Автор Тема: Дискусија за дискутирањето  (Прочитано 50081 пати)

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
Одг: Дискусија за дискутирањето
« Одговори #180 на: 07 Март 2015, 12:35:39 pm »
И што заклучи онак од тоа? Дека јас нешто сум згрешил.  :)

пак го правиш истото... повеќе луѓе ти викаат дека си згрешил ама ти ги реактивираш филозовските способности за да докажеш дека си само ти во право...

Напротив. Ти повторно го правиш истото. Го напаѓаш Филип, посочувајќи дека еве и други не се согласувале со него, па затоа мора да си во право што го напаѓаш, наместо да го нападнеш неговиот аргумент.

Миле изеде кромид во тој конкретен случај. Поверува на сатирична вест, му се виде реална. Така се нарекува тоа. На многу им се случило истото, ништо страшно. Страшно е кога тоа ќе им се случи на професионални новинари кои се платени да ги проверат изворите.

Куоре потоа за да го одбрани Миле, кој е на иста страна со него во таа дискусија, го нападна Филип, кажувајќи дека изворите на Филип се исто толку веродостојни, само што они ја бранеле другата страна. Тоа не е точно. Не е тој муабет на тема која религија е поблизу до бога, па двете страни подеднакво да грешат. Тврдењата за безбедноста на ГМО можеме да ги провериме со користење на научен метод.

Вие сте оние кои не дискутираат како што треба во овој случај.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #181 на: 07 Март 2015, 12:37:49 pm »
Филип, знаеш ли што е емпатија?

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #182 на: 07 Март 2015, 12:58:28 pm »
А последен пат кога ти изеде кромид, немаше ташак ни да одговориш на приватна порака а камо ли да се извиниш.

Знаеш што е „јадење кромид“? Доаѓа од американското сатирично списание The Onion. „Да изедеш кромид“ значи да прочиташ сатирична вест, но да не ја препознаеш сатирата и да ја сфатиш како сериозна вест.

Јас еднаш изедов кромид, во темата за формула еден, и ем си признав одма, ем се заблагодарив на оној кој ми укажа дека е кромид.

Не знам за што зборуваш ова со приватни пораки. Зборувавме како знаеш дека колите кои се продаваат во мк се понеквалитетни од колите кои се продаваат во странство. Ти во приватна порака само го повтори истиот лош аргумент, ама подолго. Затоа не ти одговорив, пошто немаше ништо ново таму што ќе внесеше нешто во дискусијата, а кое претходно го немаше. За што требаше да се извинам?

Филип, знаеш ли што е емпатија?

Знам. И?

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #183 на: 07 Март 2015, 13:09:04 pm »
Тогаш сигурно знаеш и што е sense of community.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #184 на: 07 Март 2015, 13:12:57 pm »
Знаеш што е „јадење кромид“? Доаѓа од американското сатирично списание The Onion. „Да изедеш кромид“ значи да прочиташ сатирична вест, но да не ја препознаеш сатирата и да ја сфатиш како сериозна вест.

Знам што е. Не си ти нешто особено попаметен од мене па да очекуваш дека не знам.

Не знам за што зборуваш ова со приватни пораки. Зборувавме како знаеш дека колите кои се продаваат во мк се понеквалитетни од колите кои се продаваат во странство. Ти во приватна порака само го повтори истиот лош аргумент, ама подолго. Затоа не ти одговорив, пошто немаше ништо ново таму што ќе внесеше нешто во дискусијата, а кое претходно го немаше. За што требаше да се извинам?

Треба да се извиниш зошто си тежок лажго и манипулант со информациите.
Како прво не го кажав тоа што го тврдиш. Како второ не повторив ништо во приватната порака зошто на форум не го кажав тоа што тебе ти го кажав и ти ги објаснив причините зошто in the first place. Трето, тоа не беше никаков аргумент туку факт кој не може никој да го побие, дури ни ти со твоите манипулации.
А немаше што да одговориш зошто се најде во небрано. Егото ти беше повредено и реши по секоја цена да не признаеш дека си згрешил.

Најлошо е што имаш лошо влијание сугестирајќи им на други членови одредени работи, па почнуваат и тие да ги прават истите грешки како тебе. Поздрав до Васил.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #185 на: 07 Март 2015, 13:24:12 pm »
Поздрав. :)

Кога ќе дојдеш на баскет?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43930
  • Il Moderatore
« Одговори #186 на: 07 Март 2015, 13:31:45 pm »
Сум приметил, сеа у мода е приватниве разговори јавно да се изнесуваат...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #187 на: 07 Март 2015, 13:33:44 pm »
Треба да се извиниш зошто си тежок лажго и манипулант со информациите.

Што излажав?

Како прво не го кажав тоа што го тврдиш. Како второ не повторив ништо во приватната порака зошто на форум не го кажав тоа што тебе ти го кажав и ти ги објаснив причините зошто in the first place. Трето, тоа не беше никаков аргумент туку факт кој не може никој да го побие, дури ни ти со твоите манипулации.

Офлеле. Јас не реков дека не е така како што кажуваш. Веднаш ти реков дека све ти верувам. Но, тие факти кои ги приложи - кои се несомнено точно - просто не не водат кон заклучокот дека колите у странство се подобри од колите во мк.

Тоа е исто ко да кажеш „чоколадите во скопје се подобри од чоколадите во битола, знам пошто сум ги изел сите чоколади во битола“. Ти и навистина да си ги изел сите чоколади во битола, пак не можеш да знаеш дали се подобри од скопските или не. Си требал барем исто толку скопски чоколади да изедеш.

Затоа одма те прашав дали си гледал коли продадени тука или во странство. Ти ми реле „тука“. И крај.

А немаше што да одговориш зошто се најде во небрано. Егото ти беше повредено и реши по секоја цена да не признаеш дека си згрешил.

:) Проекција.

Најлошо е што имаш лошо влијание сугестирајќи им на други членови одредени работи, па почнуваат и тие да ги прават истите грешки како тебе.

Кои се тие грешки?

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #188 на: 07 Март 2015, 15:01:04 pm »
пардон за даблпост, останаа еден куп отворени прашања, но гледам некако спласна ентузијазмот.

Тогаш сигурно знаеш и што е sense of community.

За жал, не знам. Набрзинка ја ѕирнав соодветната википедија статија, но и понатаму не сум сигурен што сакаш да ми кажеш.

Дали би бил љубезен накусо да објасниш што е "sense of community" и во кој контекст го спомнуваш?

Значи, немој да ми подметнуваш ствари.

Хммм... ајде да видиме кој кому подметнува:

А последен пат кога ти изеде кромид, немаше ташак ни да одговориш на приватна порака а камо ли да се извиниш.

Џонтра, рече дека си знаел што е „кромид“. Исто така рече и дека сум изел кромид. Тоа отвара барем две прашања:

1. Дали можеш да ме потсетиш која е таа сатирична вест која јас сум ја сфатил сериозно, и за која ти си ми пишал приватна порака?

2. Зошто би требало на тебе да ти се извинам ако јас сум наседнал на сатирична вест?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Одг: Re: Дискусија за дискутирањето
« Одговори #189 на: 07 Март 2015, 15:56:38 pm »
Kromid e deka vo prosek, kolite od zapadna evropa se so ist kvalitet so kolite vo istocna evropa. Toa e satiricnata vest odnisno kromidot koj ti go jades i pokraj site drugi dokazi.
Ti da bese pameten ke sfatese vednas i nemase da moram da ti pisuvam privatno. No ti samo se pravis popameten od site i tuka se sopnuvas.

Ne moras da se izvinuvas, dovolno e da kazes: da vi pravo si, jas sum bil vo zabluda.

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1531
« Одговори #190 на: 07 Март 2015, 16:09:59 pm »

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #191 на: 07 Март 2015, 17:23:47 pm »
Искрено моментално сум индиспониран од приватни причини за подетални објаснувања, можеби проф. Др. Благоја Вељановски е по кадарен доколку вистински те интересира.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
Одг: Re: Дискусија за дискутирањето
« Одговори #192 на: 07 Март 2015, 20:19:04 pm »
Kromid e deka vo prosek, kolite od zapadna evropa se so ist kvalitet so kolite vo istocna evropa. Toa e satiricnata vest odnisno kromidot koj ti go jades i pokraj site drugi dokazi.

Значи, во право бев кога претпоставив дека не ти е јасно што значи да „изедеш кромид“. Ајде да пробам уште еднаш:

За нешто да биде „кромид“ не е доволно само да е неточно. Треба да биде објавено како сатира во сатирично изадние и плус некој да го сфати сериозно. Само доколку се овие два услови исполнети - имаме кромид. Ти ги задоволи и двата услови. Во мојот случај, нема ниту еден од двата услови: ниту едно сатирично издание не објавило сатира „новите коли во мк и европа се со ист квалитет“, ниту пак јас сум пуштил линк до таква статија.

Значи „изеде кромид“ не е у стилу „изеде го*на“ како што ти го сфати и се увреди. Заради тоа што се увреди, основано (и точно!) претпоставив дека не знаеш што е да се „изеде кромид“ па - еве - се обидувам да ти објаснам.

Ne moras da se izvinuvas, dovolno e da kazes: da vi pravo si, jas sum bil vo zabluda.

Зошто сум бил во заблуда, Миле? Реков ли некаде „колите се исти“, па сеа да ми ја растураш заблудата?? Ако читаше внимателно во темата за квалитетот, ќе забележеше дека во ниту еден момент не реков „нема везе бе, исто се квалитетни колите кои ги носат тука и во европа“. Цело време само прашував „од кај знаете“. Во маалско-семкарски амбиент прашањето „од кај знаеш“ се преведува како „не е така“. Но, кај мене прашањето „од кај знаеш“ се преведува како „од кај знаеш“.

Она што ми го пушти во пп не е никаков доказ туку прост апел „веруј ми жими мајка ти викам“. Со „жими мајка“ не се докажува никогаш ништо - освен можеби во маало на клупи.

Искрено моментално сум индиспониран од приватни причини за подетални објаснувања, можеби проф. Др. Благоја Вељановски е по кадарен доколку вистински те интересира.

Од кај знам дали ме интересира? Која е врската со муабетот тука? дали бар тоа можеш да кажеш?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #193 на: 07 Март 2015, 20:49:58 pm »
ФилипВ, прекини да лажеш, па уште да ставаш и во наводници. Доста јадеш гомна!
Прекини да бидеш превртлив провокатор. Не реков вака, реков онака. Ти имаш една единствена цел тука, да се подјебаваш и да се правиш паметен. Исто така прекини со идиотските и излитени фрази кои ги повторуваш едните и истите цело време. Не смеам од деловни причини иначе радо би ја пастирал приватната порака тука да видат сите до која мерка јадеш гомна и правиш штета на форумов.

Дискусијата со тебе е завершена се додека не се чукнеш во по главата и не се запрашаш што курац правам јас дали сум нормален или сум ретардиран и конечно не се оправиш со паметот. Или уште подобро, иди на психијатар нека ти напикаат во уста кило ГМО и кило хемотерапија, можеби така ќе може да олабави форумов од твоите гомнарии некое време.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #194 на: 07 Март 2015, 21:18:05 pm »
Ме нема на форумот еден месец...сега читам исти работи...треба уште месец
I’m so mean, I make medicine sick