Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 358531 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
..Е сеа социјализација, реално со дете на пат и едно 3 годишно незнам како ќе биде со децата.  Мојот социјален живот сем раб е сведен на минимум едноставно нема време ко пред 5-8-10 години. Саботи и Недели кафиња, скари ова она. Тоа е едната слика...

Тоа, тоа...
Другарчиња за да си играат, градинка, школо, па ќе тргнат на фудбал, балет, па 2 коли требало.
Сабота/недела кај вас ќе биде саборот потшо имате двор и скара или евентуално со кола до парк :)

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 966
    • nobrain.dk
Skopje za 5 god najkasno ke e 2500 eur kvadrat pamtite mi go zborot.. osobeno centar i karpos kako opstini .. ova e nemormalno kako ripaat cenite.. kolega vo januar kupi golem stan vo gratski sid (star, stan ) za 1400 eur kvadrat pak ke recam golem stan nad 100kvadrati... na toa imas sigurno 20k za duzdisuvanje po svoj merak kujni mujni ... i sto pak ke bara pola saat parking pak ke glavi ama centar bil... neznam

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Skopje za 5 god najkasno ke e 2500 eur kvadrat pamtite mi go zborot.. osobeno centar i karpos kako opstini .. ova e nemormalno kako ripaat cenite.. kolega vo januar kupi golem stan vo gratski sid (star, stan ) za 1400 eur kvadrat pak ke recam golem stan nad 100kvadrati... na toa imas sigurno 20k za duzdisuvanje po svoj merak kujni mujni ... i sto pak ke bara pola saat parking pak ke glavi ama centar bil... neznam

За 5 години пак истиов муабет ќе го пишеш.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
barajte kaj nemat 5G tamo ojte

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
На колегата од дрога му се парите... Стар стан во Скопје за 150к евра пред реновирање не се купува со заработени пари.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
башка градски ѕид 100м2 становите не се таа цена по квадрат :)
евентуално ако е со багер влезено и реновирано со саглам материјали и направен екстра луксуз и плус гаража да има

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Кога се купува стан не им се доплаќа за паркинг место 5000-10000 евра. А потоа паркираат по улици и блокираат сообраќај. А надлежните не си ја вршат работата да ги креваат веднаш.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2615
Јас во иднина не очекувам некое драстично покачување на цената на квадратот во Скопје, освен оние покачувања што се поврзани со евентуално поскапување на репроматеријали и работна рака, а од друга страна, зависи што ќе направиме со ЕУ интеграциите, ќе ни се случи Бугарија/Романија во поглед на иселување па не знам кој ќе купува по толку висока цена
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
Александрија- Влае, стигнаа до 950-1.000евра понуди. Ова не е нормално, ретардиран народ само зема кредити и купува, пола станови празни дремат а цените плафон високи... све забегано.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Александрија- Влае, стигнаа до 950-1.000евра понуди. Ова не е нормално, ретардиран народ само зема кредити и купува, пола станови празни дремат а цените плафон високи... све забегано.

Ко мали ги учеле дека се инвестира во недвижнини, а не во бизнис.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4021

Значи за макс. 10 години ќе бидат таму по 5к евра квадрат. Да побрзаме да купиме сега дур се "ефтини". Добар bait
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1197
Јок...нема да се покачат до толку Филип ви кажа, тоа е реално сценаријото што треба ќе се случи.
@Deni мамката у такво 5000-10000 евра гаража, реално обично паркинг место не треба да е повеќе од 1500 гаража од 5000, зависно од локација и градба. Да не прајме муабет дека 90% од новите станови немаат подрум, идотизам на ниво. Затоа и се размислувам за опција куќа не за друго.

П.С Социјо економските услови не натераа да си ги продадеме куќите за  станови јасно ми е.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Паркинг местото или гаражата треба да се вклучени во цената на станот. Најмалку едно паркинг место или една гаража. Нема сакам-не-сакам. Крај. Нека биде цената 50 евра по квадрат повисока, ама баче, ќе си имаш и гаража и ќе си паркираш таму.

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
Ако не се случи нов грујо (намерно со мала буква) и продолжат интегративните процеси во Европа, цените на становите ќе пораснат и повеќе. Проблем е градежната мафија која и покрај досегашното урбано уништување на централното градско подрачје, не сопира и бара начин секоја парцела да биде 5 или повеќе катови. Ниту една власт до сега (последните дваесет години) не се труди да ја урбанизира периферијата на градот туку само вцртува нови маркички и ги доуништува урбанистичките планови. Во прилог на ова е и оставката на претседателот на советот на општина Центар.

Sent from my Redmi

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Паркинг местото или гаражата треба да се вклучени во цената на станот. Најмалку едно паркинг место или една гаража. Нема сакам-не-сакам. Крај. Нека биде цената 50 евра по квадрат повисока, ама баче, ќе си имаш и гаража и ќе си паркираш таму.
Kaj mene taka napravivme i pokraj otporot na kupuvacite ne menuvavme pozicija.
I tie sto edvaj prifatija sega na edno parking mesto parkiraat 2 koli, normalno pokrivajki go trotoarot i polovina priod od sosednite 2 parking mesta.