Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: Molec на 03 Октомври 2019, 10:25:58 amШтип > Скопје новио, регионалнио п'т....има две спојки на почеток еден дел повисок еден понизок (ЗОШТО?!?!)...првиот ај ок ама вториот висок и остар како ивичњак...резултат = 4 криви бандажи на е39, 18ки. Еден беше толку крив што дишеше гумата.Позаебана СКАЛА, не ивичњак има по патот накај козјак, после раскрсницата за ХЕЦ...препорачувам да се помине со 40км/ч максимум.Да не не е довршен тој дел и да недостасува еден слој асфалт?
Штип > Скопје новио, регионалнио п'т....има две спојки на почеток еден дел повисок еден понизок (ЗОШТО?!?!)...првиот ај ок ама вториот висок и остар како ивичњак...резултат = 4 криви бандажи на е39, 18ки. Еден беше толку крив што дишеше гумата.Позаебана СКАЛА, не ивичњак има по патот накај козјак, после раскрсницата за ХЕЦ...препорачувам да се помине со 40км/ч максимум.
Мене ми изгледаше на стар асфалт кој е повисок од новиот и само пробале да го нивелираат со рампа/скала/ивичњак/спојка.
државата треба да форсира купување на веспи
Позаебана СКАЛА, не ивичњак има по патот накај козјак, после раскрсницата за ХЕЦ...препорачувам да се помине со 40км/ч максимум.
30 км/ч е мачење за моторот, ако веќе сакате такви ограничувања низ цел град, државата треба да форсира купување на веспи и да возиме како во Индија. Возење кола со таа брзина нема смисла.
Цитат: AngelSK на 03 Октомври 2019, 10:35:15 am30 км/ч е мачење за моторот, ако веќе сакате такви ограничувања низ цел град, државата треба да форсира купување на веспи и да возиме како во Индија. Возење кола со таа брзина нема смисла.Никогаш досега не сум обрнал внимание како е да се вози со 30км/чДенес си реков ај да видам и видов дека не е ни за во втора, ни за во трета брзина.
Hofer has said motorways and cars have improved, so it's time to test if the speed limit can be raised. He tweeted last week when announcing the change: "We are building motorways, not 'slow roads'".
Во Естонија од септември ако те фати џандар за брзо возење имаш две варијанти. Си плаќаш казна како обично или нема да платиш но ќе мораш да дремеш точно еден час во автомобилот покрај патот
Цитат: vlatko.klp на 03 Октомври 2019, 21:19:49 pmВо Естонија од септември ако те фати џандар за брзо возење имаш две варијанти. Си плаќаш казна како обично или нема да платиш но ќе мораш да дремеш точно еден час во автомобилот покрај патот Многу јака идеја.
Јако! Јас би додал и да мораш да ја измиеш колата за тие саат време и да им ја измиеш на тие што ќе те приметат дека дремеш и ќе застанеш и ним да ја измиеш.
Цитат: Luki Junior на 03 Октомври 2019, 21:22:21 pmЦитат: vlatko.klp на 03 Октомври 2019, 21:19:49 pmВо Естонија од септември ако те фати џандар за брзо возење имаш две варијанти. Си плаќаш казна како обично или нема да платиш но ќе мораш да дремеш точно еден час во автомобилот покрај патот Многу јака идеја. Стварно добро решение, за пофалба. Ама кај нив не е поентата само да земат пари, него и едукативно да влијаат на учесниците во сообраќајот. Браво.