Автор Тема: Домашни Миленици  (Прочитано 897446 пати)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Одг: Домашни Миленици
« Одговори #1695 на: 22 Декември 2013, 00:41:36 am »
А таман помислив дека муабетот ќе стане како што треба за ДОМАШНИ МИЛЕНИЦИ. Не зезајте, пак да почнувате пак, ипак збориме за куче у главном...

И се слагам со Бојан потполно, ми ги зема зборовоите од тастатура.

И пак ќе кажам, ако на некој му сметаат животни, дли од страв, хигиена или незнам што, немора да влезе во ресторан каде е дозволено внесување на животни. Мислам што е проблемот?

Кога чував куче, кога и да бев со него, наоѓав место кај што можеше да се седне со него, без да пречам на други или тие да негодуваат. Иако не е назначено во градов каде може, каде не може со куче, не ми се случило ниту еднаш да ми кажат „дечко, со куче тука не може да седнеш“. Секако, најчесто, тоа било на отворено, тераса или тротоар од градов, но често се случувало и во затворени кафичи или ресторани да седнам. 
Не знам што толку се утепавте од муабетење, ако не те пуштат со песот во кафиЌ - одиш во друг кафиЌ! Почесто се случувало мене да не ме пуштат во некој клуб или диско, отколку кучето мое  ;D

Комшија, апсолутно се слагам АМА (стално има некое ама) незнам кога било времето кога си чувал куче, сигурно има година две. Работите се малце сменети...Кога бев прва година на факс ( пред 3 години значи) се пушеше у бифе на факултет...се друга приказна е...
Имам искуство еве ја лично каде мене не ме пуштиле со моето куче, бар ти го знаеш какво е, дури не се рачуна ко куче, а не пак да дојдам со некое куче (у нормална величина). Дури у пет шоп не сум можел да влезам, во неколку пет шопови :S Једино летно време у Тренд у сити мол ми немаат направено проблем, а во соседните кафичи не ме пуштиле ни на летната тераса!!!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1696 на: 22 Декември 2013, 00:45:13 am »
Е, ај доста глумење лудило при здрав разум.... ај.
Има упорни во обидите на животните да им се накалемат човечки особини и со сила да ги направат луѓе.
Животно е животно. Шета голо по улица. Шетајте и вие, драпајте се кај ќе стигнете, серете по аркови и мочајте по бандажи, ебавајте се кај ќе стигнете, носете б’и и крлежи па размислете како би ве перципирале без разлика дали сте куче или хомо сапиенс.

Нема никаков проблем да се носат животни во ресторани (или што сака нека е) каде е обележано дека се дозволува тоа и каде се известува клиентот за истото.

П.С. Во Њу Јорк, град со 12 милиони луѓе и 6 милиони домашни миленици во ниту еден јавен објект не видов животно, освен полициските кучиња и свињи (обични бели свињи кои душкаат оружје и експлозиви). А видов десетици градинки за животни каде Њујоркерите можат да си ги остават животните додека одат во шопинг или одат во ресторани.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3410
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #1697 на: 22 Декември 2013, 00:45:18 am »
Мислам дека оние што чуваат pomeranian треба да им се забрани да коментираат во темава. Премногу се чувствителни личности :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1698 на: 22 Декември 2013, 00:45:56 am »
Мислам дека оние што чуваат pomeranian треба да им се забрани да коментираат во темава. Премногу се чувствителни личности :D
Тебе треба повторно да ти се забрани учество во друштвени дискусии.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20379
« Одговори #1699 на: 22 Декември 2013, 00:46:32 am »
Кое нормално машко не моча,драпа и се ебава кај стигне? ;D

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1700 на: 22 Декември 2013, 00:50:48 am »
П.С. Во Њу Јорк, град со 12 милиони луѓе и 6 милиони домашни миленици во ниту еден јавен објект не видов животно, освен полициските кучиња и свињи (обични бели свињи кои душкаат оружје и експлозиви). А видов десетици градинки за животни каде Њујоркерите можат да си ги остават животните додека одат во шопинг или одат во ресторани.

Фланга, ти барем си ми нашетан и прилично паметен чоек. Macy's барем ти знаеш што е. И сто посто си бил или си го одминал у Њу јорк таму лично видов минимум 3 кучиња внатре! Значи во шопинг мол! И тоа тазе искуство од ова лето :)

И фалнгич, кога веќе се чува куче, се ставаат ампули и уште милиарда врагови и кучето не носи нити крлежи нити ништо, никакви паразити.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1701 на: 22 Декември 2013, 00:52:30 am »
@nume: vrska ti nema muabetot. Ako e do tolku ''ludost'', ili ''losho'', ili na bilo koj nachin ''nezdravo'', sigurno nemshe da bide dozvoleno vo ponaprednite civilizacii.

@filomkd: e to bi bilo zabavno da se gleda :D

@Vraced: leba mi, ne mi jasno koj del od muabetot direktno gi tangira ili na bilo kakov nachin posochuva tvoite roditeli, vo slucajov majka ti, koja kako shto navede, ima panichen strav od zhivotni i i' prechat vlakna i slicno.

Нема никаков проблем да се носат животни во ресторани (или што сака нека е) каде е обележано дека се дозволува тоа и каде се известува клиентот за истото.

A ke rechesh Kolumbo ja otkril Amerika... Pa koj pobogu, i vo koj moment reche deka treba i saka vo SITE restorani (ili bilo kakvi objekti) da e dozvoleno d odish so milenik?!?! Bog da chuva znachi!
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2854
« Одговори #1702 на: 22 Декември 2013, 00:58:48 am »
Имав едно куче кое ке го паметам цел живот
Не беше некоја раса го добив на поклон
тоа куче никогаш не му ставив синџир.Тоа куче ме сакаше повеке од самиот себе што се сакаше
не се двоеше од мене.Секој ден ме испраќаше до школо
кога одев да спијам кај баба и дедо и тој цела вечер спиеше пред зградата и утре сабајле кога ке си одев си одеше дома со мене....
Неколку пати го имам сонувано во сон ми доаѓа го галам и му се радувам...
Го чував 12 години и еден ден го снема не му видов ни трага ни глас.Го барав една недела низ целиот град и не го најдов
Сите го знаеа во градот секаде прашав ама не го најдов.....

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1703 на: 22 Декември 2013, 09:58:16 am »

A ke rechesh Kolumbo ja otkril Amerika... Pa koj pobogu, i vo koj moment reche deka treba i saka vo SITE restorani (ili bilo kakvi objekti) da e dozvoleno d odish so milenik?!?! Bog da chuva znachi!

Де бе па и ти не се потресуј. Јас да си кажам, да не ме сфати некој погрешно оти често се случува.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #1704 на: 22 Декември 2013, 17:47:01 pm »
Во Њу Јорк, град со 12 милиони луѓе и 6 милиони домашни миленици во ниту еден јавен објект не видов животно, освен полициските кучиња и свињи (обични бели свињи кои душкаат оружје и експлозиви). А видов десетици градинки за животни каде Њујоркерите можат да си ги остават животните додека одат во шопинг или одат во ресторани.
Истото во Париз, истото во Виена, истото во Рим, истото во Солун, истото во Загреб, истото во Барселона, истото во Истамбул...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер

Отсутен velestrumf

• Легенда
Одг: Re: Одг: Домашни Миленици
« Одговори #1706 на: 22 Декември 2013, 17:57:17 pm »
Во Њу Јорк, град со 12 милиони луѓе и 6 милиони домашни миленици во ниту еден јавен објект не видов животно, освен полициските кучиња и свињи (обични бели свињи кои душкаат оружје и експлозиви). А видов десетици градинки за животни каде Њујоркерите можат да си ги остават животните додека одат во шопинг или одат во ресторани.
Истото во Париз, истото во Виена, истото во Рим, истото во Солун, истото во Загреб, истото во Барселона, истото во Истамбул...

За другите не знам.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1707 на: 22 Декември 2013, 18:02:14 pm »
Ете затоа јас знам што сум видел и каде. Ти може да си кажеш свое мислење само. Јас куче во виена не видов.

Отсутен velestrumf

• Легенда
Одг: Re: Домашни Миленици
« Одговори #1708 на: 22 Декември 2013, 18:12:40 pm »
Фино за тебе. Јас бев со куче во Виена и знам како сум прошол и каде сум смеел или не сум смеел да одам.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30617
    • CARclub.mk
« Одговори #1709 на: 22 Декември 2013, 18:19:24 pm »
Време е да правиме разлика меѓу смеење да се носи куче некаде, и actually носење на кучето таму.

Луѓето од Виена фино лепо иако смеат да ги носат кучињата по разно-разни места, си ги оставиле дома. Ти си бил на брачно путовање и си решил да патуваш со кучето, па соодветно на тоа мање-више си морал да го носиш со себе насекаде.