Автор Тема: Домашни Миленици  (Прочитано 897773 пати)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
Одг: Домашни Миленици
« Одговори #1725 на: 22 Декември 2013, 20:12:13 pm »
kuce na bazen? vo grcija eden crep go uleta na plaza i mu frlase topce za 5 minuti ekspresno bese zamolen da ja napusti plazata sto od spasuvacite a 99% od ostanatite na plaza....ednas bea site slozni i grci i srbi, makedonci romanci i ostanati....na bazen ako vidam kuce ne stapnuvam veke tamu.....

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1726 на: 22 Декември 2013, 20:16:17 pm »
Дени никој никаде не рече дека секаде или каде ќе ни текне да се внесуваат миленици...туку да ИМА места, каде што ќе можеме...тоа е целата разлика..

У местото У USA кај што бев имаше плажа дугачка можда 15 километри..секаде, на секој 15 метри имаше знак забрането носење на кучиња...се до еден мал дел од плажата каде што можеше да си го носиш кучето..

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18026
« Одговори #1727 на: 22 Декември 2013, 20:21:55 pm »
Човече, не може едноставно луѓето пушачи, човек со човекови права загарантирани од Уставот, да биде бркан надвор ако мисли да пуши, а ти со куче, кое нити се спомиња во Устав, да седиш внатре со истото.
Не ми е јасно едноставно. Чадот од цигарите смета на непречено одвивање на конверзација на сите единки во локалот? Епа смета и кучето. И тие со кучиња ќе седат надвор на тераса и ќе мрзнат ко пушачите.
Рамњате куче со човек што е апсолутно апсурдно, па макар нека се сите луѓе стоки што ти повраќаат у кафе.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20379
« Одговори #1728 на: 22 Декември 2013, 20:23:58 pm »
Од куче рак не се добива.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #1729 на: 22 Декември 2013, 20:25:14 pm »
А ни куче од рак.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1730 на: 22 Декември 2013, 20:29:44 pm »
Ајде ќе бидам уште посликовит јеботе...
Ако е дозволено пушење у некој кафич, а ти смета чад од цигари или од кај да знам  што ЕДНОСТАВНО НЕ ОДИ
Ако некој кафич е геј бар и се збираат само педери а ти не си ни педер или ти сметаат такви работи ЕДНОСТАВНО НЕ ОДИ
Ако во некој кафич е дозволено носење на кучиња, а тебе ти сметаат или не сакаш даси во нивна околина ЕДНОСТАВНО НЕ ОДИ
Ако во некој кафич се пушта само рап музика, а ти си почитувач на ликот и цицките на Цеца ЕДНОСТАВНО НЕ ОДИ
Ако во некој кафич има многу јаки келнерки, а ти на жал имаш девојка за твое добро ЕДНОСТАВНО НЕ ОДИ

Што е тука проблемот?

*некој кафич - еднина од повеќе кафичи, во никој случај не се СИТЕ кафичи.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1731 на: 22 Декември 2013, 20:31:34 pm »
Шуќур е забрането пушење во кафичи, зошто иначе немав кај да одам.

На пример.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
« Одговори #1732 на: 22 Декември 2013, 20:36:43 pm »
...пошто дома си седеше пред законот против димено месо... :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Одг: Re: Одг: Домашни Миленици
« Одговори #1733 на: 22 Декември 2013, 20:42:33 pm »
Човече, не може едноставно луѓето пушачи, човек со човекови права загарантирани од Уставот, да биде бркан надвор ако мисли да пуши, а ти со куче, кое нити се спомиња во Устав, да седиш внатре со истото.
Не ми е јасно едноставно. Чадот од цигарите смета на непречено одвивање на конверзација на сите единки во локалот? Епа смета и кучето. И тие со кучиња ќе седат надвор на тераса и ќе мрзнат ко пушачите.
Рамњате куче со човек што е апсолутно апсурдно, па макар нека се сите луѓе стоки што ти повраќаат у кафе.

Од куче рак не се добива.

Прекрасно срочено у една реченица.

Ко што рече Дејвокер... нема светот да ви пропадне, ако во неколку локали е дозволено да отидеш со куче. Ако толку ви пречи, постојат други локали каде тоа не е дозволено.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18026
« Одговори #1734 на: 22 Декември 2013, 20:43:51 pm »
Океј, очигледно не се разбираме.
Терајте ја дискусијава без мене.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1735 на: 22 Декември 2013, 20:58:11 pm »
Ајде, оди касни слатко ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1736 на: 22 Декември 2013, 21:27:09 pm »
Дап се слагам, со секое зборче.
Али ако рецим има ресторан кај што може кучиња, ќе доаќаат луѓе на кои што им е мило моето куче, или не им пречи.
Исто како фактот што ја сум пушач, на сите не им е мило да им пушам дур го пијат кафето, па затоа ќе одам таму каде што има други како мене и на кои не им смета. Доколку ти смета, фино лепо немора да одиш баш во тој кафич ресторан и слично. Едноставно нели :D

Ама за да бидат работите фер, теретот да бара „алтернативно“ место би требало да биде на потенцијалниот сметач, нели?

Јас немам куче. Јас не би требало да се замарам со тоа да барам место каде кучиња се дозволени или не се дозволени, ако веќе ми смета.

Лично, не ми смета, до принцип е.

Многу егоистички булшит муабет од типот „јас сум најбитен у светов“. Во што си ти повеќе човек или имаш поише права од тие што имаат миленик? Па ти да не би требало да се замараш, а они да би требало да се замараат?

Постојат луѓе што не можат да имаат деца, па имаат куче што им е нешто најблиску до тоа. И сакаат да одат да си прослават годишнина во некој ресторан, и нормално, сакаат нивниот влакнест член од фамилијата да биде со нив. Зошто да немаат место да си ја исполнат таа желба? Што се они помалку од другите луѓе?

kuce na bazen? vo grcija eden crep go uleta na plaza i mu frlase topce za 5 minuti ekspresno bese zamolen da ja napusti plazata sto od spasuvacite a 99% od ostanatite na plaza....ednas bea site slozni i grci i srbi, makedonci romanci i ostanati....na bazen ako vidam kuce ne stapnuvam veke tamu.....

Ако не било забрането на плажата, нема што тука да го вреѓаш чоекот и да ја величаш алијансата меѓу балканските држави. За базенот е истото... Ако е дозволено присуство на кучиња во округот на базенот, или самиот базен, нема што да се буниш. Едноставно, оди на место каде што тоа не е дозволено.

Јас бев со куче во Лептокарија, во хотел каде што смеам, нормално. Имаше некои од другите гости (од Србија беа) што се бунеа и паѓаа у несвест и не им беше јасно како је то могуче. Газдарицата фино лепо им кажа дека нивната хотелска политика е да дозволуваат гости со миленичиња. Ако им пречи, да си побараат смештај на друго место. Фино, културно, без никакви непотребни драми.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1737 на: 22 Декември 2013, 21:28:55 pm »
Тие со миленик имаат исто права. Нивниот миленик има помалку права.

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9179
  • Пичлеме
« Одговори #1738 на: 22 Декември 2013, 21:32:46 pm »
Сите точки во сите амандмани се решени. Остана уште да се реши точката за правата на кучињата, за да бидеме совршено парче простор во универзумот :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30617
    • CARclub.mk
« Одговори #1739 на: 22 Декември 2013, 21:40:02 pm »
Мојот муабет на темава завршува. Carry on. :)