Автор Тема: Фиат Пунто мк2а 1.2 8v  (Прочитано 45130 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
Одг: Фиат Пунто мк2а 1.2 8v
« Одговори #255 на: 16 Мај 2014, 00:52:55 am »
на 60.000 свеќици се мењаат, не бобини... :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
  • Honk If Parts Fall Off
Одг: Re: Фиат Пунто мк2а 1.2 8v
« Одговори #256 на: 16 Мај 2014, 01:07:00 am »
Ja ko so procitav i bomboni, a moze i ne pojma neam :) mislam deka "znam" od kaj nastanal problemov. Ko so citav po forumi svekicite koa ne se menjaat na vreme, pravat dodatno optovaruvanje zaradi neznam ti so tamu, a kolata koa ja zemav svekicite bea u katastrofalno stanje, ne bea smeneti od koa ja kupila taka da moze da e toa makata, pojma neam, bitno iam prilicno novi svekici, novi bobini, se mislev i kabli da smenam, patem receno u automobile 4800 se kablite :D a najbitno od se e sto ne bese ecu, poso od bobina podzaebanka znaelo da strada terminalot od ecuto kaj puntovcive, ama i za toa najdov resenje...za nedaj boze, od ebay uk, 40 funti sose shipping preprogramirano na self learning mode, odnosno plug and play, ne treba kodiranje, klucevi drdrn jarinja :D

Ps. Vlatce, ovoj strumicanecot e u italija po novi puntovci, koa kw se vrati ke mi zvoni, mi treba zadna daska, adapteri za zvucki predni, kapace za antena (za dupkata) poso iam pod salt tabla dr staeno ne sakam da mi strci toa odozgora baska ne ni slusam radio. A kazi da ne znaes kako se vadi plastikata kaj pojasot b-pillar ili kako i da e, treba pojasot da go izvadam ili koa ke ja otstrafam moze da se protne nekako? Mi treba zaso iam adaptreri nekoi za tviterite pa tamu ke gi staam top ke dojdat

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1265
« Одговори #257 на: 17 Мај 2014, 01:08:40 am »
adapteri za zvucki predni

Колку пари се ти кажа ? Нови прашував 2 500- 2 000.

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Honk If Parts Fall Off
« Одговори #258 на: 17 Мај 2014, 01:30:31 am »
Najn, ke ti kazam se koa ke mi kaze ;) sea bas gi busam plastikite za tviterite :) super ke ispadne, ke staam slika

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1265
« Одговори #259 на: 17 Мај 2014, 01:39:48 am »
Обавезно пиши, ми може ќе земам и јас ако има уште едни, па да прати све наеднаш :)

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Honk If Parts Fall Off
« Одговори #260 на: 17 Мај 2014, 02:03:20 am »
Naredena e ;) komsiive crknaa so mene, sea bormasina pak uklucuvav ama super ispadna sea idam dole da gi vratam na mesto