Автор Тема: Места на кои треба да бидеме претпазливи.  (Прочитано 234480 пати)

Отсутен velkov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 637
Одг: Места на кои треба да бидеме претпазливи.
« Одговори #540 на: 03 Октомври 2019, 10:35:36 am »
Штип > Скопје новио, регионалнио п'т....има две спојки на почеток еден дел повисок еден понизок (ЗОШТО?!?!)...првиот ај ок ама вториот висок и остар како ивичњак...резултат = 4 криви бандажи на е39, 18ки. Еден беше толку крив што дишеше гумата.

Позаебана СКАЛА, не ивичњак има по патот накај козјак, после раскрсницата за ХЕЦ...препорачувам да се помине со 40км/ч максимум.
Да не не е довршен тој дел и да недостасува еден слој асфалт?
Мене ми изгледаше на стар асфалт кој е повисок од новиот и само пробале да го нивелираат со рампа/скала/ивичњак/спојка.
Патарините ќе се таму затоа така е оставено 10цм разлика со кој памет не знам ....

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #541 на: 03 Октомври 2019, 10:42:25 am »

државата треба да форсира купување на веспи

Апсолутно треба да се форсира купување на моторцикли! Сончева земја сме на Медитеранот, логично е најупотребувано превозно средство да е мотоцикл или веспа, особено за луѓето кои 99% од времето се сами во автомобил.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29590
    • CARclub.mk
« Одговори #542 на: 03 Октомври 2019, 10:44:17 am »
Позаебана СКАЛА, не ивичњак има по патот накај козјак, после раскрсницата за ХЕЦ...препорачувам да се помине со 40км/ч максимум.

Првиот пат кога ја треснав, душа ме болеше.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #543 на: 03 Октомври 2019, 17:06:53 pm »
30 км/ч е мачење за моторот, ако веќе сакате такви ограничувања низ цел град, државата треба да форсира купување на веспи и да возиме како во Индија. Возење кола со таа брзина нема смисла.
Никогаш досега не сум обрнал внимание како е да се вози со 30км/ч
Денес си реков ај да видам и видов дека не е ни за во втора, ни за во трета брзина.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107
« Одговори #544 на: 03 Октомври 2019, 17:20:40 pm »
30 км/ч е мачење за моторот, ако веќе сакате такви ограничувања низ цел град, државата треба да форсира купување на веспи и да возиме како во Индија. Возење кола со таа брзина нема смисла.
Никогаш досега не сум обрнал внимание како е да се вози со 30км/ч
Денес си реков ај да видам и видов дека не е ни за во втора, ни за во трета брзина.

30 е за автоматик само.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #545 на: 03 Октомври 2019, 19:23:16 pm »
@filipv  баш интерсено Аустрија што ја спомна, пошто е една од земјите што ја зголеми брзината на автопатиштата од 130 на 140км/ч
Како така се заебаа, покрај товево 110 км/ч е ТОП?!

https://www.thelocal.at/20180801/austria-tests-higher-motorway-speed-limit

Цитат
Hofer has said motorways and cars have improved, so it's time to test if the speed limit can be raised.

He tweeted last week when announcing the change: "We are building motorways, not 'slow roads'".

:-*

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6437
« Одговори #546 на: 03 Октомври 2019, 21:19:49 pm »
Во Естонија од септември ако те фати џандар за брзо возење имаш две варијанти. Си плаќаш казна како обично или нема да платиш но ќе мораш да дремеш точно еден час во автомобилот покрај патот :)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5003
  • The Spartan General
« Одговори #547 на: 03 Октомври 2019, 21:22:21 pm »
Во Естонија од септември ако те фати џандар за брзо возење имаш две варијанти. Си плаќаш казна како обично или нема да платиш но ќе мораш да дремеш точно еден час во автомобилот покрај патот :)

Многу јака идеја.   ;D ;D ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7055
« Одговори #548 на: 03 Октомври 2019, 21:27:15 pm »

Стварно добро решение, за пофалба. Ама кај нив не е поентата само да земат пари, него и едукативно да влијаат на учесниците во сообраќајот. Браво.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #549 на: 03 Октомври 2019, 21:28:58 pm »
Ауу добра идеа :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #550 на: 03 Октомври 2019, 21:32:37 pm »
Јако! Јас би додал и да мораш да ја измиеш колата за тие саат време и да им ја измиеш на тие што ќе те приметат дека дремеш и ќе застанеш и ним да ја измиеш.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #551 на: 03 Октомври 2019, 21:42:29 pm »
Јако! Јас би додал и да мораш да ја измиеш колата за тие саат време и да им ја измиеш на тие што ќе те приметат дека дремеш и ќе застанеш и ним да ја измиеш.
и на цело маало да им ги измиеш колите, и на мвр возниот парк да го измиеш исто така.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22217
« Одговори #552 на: 03 Октомври 2019, 21:49:31 pm »
Odma vadam magicna krpa, sredstva za saltabla, sedista, bandazi, motor...

Pametno da se iskoristi vremeto.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #553 на: 04 Октомври 2019, 08:19:05 am »

Стварно добро решение, за пофалба. Ама кај нив не е поентата само да земат пари, него и едукативно да влијаат на учесниците во сообраќајот. Браво.
Навистина одлична идеја. Незнам дали некој би платил во таков случај. :)

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1753
« Одговори #554 на: 04 Октомври 2019, 08:38:25 am »

Тоа е добро од едукативен аспект, но кај нас не може да се спроведе од 2 причини:
1. МВР не би прифатиле, бидејќи сакаат да зимаат пари од казни
2. Народов ќе го злоупотреби тоа