Дап се слагам, со секое зборче.
Али ако рецим има ресторан кај што може кучиња, ќе доаќаат луѓе на кои што им е мило моето куче, или не им пречи.
Исто како фактот што ја сум пушач, на сите не им е мило да им пушам дур го пијат кафето, па затоа ќе одам таму каде што има други како мене и на кои не им смета. Доколку ти смета, фино лепо немора да одиш баш во тој кафич ресторан и слично. Едноставно нели 
Ама за да бидат работите фер, теретот да бара „алтернативно“ место би требало да биде на потенцијалниот сметач, нели?
Јас немам куче. Јас не би требало да се замарам со тоа да барам место каде кучиња се дозволени или не се дозволени, ако веќе ми смета.
Лично, не ми смета, до принцип е.
Многу егоистички булшит муабет од типот „јас сум најбитен у светов“. Во што си ти повеќе човек или имаш поише права од тие што имаат миленик? Па ти да не би требало да се замараш, а они да би требало да се замараат?
Постојат луѓе што не можат да имаат деца, па имаат куче што им е нешто најблиску до тоа. И сакаат да одат да си прослават годишнина во некој ресторан, и нормално, сакаат нивниот влакнест член од фамилијата да биде со нив. Зошто да немаат место да си ја исполнат таа желба? Што се они помалку од другите луѓе?
kuce na bazen? vo grcija eden crep go uleta na plaza i mu frlase topce za 5 minuti ekspresno bese zamolen da ja napusti plazata sto od spasuvacite a 99% od ostanatite na plaza....ednas bea site slozni i grci i srbi, makedonci romanci i ostanati....na bazen ako vidam kuce ne stapnuvam veke tamu.....
Ако не било забрането на плажата, нема што тука да го вреѓаш чоекот и да ја величаш алијансата меѓу балканските држави. За базенот е истото... Ако е дозволено присуство на кучиња во округот на базенот, или самиот базен, нема што да се буниш. Едноставно, оди на место каде што тоа не е дозволено.
Јас бев со куче во Лептокарија, во хотел каде што смеам, нормално. Имаше некои од другите гости (од Србија беа) што се бунеа и паѓаа у несвест и не им беше јасно како је то могуче. Газдарицата фино лепо им кажа дека нивната хотелска политика е да дозволуваат гости со миленичиња. Ако им пречи, да си побараат смештај на друго место. Фино, културно, без никакви непотребни драми.