Автор Тема: Фиат Пунто мк2а 1.2 8v  (Прочитано 45148 пати)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7783
  • Плинаш!!!
Одг: Фиат Пунто мк2а 1.2 8v
« Одговори #30 на: 08 Октомври 2011, 04:21:28 am »
Добро дојде и од мене Ѕивана....

Прво, да ти казам мислам, дека некаде го имам видено пунтово вака искифлено... или можеби имало некое друго вака да е прекршено....  а чудна работа, зашто нема пунтово мерач за температура на мотор... да не речам, бог да чува...

Добри ти се плановите и идеите... со среќа во остварување на желбите...
Рики основните модели на пунто 1 и 2 немаат мерач за темепература, имаат сијаличка ама ако светне не ти бега ремонт. И кај мене немаше ама си сменив иструмент табла

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
  • Honk If Parts Fall Off
« Одговори #31 на: 08 Октомври 2011, 04:27:15 am »
Тенк ју...Дефинитивно бандажите се топ :) HRS 15ки се, земени...уф као се викаше...коа идеш накај к.вода после рамстор од позади улицата, јужен булевар ли беше не ми текнува, од десна страна пред цреварите кај што има сервис за гуми има и продавница. Од таму се. 60 евра парче мислам беа.A гумите се 195/55/15 Мишелин Прајмаси летни. Има и те како разлика во стабилност, бидејќи е лесно Пунтото а голема гума, спие на Стража :)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #32 на: 08 Октомври 2011, 04:39:15 am »
Мислам дека беше Мултибренд. Па не си ги земал скапо. А штрафовите 4x100 ти се?????

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Honk If Parts Fall Off
« Одговори #33 на: 08 Октомври 2011, 12:51:06 pm »
Мислам да, а фабрички се 4x98 ако не се лажам, или обратно може беше... бандажите да ми се 98 а фабрички да се 4x100.

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #34 на: 08 Октомври 2011, 13:00:41 pm »
4x98 e Fiat Alfa Lancia и Zastava ;D
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #35 на: 08 Октомври 2011, 13:02:37 pm »
Мислам да, а фабрички се 4x98 ако не се лажам, или обратно може беше... бандажите да ми се 98 а фабрички да се 4x100.
Кај мене се 4x98 и сакав да те  прашам дали ке пасуваат 4x100 без никакви додатни работи

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #36 на: 08 Октомври 2011, 13:35:19 pm »
Зашто ваков подпис :) Све освен СЕАТ :)

Смени си, да не те фатат за гуша :))))))))))

Него на првата страна, каде бе со тоа пунто, без ретревизори :) кадеее ... секое тротарче и ѕидче ке е твое :)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6214
« Одговори #37 на: 08 Октомври 2011, 13:52:54 pm »
TB-Throttle body kaj tebe e 38mm a istoto moze da se sredi do 42mm,toest ke bide 2mm pogolemo od sporting modelite

za bregastata na nea treba da ima 866 broj,a eve sto vikaat luge sto ja stavile - the cam has given the car more of a mid range pull and instead of fadig off by the redline it keeps pulling untill it hits the limiter.

a ako sakas potrkacka bregasta od ovaa,mozam da ti najdam covek sto ke ti ja donese.

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Honk If Parts Fall Off
« Одговори #38 на: 09 Октомври 2011, 02:42:17 am »
Кај мене се 4x98 и сакав да те  прашам дали ке пасуваат 4x100 без никакви додатни работи

Па да, кај мене е ок. Освен една пластиче, како прстен што е, ќе ти го дадат таму друго ништо не треба. Кај мене е се ок ;)

Зашто ваков подпис :) Све освен СЕАТ :)

Смени си, да не те фатат за гуша :))))))))))

Него на првата страна, каде бе со тоа пунто, без ретревизори :) кадеее ... секое тротарче и ѕидче ке е твое :)

Па слободна држава бе друже, демократија форуми :) нема што некој да ме гњави со глупости, вкус си е вкус, индивидуална работа...кој и да замара нема да ме натера да ја засакам таа грдотија со S на хауба...End of story :)
После брисачи работата што највеќе ја сакам е ретровизори :) без нив не да не се може, + не разбирам некоја будала коа ќе убаци у рикверц ќе си го гушне седиштето, ќе го шине вратот и ќе вози.. ми се плаче :D

TB-Throttle body kaj tebe e 38mm a istoto moze da se sredi do 42mm,toest ke bide 2mm pogolemo od sporting modelite
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

za bregastata na nea treba da ima 866 broj,a eve sto vikaat luge sto ja stavile - the cam has given the car more of a mid range pull and instead of fadig off by the redline it keeps pulling untill it hits the limiter.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

a ako sakas potrkacka bregasta od ovaa,mozam da ti najdam covek sto ke ti ja donese.

Е ТБ е тротл боди, да ама треба да промучкам главата малце и да ми текне :) веќе имам кн меѓутоа толку многу би смениле 4 мм у пречник или не е само тоа работата..
А за ова за брегастата, ќе се нафатам одма чим имам време, и ако е се како што викаш дека е, некој ќе јаде чебапчичи :) а освен оваа модификација што треба (не сум толку стручен)..други лагери, лежишта, зазор на вентили нешто штелување, лупам, појма немам, кажи ти најпаметно. А со "потркачка" се мисли нешто у стилу, вентили да пљука низ ауспух или... :)

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Honk If Parts Fall Off
« Одговори #39 на: 09 Октомври 2011, 02:52:36 am »
4x98 e Fiat Alfa Lancia и Zastava ;D

Заборај и ова да го ставиш

и така од вишокот штафови и ѓубрето од ова го склапаат најлуксузниот Фиат :D :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #40 на: 09 Октомври 2011, 03:08:34 am »

Е ТБ е тротл боди, да ама треба да промучкам главата малце и да ми текне :) веќе имам кн меѓутоа толку многу би смениле 4 мм у пречник или не е само тоа работата..
А за ова за брегастата, ќе се нафатам одма чим имам време, и ако е се како што викаш дека е, некој ќе јаде чебапчичи :) а освен оваа модификација што треба (не сум толку стручен)..други лагери, лежишта, зазор на вентили нешто штелување, лупам, појма немам, кажи ти најпаметно. А со "потркачка" се мисли нешто у стилу, вентили да пљука низ ауспух или... :)

Внимавај со обработка на ТБ, пошто може да ја изгубиш добрата контрола при крузинг и полупритисната папуча на гас. Сепак не би препорачал одма 4мм зголемување, или земи резервен, немој одма на твојот со брусилица да му викнеш :) 2мм е во ред. Покрај брегаста, земи и издувна гранка од пунто 75-ка, пошто ако добро се сеќавам, мојата имаше 4-2-1 сетап, па после катализатор. на новиве катализаторот ти е закачен веднаш позади издувните порти од главата (кратки цевкички, не баш многу оптимизирано).

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #41 на: 09 Октомври 2011, 05:06:48 am »
Ок фала за информацијата ;D ;D ;D

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6214
« Одговори #42 на: 09 Октомври 2011, 14:00:02 pm »
TB od 40mm treba sam da napravis odnosto nekoj majstor,treba staroto kukiste da se izbusi na 40mm i da se napravi nov leptir ili da se stavi nekoj sto ke pasuva,leptir baraj kaj mastoron kaj makedonska televizija sto pravi karburatori,a za bregastata ke bide potrebno steluvanje na ventilite i jas bi stavil nov rebrast kajs.
« Последно менување: 09 Октомври 2011, 14:24:13 pm VLATKO »

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Honk If Parts Fall Off
« Одговори #43 на: 10 Октомври 2011, 03:46:16 am »
Леле луѓе, многу у мисла ме стаивте сеа :) Ај едно по едно да идеме. Секако треба да мењам каиши така да прво ќе иде ова со брегастата, а плус и вентили треба да се штелуваат така да таман ќе испадне.
Некој дел ќе се троши ли побрзо со таква брегаста или се ќе си биде нормално абење и со потрошња како би идело. Тоа под а, а под б кај да ја барам и Влатко кажи ми што мислеше со тоа потркачка брегаста ти што можеш да ми најдеш :)

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Honk If Parts Fall Off
« Одговори #44 на: 10 Октомври 2011, 03:51:32 am »

Внимавај со обработка на ТБ, пошто може да ја изгубиш добрата контрола при крузинг и полупритисната папуча на гас. Сепак не би препорачал одма 4мм зголемување, или земи резервен, немој одма на твојот со брусилица да му викнеш :) 2мм е во ред. Покрај брегаста, земи и издувна гранка од пунто 75-ка, пошто ако добро се сеќавам, мојата имаше 4-2-1 сетап, па после катализатор. на новиве катализаторот ти е закачен веднаш позади издувните порти од главата (кратки цевкички, не баш многу оптимизирано).

Фала на совет. а со таа грана што би се десило, и дали би било ок да се извади катализаторот. Сакам да идам да ми го качат ауспухот погоре и да го сецнат браникот малце. Узпат сакам да го извадам средниот лонец и да ставам права цевка, незнам ни ја од кај треба да почне тоа чудо, ваљда ќе заврши у заден лонец :) и за ова ми треба совет... знам ко трудна жена сум :(