаат мадиња да си признаат, половина од тие што јадат бобонки за дизелите немаат никогаш седнато да повозат современ турбодизел !

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #337 на: 29 Мај 2013, 09:47:07 am »

И у 7 mа да убаци па таа е !

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #338 на: 29 Мај 2013, 09:49:10 am »
Многу луѓе се скептици во врска со дизелот, ама и поголемиот дел од нив се пријатно изненадени кога ќе седнат у турбо дизел! Токму одовде произлегува стереотипот за дизел моторите, вакви биле, накви биле! Да имаат мадиња да си признаат, половина од тие што јадат бобонки за дизелите немаат никогаш седнато да повозат современ турбодизел !

^^ Истово препиши го, само наместо „турбодизел“, напиши „турбобензинец“ и исто му доаѓа.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #339 на: 29 Мај 2013, 09:50:40 am »
vo vrska so meracot za temperatura. vo nekoj nov Fehler nema vgradeno merac za temperatura. (mislam bese UP). Objasnuvanjeto bese: i taka sekogas ke stoi na 90.

Pomodarstvo. Retki se kolite koi pokazuvaat vistinska temperatura, zaradi pomodarstvo mora da pokazuvaat 90 celo vreme (kako kralot vo klasata neli) pa zatoa mnogu firmi se resavaat da go isfrlat ovoj del od voziloto.

Jas licno sakam fabricka strelka za temperatura koja ke ja pokazuva vistinskata temperatura. Sakam da se menuva od 70-105 stepeni, ne da stoi zaglavena na 90, a ako slucajno pojdi na 100 veke kolata da e pregreana.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #340 на: 29 Мај 2013, 09:52:12 am »

^^ Истово препиши го, само наместо „турбодизел“, напиши „турбобензинец“ и исто му доаѓа.
isto e ama ne e isto. da te vidam so turbo benzinecot vozi so tempo 120-160 i izvadi prosecna potrosuvacka od 5.5 litri.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #341 на: 29 Мај 2013, 09:52:45 am »
Покажува 90 откога ќе се загрее, додека не се загрее си покажува 40-50-60...

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #342 на: 29 Мај 2013, 09:53:57 am »
ne, koga pokazuva 90, togas ja ima vrednosta od 75 -106 stepeni. Bilo koja vrednost vo ovoj rang. I ne mrda od tamu (90). Ako mrda, togas imas problem so kolata. Ako mrdnala nadolu ne ti raboti termostat. Ako mrdnala nagore, remont.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29669
    • CARclub.mk
« Одговори #343 на: 29 Мај 2013, 09:54:36 am »
Бре, све ни се тапа колите на форумов..

Него, во врска со муабетот со кочниците - да, се слагам дека генерално меѓу новите коли нема коли со лоши кочници, ама дефинитивно има коли со несоодветни кочници. Дали несоодветни = лоши, е веќе ствар на дискусија.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #344 на: 29 Мај 2013, 09:56:04 am »

isto e ama ne e isto. da te vidam so turbo benzinecot vozi so tempo 120-160 i izvadi prosecna potrosuvacka od 5.5 litri.

Би ме видел, ама неам турбо бензинец.  Само што и тогаш џабе би било...

Ениху, има веќе 25994083 катаљарда теми каде што се јадат гурабии на оваа тема, па не мора и тука.

Што се однесува до мерач за температура, стварно не ми е јасно зашто не ги ставаат. Во првото Кеди немаше, во второто и третово има... Која е поентата, не би знаел...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.