Drive-r мислам дека повеќе пати е правен муабетов и нема потреба да го жилавиме.Се што треба си пишува во книгата.
Прчот моторчето ги задоволува моите потреби,дури и пријатно ме изненадува иако бев скептик за дизел.Нормално е многу далеку од тркачка машина,ама врши работа што би рекол Дени за до продавница
Многу луѓе се скептици во врска со дизелот, ама и поголемиот дел од нив се пријатно изненадени кога ќе седнат у турбо дизел! Токму одовде произлегува стереотипот за дизел моторите, вакви биле, накви биле! Да имаат мадиња да си признаат, половина од тие што јадат бобонки за дизелите немаат никогаш седнато да повозат современ турбодизел !
да не ја труеме темава за дизел вс бензин потшжжшто има цела тема со преку 800 страници тралала муабет за оваа тема, ама пошто напиша, би ти одговорил на кратко... и јас ке се впишам кај тие што хејтаат дизели иако имам мои дизел возила. последно нешто во што седнав со современ дизел мотор беше алфа 166 со јтд мотор. ке речам само дека бев НЕПРИЈАТНО ИЗНЕНАДЕН за влечењето колку е тапа иако е турбаш и чури како локомотива на пуна гас.
Onak,
Poveli probaj mojata 2,4 JTD koga sakas, mozebi si vozel nekoja so izdisana turbina.
JTD ili Komon reil motor, po mene, ako sakate komparacija, bi trebalo da se sporeduva samo novo auto so novo auto benzin.
Ne deka benzinec turbo nov e polos od dizel, naprotiv sekogas benzincite so turbo kje bidat pobrzi i postartni.
Ako ne e taka, zosto site trkacki auta( ili skoro site) se benzin varijanta.
Jas tuka bi go zaklucil muabetot.